Kursevi dizajna u Tuzli

Živite u Tuzli i planirate unaprijediti svoju karijeru stjecanjem novih vještina? Ako volite dizajn i želite koristiti svoju kreativnost za postizanje financijske stabilnosti, naši kursevi dizajna pružaju idealno rješenje za vas.

Upisom na ITAcademy imate priliku sticati globalno priznate certifikate, što značajno povećava vaše šanse za pronalaženje posla iz snova. Naši obrazovni programi su pažljivo kreirani kako bi vas opremili ključnim stručnim znanjima koja će vam osigurati prepoznatljivu prednost u sektoru dizajna.

ITAcademy nudi niz kurseva iz oblasti dizajna namijenjenih polaznicima iz Tuzle koji žele nadograditi svoje znanje i stručnost. Naši kursevi osiguravaju praktična znanja i ključne vještine potrebne za izgradnju uspješne karijere u različitim granama dizajna.

Jedna od ključnih karakteristika ITAcademy kurseva dizajna je personalizirani pristup učenju. Kursevi su prilagođeni individualnim potrebama svakog polaznika, te omogućavaju samostalno učenje i personaliziranu povratnu informaciju od instruktora.

Tradicionalno ili online praćenje nastave

Za polaznike koji nisu u mogućnosti prisustvovati nastavi uživo, ITAcademy nudi platformu za učenje na daljinu, koja im omogućuje da prate nastavu sa bilo koje lokacije u Tuzli. Bez obzira na to da li preferirate atmosferu kafića u blizini Solnog trga ili Trga slobode, ITAcademy program učenja na daljinu omogućuje vam da otključate svoj puni potencijal putem prijenosnih uređaja i samouvjereno slijedite svoje karijerne ambicije kao dizajner, sve to u udobnosti okruženja koje sami birate!

ITAcademy vam pruža mogućnost da se tradicionalno prijavite za nastavu u našim moderno opremljenim prostorijama ako preferirate ovaj način učenja. Dodatne informacije o našim lokacijama mogu se pronaći ovdje.

Kursevi dizajna na ITAcademy su raspoređeni u 2 različita departmana, od kojih je svaki podijeljen na 4 različita programa

Dizajn kao pojam karakteriše značajna raznolikost, a svaka oblast je specifična u zavisnosti od industrije u kojoj se primjenjuje. Naši programi se fokusiraju na različite specijalizacije u dizajnu, pri čemu svaka pripada jednom od dva odjeljenja.

Design & Multimedia Department

Web Design

Kursevi web dizajna su fokusirani na umjetnost kreiranja vizualno privlačnih web stranica koje su orijentisane ka korisnicima. Naši polaznici će biti upoznati sa osnovnim principima dizajna web stranica, kao što su teorija boja, tipografija, raspored elemenata i korisničko iskustvo.

Ovi kursevi pružaju sveobuhvatan pristup učenju, koji obuhvata temeljna načela web dizajna, kao što su teorija boja, tipografija, raspored elemenata i korisničko iskustvo (UX), kako bi polaznici stekli potrebno znanje za kreiranje vizualno privlačnih i funkcionalnih web stranica. Naučićete kako da razvijate responzivne web stranice koje se prilagođavaju različitim uređajima, uključujući desktop računare, tablete i mobilne telefone. Kroz praktične vježbe, polaznici će razviti vještine korištenja raznih alata, tehnologija i jezika za web dizajn, uključujući HTML, CSS, JavaScript i WordPress.

Zanima vas Web Design? Pogledajte naš program Web Design.

Print & Graphic Design

Naš program Print & Graphic Design usredsređen je na kreiranje dizajna štampanih materijala, kao što su brošure, flajeri, posteri i reklame, te na različite elemente brendiranja, uključujući logotipe, banere, postove na društvenim mrežama, bilborde i još mnogo toga.

Na ovim kursevima polaznici će naučiti principe grafičkog dizajna, uključujući kompoziciju, tipografiju i teoriju boja, kako bi mogli stvoriti vizualno privlačne i efektne štampane materijale koji će privući ciljnu publiku.

Grafički dizajn vam djeluje zanimljivo? Pogledajte naš program Print & Graphic Design.

Video & Motion Graphic Design

Program Video & Motion Graphic Design na ITAcademy fokusira se na kreiranje efektivnog i uvjerljivog video-sadržaja. Polaznici će naučiti koristiti vrhunske softvere za uređivanje video-zapisa kao što su Adobe Premiere Pro i After Effects, kako bi kreirali pokretnu grafiku, animacije i vizualne efekte.

Kroz ovaj program polaznici će razvijati vještine koje će im omogućiti da njihova produkcija jasno i jedinstveno prenosi poruku svojoj publici. Osim toga, dobit će priliku da se upoznaju s najnovijim trendovima u oblasti video-produkcije i rade na raznim projektima kako bi iskusili različite pristupe u kreiranju video-sadržaja.

Kreiranje video sadržaja vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš program Video & Motion Graphic Design.

New Media Design

Program New Media Design je namijenjen polaznicima koji žele steći praktična znanja iz područja multimedijalne umjetnosti i produkcije, posebice u korištenju softverskih alata za kreiranje sadržaja za televiziju, radio i internet.

U okviru programa New Media Design polaznicima će biti pružena obuka za korištenje softvera Adobe InDesign, sa posebnim fokusom na karakteristike teksta, prelom i centriranje teksta, kao i na kreiranje brošura i naslovnih stranica knjiga. Po završetku programa, polaznici će steći praktične vještine kada je riječ o kreiranju i uređivanju sadržaja za knjige, časopise i brošure, što će ih kvalificirati kao stručnjake u oblikovanju i uređivanju ovakvih materijala.

Dizajn digitalnih medija vas privlači? Pogledajte naš program New Media Design.

3D Design & CAD Department

Computer Aided Design

Program CAD (Computer Aided Design) pokriva širok raspon tema, uključujući 2D i 3D modeliranje, crtanje i renderovanje. CAD se sve više koristi u različitim industrijama, uključujući arhitekturu, inženjering i dizajn proizvoda.

Polaznici će se upoznati sa različitim CAD softverskim aplikacijama, uključujući AutoCAD i Revit, te će razviti vještine potrebne za izradu detaljnog i preciznog dizajna. Osim toga, naučit će kako da primjenjuju CAD tehnologiju u stvarnom svijetu i kreiraju efikasne modele za različite primjene.

Ako vas CAD dizajn interesuje, pogledajte naš program Computer Aided Design.

Architectural Design

Kursevi unutar programa za arhitektonsko projektovanje obuhvataju širok spektar tema, uključujući organizaciju prostora, projektovanje zgrada i sisteme izgradnje.

Polaznici će biti obučeni da koriste sofisticirane alate za kreiranje visokokvalitetnih arhitektonskih planova i modela, poput AutoCAD-a i 3ds Maxa, uz fokus na razvoj profesionalnih vještina neophodnih za uspješnu karijeru u ovom dinamičnom sektoru.

Ukoliko vam arhitektonski dizajn djeluje primamljivo, pogledajte naš program Architectural Design.

Interior Design

Program dizajna enterijera pruža polaznicima neophodna znanja i vještine za kreiranje funkcionalnih i estetski privlačnih unutrašnjih prostora za stambene i poslovne svrhe. Program obuhvata širok spektar predmeta, uključujući teoriju boja, raspored namještaja, osvjetljenje i prostorno planiranje.

Polaznici takođe stiču stručnost u korištenju softverskih aplikacija za generiranje 2D i 3D modela dizajna, kao što su AutoCAD i Revit. Ovi sveobuhvatni kursevi pružaju polaznicima kompletno znanje i vještine neophodne za uspješan početak karijere u industriji dizajna enterijera.

Dizajniranje unutrašnjih prostora vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš program Interior Design.

Product Design

Program Product Design je namijenjen polaznicima koji žele sticati znanja i vještine potrebne za kreiranje funkcionalnih i estetski privlačnih proizvoda. Kroz ovaj program polaznici će se upoznati s principima dizajna, odabirom materijala, proizvodnim procesima i izradom proizvoda.

U okviru kurseva polaznici će naučiti kako efikasno koristiti softverske alate, uključujući AutoCAD i AutoDesk 3ds Max, kako bi kreirali visokokvalitetne 3D modele svojih proizvoda. Sveobuhvatni program pruža polaznicima sve potrebne alate i vještine koji su im potrebni da se uspješno pozicioniraju u industriji dizajna proizvoda i izgrade karijeru u ovoj dinamičnoj oblasti.

Izrađivanje proizvoda vas interesuje? Pogledajte naš program Product Design.

Unaprijedite svoje vještine i obezbijedite sebi kreativan i isplativ posao!

Na ITAcademy nudimo širok spektar dizajnerskih programa koji su osmišljeni da vam pomognu da iskoristite svoj puni potencijal i razvijete svoje talente. Naši sveobuhvatni kursevi su pažljivo osmišljeni da razviju vašu strast prema željenoj profesiji, dok vam pružaju priliku za odličan prihod i fleksibilnost da izaberete sopstveno radno okruženje. Sve to možete postići iz udobnosti svog rodnog grada!

Da biste započeli svoj karijernu put, prvo morate izabrati program koji odgovara vašim interesovanjima i željenim vještinama za razvoj. Na ITAcademy nudimo različite programe dizajna koji su osmišljeni da vam pomognu da otkrijete svoj puni potencijal i razvijete svoj talenat. Potrebno je uložiti vrijeme u istraživanje detalja o programima kako biste saznali zašto su naši kursevi dizajna najbolji izbor za vas.

Kako upisati kurseve dizajna u Tuzli

Za prijavu na neki od naših programa možete pupuniti prijavu na ovom linku. Također, možete kontaktirati s nama putem telefona: +387 (0)33 788 525, radnim danima od 9 do 20 časova. Nakon što uspješno popunite prijavu, s vama će kontaktirati neko iz našeg tima za savjetovanje o upisu, te će vam biti pružene sve potrebne informacije o našim programima i uslovima upisa. Ukoliko ispunjavate uslove za upis, dobit ćete potrebnu dokumentaciju za zvaničnu prijavu i postati spremni za početak svog učenja!

U nastavku je dat pregled dostupnih mjesta po odjeljenjima.

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Letnji upisni rok je otvoren. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što se prije upišete, to će cijene školovanja biti niže.

NA ITAcademy priznajemo i cijenimo vašu posvećenost i odlučnost. Nudimo vam mogućnost da odaberete između tradicionalnog ili online učenja, koristeći našu Distance Learning platformu, koja vam omogućava da pratite programe bez potrebe napuštanja Tuzle!

Bez obzira na metod učenja koji odaberete, naši programi dizajna su osmišljeni u skladu sa visokim standardima pet vodećih svjetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 900 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
16.6.2024.*
Puna cijena 12 rata 16 rata
Online školovanje 1599 2500  142 117
Tradicionalno školovanje 1699 2500  150 124

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »