Microsoft Web Developer koji je ostvario svoje snove – upoznajte Marka Naumovića

Da kada nešto zaista jako želite, ceo univerzum se uroti da vam pomogne da to i ostvarite, možda najbolje potvrđuje slučaj Marka Naumovića.

Ovaj mladić, koji nikada nije imao sreće u nagradnim igrama, baš je na jednoj od njih osvojio besplatno školovanje na ITAcademy, koju je oduvek želeo da upiše.

Sve se odigralo jedne kišne večeri, koju Marko neće nikada zaboraviti. Nakon što se, pomalo iscrpljen, vraćao sa svog tadašnjeg posla, čuo je reklamu na radiju za nagradnu igru koja je donosila besplatno školovanje na našoj ustanovi. Od učesnika se zahtevalo da pošalju svoju životnu priču, što je Marko i uradio, a ostalo je bilo na univerzumu i ITAcademy.

Microsoft web developer

Nakon što je završio smer Microsoft Web Apps Development, Marko je dobio posao na kome je imao prilike da primeni sva znanja stečena na ITAcademy, a da je zaista stručan u oblasti kojom se bavi svedoči i činjenica da radi kao predavač programiranja.

Ovaj hrabri čovek podelio je sa nama svoje iskustvo o školovanju na ITAcademy i kako to izgleda kada vam se snovi ostvare.

1. Opišite nam na koji način ste došli do edukacije na ITAcademy?

Ne tako davno, tačnije 2018. godine, jedne kišne septembarske večeri vraćao sam se kući sa tadašnjeg posla. Na Play radiju čuo sam reklamu za nagradnu igru u kojoj je pobednik dobijao besplatno školovanje na ITAcademy. Da biste učestvovali, bilo je potrebno da napišete svoju životnu priču.

Možda zvuči neverovatno, ali to je bilo upravo nešto o čemu sam u tom periodu života često maštao: da baš ja upišem ITAcademy i uspešno je završim.

Skupio sam hrabrost i napisao svoju životnu priču u nadi da će mi se možda posrećiti da osvojim glavnu nagradu i započnem sa učenjem tajni programiranja.

Što je najluđe, nikada nisam imao sreće u nagradnim igrama, pa kada sam dobio vest da sam zapravo ja pobednik, bio sam šokiran. Osim što sam morao više puta da se uštinem kako bih se uverio da ne sanjam, takođe sam nekoliko puta proveravao da li sam zaista baš ja dobio nagradu. I za divno čudo, svaki put bih se uverio da jesam i da se iz ovog sna neću probuditi, zato što on predstavlja moju najlepšu realnost.

Nakon toga, jedva sam čekao da školovanje počne. Nisam se plašio učenja i vremena koje će mi biti potrebno za to, jer kad čovek nešto zaista želi i hoće, vreme se već nekako nađe. Svaki dan kada bih završio sa redovnim poslom, odvajao sam po dva do tri sata za učenje i vežbanje. Samo je od mene zavisilo hoću li uspeti. Posebno mi je značila podrška porodice, to što je verovala u mene i da će se sve jednog dana isplatiti.

2. Zašto je smer koji ste završili na ITAcademy bio Vaš izbor?

U odluci da izaberem smer Microsoft Web Apps Development pomogao mi je jedan prijatelj koji je takođe završio školovanje na ITAcademy. Ispostavilo se da ovaj smer donosi sve ono što mi je bilo potrebno.

3. Koji deo školovanja je za Vas bio najbolji, a koji najteži?

Kao i u većini stvari, najteži je bio početak. Međutim, kada sam jednom shvatio kako sve funkcioniše, bilo je znatno lakše. Najbolji deo školovanja za mene je bio kada završim jedan kurs, nakon čega imamo polaganje, odnosno priliku da svoje znanje demonstriramo na delu kroz kreiranju neke aplikacije. To je zaista bilo sjajno.

4. Kakva su Vaša iskustva u pogledu edukacije na ITAcademy?

Po mom mišljenju, edukacija na ITAcademy je odlična jer dobijate osnovno znanje iz dosta programskih jezika, a na vama je da odlučite da li želite da se i dalje usavršavate.

Tokom školovanja dobijate sjajne smernice i jasno icrtan put, koji samo treba da pratite kako biste izgradili svoju karijeru.

5. Šta mislite o DL platformi?

Distance Learning platforma je super osmišljena, pregledna i laka za korišćenje; nisam imao nikakvu zamerku. Zaista mi je značilo to što ne moram da dolazim u učionicu, pošto sam imao dnevni posao, već mogu da biram vreme u koje ću da učim.

6. Da li biste nekog predavača posebno izdvojili?

Svi predavači su bili sjajni, odlično su prenosili znanje koje imaju i koje god pitanje sam postavio, dobio sam adekvatan odgovor.

Microsoft Web Development polaznici

7. Da li ste uspeli da iskoristite znanje koje ste stekli na ITAcademy na pravi način? Da li ste pronašli posao u ovoj oblasti?

Znanje koje sam stekao učeći na ITAcademy iskoristio sam jako dobro. I dan-danas to znanje koristim na svom poslu, a takođe imam priliku da ga podelim sa drugima kao predavač koji drži časove iz osnova programiranja i osnova testiranja.

Našao sam posao jako brzo nakon školovanja. Odlučio sam da se usmerim na automatsko testiranje, jer sam se tu pronašao. Koristim C# kao osnovni jezik u kome programiram testove, kao i razne alate poput Seleniuma i Playwrighta.

8. Koje veštine koje ste stekli su bile presudne da pronađete trenutni posao?

Pre svega C# jezik, u kome sam se, kako sam već rekao, baš pronašao, zbog čega sam čak i posle školovanja nastavio u tome da se usavršavam. Pored Jave, u vreme kada sam završio školovanje, to je bio jako tražen jezik.

9. Kakvi su Vaši dalji planovi u vezi sa IT karijerom?

Iskreno, još uvek nemam neku jasnu viziju šta dalje, ali neki moj plan je da se za nekoliko godinu okušam kao pokretač startap preduzeća. Zahvaljujući znanjima stečenim na ITAcademy, verujem da ću u tome i uspeti.

10. Da li smatrate da ste na pravi način iskoristili priliku koja Vam je pružena?

Mislim da jesam. Moji snovi da promenim život sebi i svojoj porodici su se ostvarili. Pre svega, jako sam zadovoljan i volim posao koji obavljam. Nema ništa lepše kad odete na posao raspoloženi i tako se i vratite. Pre ITAcademy, to nije bio slučaj.

11. Da li imate nešto da poručite ljudima koji trenutno razmišljaju o upisu na ITAcademy?

Promenite svoj život, uradite to, ne odustajte od svojih snova, već se potrudite da ih ostvarite! Ja sam svoje ostvario, a to možete i vi: upišite ITAcademy i započnite svoje putovanje ka cilju.

12. Po vašem mišljenju, kome bi školovanje na ITAcademy najviše koristilo?

Koristilo bi naravno svima. Svima koji žele da promene svoj život i karijeru. Svima koji žele da zarađuju više, a da pored toga imaju i više slobodnog vremena.

Čestitamo Marku Naumoviću na hrabrosti da ostvari svoje snove i na svim postignutim uspesima, i želimo mu mnogo sreće u daljoj karijeri. Njegov primer pokazuje da je uz malo sreće, kvalitetno školovanje i ličnu posvećenost moguće ostvariti uspešnu IT karijeru o kakvoj ste maštali i obezbediti bolji život sebi i svojoj porodici. Ukoliko i vi imate neostvarene snove, a interesuje vas ova profitabilna oblast, koja vam pruža brojne mogućnosti, pridružite se novoj generaciji polaznika na ITAcademy i zauzmite najbolju startnu poziciju za uspeh.

  • 29.12.2023 12:12

Komentar