Adobe sertifikati - kako se postaje ACE?

 
Sertifikati za ACE eksperte
 
 
Saznajte u infografiku koje je sve ispite potrebno da položite, kako biste stekli ACE Adobe sertifikat u dizajn, web ili video oblasti.

 

Već smo pisali u postu Mali rečnik Adobe sertifikata ko je ACA, ACE i ACI. Ovom prilikom fokusiraćemo se na ACE (Adobe Certified Expert) sertifikat.

Postoje 3 nivoa u ACE sertifikaciji:

a) Single product sertification

Ovaj nivo dobijate kada postanete ekspert u korišćenju jednog Adobe proizvoda (npr. Photoshop). Da biste ga stekli, neophodno je da položite sve ispite predviđene za taj proizvod. Spisak ispita za svaki Adobe proizvod možete pogledati ovde.

b) Specialist sertification

Ovaj nivo dobijate kada postanete ekspert u korišćenju više Adobe proizvoda (2 obavezna + 1 izborni), i to u određenoj oblasti: grafički dizajn, web dizajn ili video produkcija. Na primer, kako biste postali stručnjak za grafički dizajn neophodno je da prvo postanete ACE za Adobe InDesign, Adobe Acrobat, kao i ACE za Adobe Illustrator ili Adobe Photoshop.

c) Master sertification    

Ovaj nivo dobijate kada postanete ekspert u korišćenju svih Adobe proizvoda u određenoj oblasti - dizajn, web ili video.

sertifikati za specijaliste i mastere Adoba

Na ovom linku možete pogledati odgovore na najčešća pitanja upućena Adobe timu.

  • 20.11.2012 10:09

Komentar

Avatar korisnika: krisdesign

krisdesign

možete naći UCertify Prep Engine demo ispite, čija bi se pitanja možda mogla naći i kod slučaja polaganja ispita. Za svaki od opredjeljenih oblasti Photoshop isl, imate UCertify Prep Engine u produžetku. Pitanja su DEMO kojih ima nekih 75, sa odabirom tačno netačno, ili popune polja, čisto da steknete uvid šta vas očekuje na polaganju. Inače, moguće je naći 200 pitanja na Internetu u PDF-u za Photoshop CS4, ali važi samo Print Screen u Word