Kursevi dizajna u Kragujevcu

Za Kragujevčane koji su u potrazi za načinom da poboljšaju svoje veštine i znanja u najtraženijim oblastima dizajnerskih profesija, ITAcademy kursevi dizajna su idealno rešenje za profesionalni razvoj.

ITAcademy vam pruža priliku da steknete međunarodno priznate sertifikate, povećavajući vaše šanse za pronalaženje željenog posla na konkurentnom tržištu rada. Naši obrazovni programi su koncipirani tako da vam pruže praktične veštine, pomoću kojih možete, koristeći svoju kreativnost, uspešno spajati umetnost i biznis.

ITAcademy nudi niz jednogodišnjih obrazovnih programa iz dizajna za polaznike iz Kragujevca koji žele da unaprede svoje dizajnerske veštine ili steknu nova znanja, bilo u dizajniranju multimedijalnog sadržaja ili 3D grafike.

ITAcademy je poznata po svom personalizovanom pristupu obrazovanju, što nas izdvaja od drugih. Naši predavači prilagođavaju nastavu specifičnim potrebama svakog polaznika, omogućavajući im da uče u sopstvenom ritmu i primaju prilagođene povratne informacije kako bi što efikasnije razvijali svoj talenat i kreativnost koja će im u budućnosti donosti odličnu zaradu.

Dizajn možete naučiti savladavajući gradivo potpuno online!

ITAcademy predstavlja jedinstvenu priliku za unapređenje profesionalnih kompetencija i karijere za pojedince koji žive u Kragujevcu. Bez obzira na to da li ste srednjoškolac koji razmišlja o budućoj karijeri u nekoj od oblasti dizajna, stipendista koji traži diplomu ili zaposleni profesionalac koji teži ka daljem usavršavanju, naša akademija nudi širok spektar programa u različitim oblastima dizajna.

Naš Distance Learning program je idealna opcija za polaznike iz Kragujevca koji žele da uče iz udobnosti sopstvenog doma ili na bilo kojoj drugoj lokaciji. Ovaj fleksibilni program pruža mogućnost učenja po individualnom rasporedu, omogućavajući polaznicima da postignu svoje ciljeve na putu ka uspešnoj karijeri. Bez obzira na to da li preferirate atmosferu nekog kafića blizu prometnog šetališta u centru grada ili mirnog Šumaričkog jezera, ITAcademy Distance Learning program će vam omogućiti da pratite nastavu putem svog laptopa ili mobilnog uređaja i ostvarite svoj puni potencijal.

Upustite se u jednu od ovih 8 oblasti dizajna koje su raspoređene u 2 odeljenja

S obzirom na to da je sfera dizajna veoma raznovrsna, naši različiti programi se fokusiraju na specifične vrste dizajna koje su relevantne za različite industrije. Kako bismo olakšali odabir, svi naši programi su klasifikovani u dva odeljenja, u skladu sa njihovim ciljevima i sadržajem.

3D Design & CAD Department

Odeljenje za 3D dizajn i CAD sadrži jednogodišnje programe koji su predviđeni za oblasti izrade 3D grafike i modeliranja i pokretne grafike. Industrije u kojima možete raditi sa ovim veštinama su pretežno arhitektura i izrada video-igara.

Ovo su programi unutar ovog odeljenja, od kojih možete izabrati onaj koji vam najviše privlači pažnju:

Computer Aided Design

Program Computer Aided Design pruža obuku u naprednim tehnikama korišćenja Autodesk softvera, posebno se fokusirajući na AutoCAD i 3ds Max, koji su esencijalni alati za dizajniranje i crtanje pomoću računara. Iako je ovaj softver izuzetno moćan, kada se savladaju osnove rada u njemu, postaje intuitivan i lak za korišćenje.

Cilj ovog programa je da vas osposobi za samostalan rad u AutoCAD-u i 3ds Maxu, pružajući vam veštine koje su primenljive u različitim oblastima 3D dizajna. Ovaj program je idealan izbor za početnike koji žele da se upuste u svet 3D dizajna, jer otvara vrata za dalje specijalizacije unutar 3D Design & CAD Departmenta.

Takođe, ovaj program je izuzetno koristan i za one koji već poseduju određeno iskustvo u ovoj oblasti, bilo da su studenti, profesionalni dizajneri ili majstori zanatlije, jer pruža solidnu osnovu za dalje usavršavanje i specijalizaciju.

Ako vas interesuje CAD, pogledajte naš program Computer Aided Design.

Architectural Design

Program Architectural Design vodi vas kroz detaljan proces upoznavanja sa ključnim elementima arhitektonskih objekata, kao i sa tehnikama njihovog vizualnog prikazivanja i napredne arhitektonske vizualizacije. Fokusira se na renderovanje i finalnu produkciju arhitektonskih crteža i rendera, pružajući vam sveobuhvatno razumevanje kako osnovnih tako i naprednih principa upotrebe materijala u arhitekturi i dimenzionisanja elemenata arhitektonskog objekta.

Tokom školovanja na ovom smeru, polaznici će se detaljno upoznati sa osnovnim i naprednim alatima za rad u AutoCAD Architecture softveru, uključujući modelovanje, prikaz elemenata, crtanje planova i proračun površina.

Ukoliko vam arhitektonski dizajn deluje primamljivo, pogledajte naš program Architectural Design.

Interior Design

Biti dizajner enterijera podrazumeva stručnost u oblastima prostorne organizacije, konstrukcija, planiranja rasporeda prostorija u stambenim i poslovnim prostorima, aranžiranja i postavljanja nameštaja, odabira materijala i boja, dekoracije, stilizacije unutrašnjeg prostora i osmišljavanja rasvete, sve to uz uzimanje u obzir specifičnih potreba klijenata i korisnika prostora.

Polaznici takođe uče kako da koriste softverske alate kao što su AutoCAD i Revit za kreiranje 2D i 3D modela svojih rešenja. Sa znanjima i veštinama stečenim na ovim kursevima, polaznici mogu uspešno da započnu karijeru u dizajnu enterijera i kreiraju prelepe i funkcionalne prostore.

Dizajniranje unutrašnjih prostora vam deluje primamljivo? Pogledajte naš program Interior Design.

Product Design

Predmeti dizajna proizvoda pružaju polaznicima znanja i veštine za kreiranje funkcionalnih i vizualno privlačnih proizvoda. Ovi kursevi obuhvataju teme poput osnovnih principa dizajna proizvoda, izbora materijala, proizvodnih procesa i vizualnog prikaza proizvoda.

Kroz upotrebu softverskih alata kao što su AutoCAD i AutoDesk 3ds Max, polaznici će naučiti kako da kreiraju 3D model dizajna proizvoda. Nakon ovih sveobuhvatnih kurseva, polaznici će imati neophodne veštine za razvijanje proizvoda koji su funkcionalni i atraktivni na tržištu.

Izrađivanje proizvoda vas interesuje? Pogledajte naš program Product Design.

Design & Multimedia Department

Design & Multimedia Department je departman sa pažljivo osmišljenim programima koji pružaju sveobuhvatnu i praktičnu obuku u različitim aspektima dizajna – od štampanog i grafičkog dizajna, preko veb-dizajna, do video-produkcije i dizajna novih medija.

Print & Graphic Design

U okviru ovog programa, polaznici će se detaljno upoznati sa Adobe InDesignom, koji je prepoznat kao vodeći program za prelom teksta, sa posebnim fokusom na efikasno uređivanje stranica štampanih dokumenata. Program je primarno usmeren na obradu i integraciju teksta, kao i na kombinovanje teksta sa različitim grafičkim elementima. Polaznici će takođe naučiti kako da harmonično uklope tekst i slike unutar stranice.

Dodatno, sticaće veštine dizajniranja naslovnih stranica poznatih magazina kao što su Cosmopolitan, Vogue, NIN, National Geographic i drugi renomirani mediji, koristeći se različitim tehnikama i alatima dostupnim unutar programa.

Grafički dizajn vam deluje zanimljivo? Pogledajte naš program Print & Graphic Design.

Web Design

Na programu posvećenom veb-dizajnu, polaznici će se najpre susresti sa teorijskim uvodom, a zatim će preći na praktičan rad sa alatima za kreiranje konkretnih rešenja, učeći kako da kreiraju kako veb-prezentacije tako i dinamičke animirane sajtove. Osim toga, kurs će obuhvatiti upoznavanje sa osnovama HTML jezika i CSS stilova, kao i rada sa JavaScriptom.

Takođe, polaznici će se baviti najnovijim tehnikama HTML5 animacije i prikaza sadržaja, uz dodatni fokus na optimizaciju responzivnog dizajna, koji je primenljiv na različitim uređajima – od računara, preko tableta, do mobilnih telefona i sl.

Zanima vas veb-dizajn? Pogledajte naš program Web Design.

Video & Motion Graphic Design

U okviru ovog programa, polaznici će se detaljno upoznati sa Adobe After Effects softverom, koji se ističe kao dominantan alat u oblasti animacije i pokretne grafike, postavši vodeći program za kreiranje i razvoj specijalnih efekata u sferi video-produkcije.

Kroz ovaj program, sticaće veštine kreiranja specijalnih efekata sličnih onima u renomiranim holivudskim filmovima, visokobudžetnim televizijskim serijama i upečatljivim TV reklamama, što će im omogućiti da razvijaju dinamične i vizualno impresivne video-sadržaje.

Kreiranje video-sadržaja vam deluje primamljivo? Pogledajte naš program Video & Motion Graphic Design.

New Media Design

Program obuhvata obuku u Adobe InDesignu, gde ćete se detaljno upoznati sa različitim aspektima rada sa tekstom, uključujući prelom i centriranje, kao i sa dizajniranjem brošura i naslovnih strana knjiga. Kroz ovaj program, sticaćete veštine koje vas čine majstorom za oblikovanje i uređivanje sadržaja namenjenih časopisima, knjigama i brošurama.

Pored toga, program vam pruža priliku da savladate veb-dizajn i obradu štampanih materijala, kao i video-materijala. Kroz praktične primere, naučićete kako da kreirate kako jednostavne tako i kompleksne animacije.

Ovaj program takođe obuhvata izučavanje najnovijih metoda video-montaže i pruža vam priliku da radite na postprodukciji reklama i uvodnih špica koristeći Adobe Premiere, stičući tako sveobuhvatne veštine u oblasti dizajna i video-produkcije.

Privlači vas dizajn digitalnih medija? Pogledajte naš program New Media Design.

Unapredite svoje veštine i obezbedite sebi posao iz snova!

Niz sveobuhvatnih kurseva iz oblasti dizajna koje nudimo prilagođeni su različitim interesovanjima i nivoima znanja. Ovi programi vam omogućavaju da istražite različite softverske aplikacije, tehnike i metodologije koje su neophodne za stvaranje kvalitetnog dizajna.

ITAcademy vam pruža mogućnost da otključate svoj potencijal i talenat u oblasti dizajna, dok istovremeno možete ostvariti značajnu zaradu i steći fleksibilnost u izboru radnog okruženja. Prvi korak u prijavi je izbor programa dizajna koji vas zanima i definisanje ciljeva koje želite da postignete.

Na ITAcademy imamo odeljenja za dizajn koja pružaju jednogodišnje obrazovne programe prilagođene vama. Naši predavači sa bogatim iskustvom u industriji pružiće vam znanje i praktične veštine u različitim oblastima dizajna. Pregledajte detaljno našu ponudu programa dizajna i otkrijte zašto smo najbolji izbor za vaše obrazovanje u oblasti dizajna.

Kako upisati kurseve dizajna u Kragujevcu?

Za prijavu se možete registrovati putem formulara za registraciju dostupnog na ovom linku ili možete kontaktirati sa nama putem telefona na broj +381 (0)11/40-11-200 tokom našeg radnog vremena (od 9 do 20 časova). Nakon uspešne prijave bićete u kontaktu sa našim savetnikom za upis, koji će vam pružiti sve detaljne informacije u vezi sa procesom upisa.

U nastavku je dat pregled dostupnih mesta po odeljenjima:

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Design and Multimedia Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Administration Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
IT Business Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
3D Design & CAD Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Mobile Development Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku

Prolećni upisni rok se zatvara. Cene za upis će uskoro biti povećane.

Što se pre upišete, to će cene školovanja biti niže.

Prepoznajemo i nagrađujemo odlučnost i posvećenost. Imate priliku da birate između tradicionalnog ili onlajn učenja (putem naše platforme za učenje na daljinu). Bez obzira na metod učenja koji odaberete, naši programi dizajna u Kragujevcu su napravljeni da ispune visoke standarde pet vodećih svetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 900 evra, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
31.5.2024.*
Puna cena 12 rata 17 rata
Online školovanje 1599 2500 142 110
Tradicionalno školovanje 1699 2500 150 116

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cena je dodatno umanjena. Sve cene su navedene u evrima. Obezbeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije i za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 011/40-11-200.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbedićemo vam finansiranje 20% cene školovanja.

Saznajte uslove ovde »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live streama;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vežbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i sertifikaciju - u zavisnosti od odseka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management sertifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network sertifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i nemačkog jezika;
 • besplatno korišćenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 meseci;
 • jedinstven paket profesionalnih veština u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • sertifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak sertifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK sertifikata za engleski i nemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • LINK Apprentice Internship Program − program tromesečne prakse u internacionalnoj kompaniji LINKgroup, osnivaču ITAcademy;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima za polaznike tradicionalne nastave u Beogradu;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savetnika za pomoć u učenju i Savetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovde