Kursevi dizajna u Sarajevu

Da li planirate unaprijediti svoju karijeru kroz savladavanje novih vještina? Volite dizajn i želite koristiti svoju kreativnost za ostvarivanje pristojne zarade? Naši kursevi dizajna u Sarajevu su pravo rješenje za vas!

Kada upišete ITAcademy u Sarajevu, imat ćete priliku da steknete globalno priznate certifikate i time povećate svoje šanse da nađete posao iz snova. Naši obrazovni programi su pažljivo osmišljeni kako bi vas opremili potrebnim stručnim znanjem, pružajući vam prepoznatljivu prednost u sektoru dizajna.

ITAcademy nudi različite kurseve dizajna za pojedince u Sarajevu koji žele unaprijediti svoje znanje i stručnost. Naši kursevi pružaju praktične uvide i osnovne vještine potrebne za uspješnu karijeru u raznim oblastima dizajna.

Jedna od značajnih karakteristika kurseva dizajna na ITAcademy je prilagođeni pristup učenju. Instrukcije kursa su prilagođene individualnim potrebama svakog polaznika, te omogućavaju samostalno učenje i personalizovanu povratnu informaciju od instruktora.

Tradicionalno ili online praćenje nastave

Za osobe koje nisu u mogućnosti prisustvovati nastavi lično, ITAcademy pruža platformu za učenje na daljinu koja im omogućava da učestvuju u nastavi sa bilo koje lokacije u Sarajevu. Bez obzira na to da li više volite atmosferu nekog kafića pored Miljacke ili kod Trga oslobođenja, program učenja na daljinu na ITAcademy omogućava vam da otključate svoj potencijal putem svojih prenosivih uređaja i samouvjereno slijedite svoje aspiracije u karijeri dizajnera, a sve to iz udobnosti okruženja koje sami birate!

Ako volite tradicionalni način nastave i vjerujete da će vam to olakšati usvajanje gradiva, pozivamo vas da posjetite naše moderno opremljene prostorije, koje vam pružaju sve potrebne pogodnosti za nesmetano učenje. Za više informacija možete nas posjetiti na adresi Zmaja od Bosne 16 u Sarajevu.

Kursevi dizajna na ITAcademy su raspoređeni u dva različita departmana, od kojih je svaki podijeljen na četiri različita programa

Dizajn je pojam koji karakteriše različitost, a svaka oblast je drugačija u zavisnosti od industrije u kojoj se primjenjuje. Naši programi se bave različitim dizajnerskim specijalizacijama, a svaka pripada jednom od dva odjeljenja.

Design & Multimedia Department

Web Design

Kursevi web dizajna na ITAcademy se fokusiraju na umjetnost kreiranja vizualno privlačnih web stranica usmjerenih na korisnike. Polaznici će se upoznati sa osnovnim principima dizajna web stranica, uključujući teoriju boja, tipografiju, raspored elemenata i korisničko iskustvo.

Polaznici će na ovim kursevima naučiti osnovne principe web dizajna, uključujući teoriju boja, tipografiju, izgled i korisničko iskustvo (UX). Također će naučiti razvijati responzivne web stranice koje se prilagođavaju različitim uređajima, uključujući desktop računare, tablete i mobilne telefone. Pored toga, postaće vješti u korištenju raznih alata, tehnologija i jezika za web dizajn, kao što su HTML, CSS, JavaScript i WordPress.

Zanima vas Web Design? Pogledajte naš program Web Design.

Print & Graphic Design

Programi kursa za Print & Graphic Design se fokusiraju na dizajn štampanih materijala, uključujući brošure, flajere, postere i reklame, kao i na elemente brendiranja kao što su logotipi, baneri, postovi na društvenim mrežama, bilbordi i još mnogo toga.

Ovi kursevi podučavaju polaznike principima grafičkog dizajna, uključujući kompoziciju, tipografiju i teoriju boja.

Grafički dizajn vam djeluje zanimljivo? Pogledajte naš program Print & Graphic Design program.

Video & Motion Graphic Design

Program Video & Motion Graphic Design usmjeren je na kreiranje uvjerljivog i efektnog video-sadržaja. Polaznici će naučiti koristiti softvere za uređivanje video-zapisa, kao što su Adobe Premiere Pro i After Effects, koji su namijenjeni kreiranju pokretne grafike, animacija i vizuelnih efekata.

Osim toga, polaznici će razvijati vještine koje će im omogućiti da njihova produkcija jasno i jedinstveno prenese poruku svojoj publici.

Kreiranje video-sadržaja vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš program Video & Motion Graphic Design.

New Media Design

Program New Media Design je namijenjen onima koji žele da nauče praktične vještine iz oblasti multimedijalne umjetnosti i produkcije, fokusirajući se na korištenje softverskih alata za kreiranje sadržaja za televiziju, radio i internet.

Kroz ovaj program polaznici će sticati znanja o upotrebi softvera Adobe InDesign, sa naglaskom na karakteristikama teksta, prelomu i centriranju teksta, kao i na kreiranju brošura i naslovnih stranica knjiga. Kroz ovaj program polaznici će steći praktične vještine za kreiranje i uređivanje sadržaja za knjige, časopise i brošure, što će im omogućiti da postanu stručnjaci u oblikovanju i uređivanju ovih vrsta materijala.

Dizajn digitalnih medija vas privlači? Pogledajte naš program New Media Design program.

3D Design & CAD Department

Computer Aided Design

CAD (Computer Aided Design) obuhvata niz tema, uključujući 2D i 3D modeliranje, crtanje i renderovanje. CAD se široko koristi u različitim industrijama kao što su arhitektura, inženjering i dizajn proizvoda.

Kroz ovaj program polaznici će naučiti različite CAD softverske aplikacije, kao što su AutoCAD i Revit, i steći znanje za kreiranje detaljnog i preciznog dizajna.

Ako vas CAD dizajn interesuje, pogledajte naš program Computer Aided Design.

Architectural Design

Kursevi arhitektonskog projektovanja pokrivaju širok spektar tema, uključujući organizaciju prostora, projektovanje zgrada i sisteme izgradnje. Polaznici će naučiti da koriste sofisticirane alate poput AutoCAD-a i 3ds Maxa za kreiranje visokokvalitetnih arhitektonskih planova i modela.

Kroz ove sveobuhvatne kurseve polaznici će steći vještine koje će im omogućiti da se samopouzdano upuste u arhitektonsku industriju i izgrade karijeru u ovoj dinamičnoj oblasti.

Ukoliko vam arhitektonski dizajn djeluje primamljivo, pogledajte naš program Architectural Design.

Interior Design

Kursevi dizajna enterijera nude polaznicima potrebna znanja i vještine za dizajn funkcionalnih i vizuelno privlačnih unutrašnjih prostora za stambene i poslovne svrhe. Nastavni plan i program obuhvata širok spektar predmeta, uključujući teoriju boja, raspored namještaja, osvjetljenje i prostorno planiranje.

Također, polaznici se obučavaju da koriste softverske aplikacije kao što su AutoCAD i Revit za generiranje 2D i 3D modela dizajna. Na taj način ovi kursevi pružaju polaznicima sveobuhvatno znanje i sposobnosti koje su im potrebne da samouvjereno uđu u industriju dizajna unutrašnjih prostora i postignu uspjeh u ovoj dinamičnoj oblasti.

Dizajniranje unutrašnjeg prostora vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš program Interior Design.

Product Design

Kursevi dizajna proizvoda omogućavaju studentima da steknu neophodno znanje i vještine za kreiranje funkcionalnih i estetski privlačnih proizvoda. Nastavni plan i program obuhvata različite teme, uključujući principe dizajna proizvoda, odabir materijala, proizvodne procese i izradu proizvoda.

Na ovim kursevima polaznici će naučiti kako da efikasno koriste softverske alate kao što su AutoCAD i AutoDesk 3ds Max da bi kreirali visokokvalitetne 3D modele svog dizajna proizvoda.

Izrađivanje proizvoda vas interesuje? Pogledajte naš program Product Design.

Unaprijedite svoje vještine i obezbijedite sebi kreativan i isplativ posao!

Na ITAcademy nudimo širok spektar dizajnerskih programa koji vam mogu pomoći da otkrijete svoj potencijal i razvijete svoj talenat. Naši sveobuhvatni kursevi su osmišljeni da razviju vašu strast prema vašoj profesiji iz snova, a da vam istovremeno pruže priliku da dobro zaradite i birate sopstveno radno okruženje, sve iz udobnosti svog rodnog grada.

Kako biste započeli svoj put, prvo morate izabrati program dizajna koji odgovara vašim interesovanjima i vještinama koje želite razvijati. Uložite vrijeme da istražite detalje i saznate zašto su kursevi dizajna na ITAcademy najbolji za vas. Naša dizajnerska odjeljenja nude sveobuhvatan jednogodišnji obrazovni program koji će vas pripremiti za postizanje karijernih ciljeva.

Kako upisati kurseve dizajna u Sarajevu?

Za prijavu na ITAcademy možete popuniti formular na ovom linku ili nas pozvati radnim danima od 9 do 20 časova na broj telefona +387 (0)33/788-525. Nakon podnošenja prijave razgovarat ćete sa savjetnikom za upis na ITAcademy koji će vam pružiti sve informacije u vezi sa vašim obrazovanjem.

U nastavku je dat pregled dostupnih mjesta po odjeljenjima.

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Letnji upisni rok je u toku. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što se prije upišete, to će cijene školovanja biti niže.

Prepoznajemo i nagrađujemo odlučnost i posvećenost. Imate priliku da izaberete između tradicionalnog ili online učenja koristeći našu platformu za e-učenje. Bez obzira na metod učenja koji odaberete, naši programi dizajna u Sarajevu su dizajnirani da ispunjavaju visoke standarde pet vodećih svjetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 800 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
31.7.2024.*
Puna cijena 12 rata 15 rata
Online školovanje 1699 2500  150 132
Tradicionalno školovanje 1799 2500  158 139

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »