Autodesk University 2023: AI u industriji 3D dizajna

Autodesk University 2023: Kako će AI poboljšati industriju 3D dizajna?

Autodesk University (AU), godišnja konferencija kompanije Autodesk posvećena dizajnu i proizvodnji, predstavljala je značajan korak u integraciji veštačke inteligencije u ove industrije.

Više od 10.000 dizajnera, inženjera, građevinaca i raznih drugih kreatora iz celog sveta okupilo se u Las Vegasu kako bi istražili najnovija dostignuća u AI tehnologiji i Autodesk platformi za dizajn i proizvodnju i u njima potražili svežu inspiraciju.

Događaj, koji je bio dostupan i online sa besplatnim digitalnim pristupom, pružio je jedinstvenu priliku stručnjacima da uče, dele iskustva i razvijaju svoju karijeru u svojim oblastima.

Autodesk AI: Nova era dizajna i kreativnosti

Centralni deo AU 2023 posvećen je predstavljanju Autodesk AI-ja, inovativne tehnologije integrisane u Autodesk proizvode i ugrađene u njihovu platformu za dizajn i proizvodnju.

Predsednik i izvršni direktor kompanije Autodesk, Andrew Anagnost, naglasio je transformativnu moć veštačke inteligencije, ističući njenu sposobnost da otključa do sada neviđene nivoe kreativnosti i rešavanja problema.

Cilj ove tehnologije je da eliminiše neproduktivan rad u različitim industrijama, čime se podstiču inovativniji i efikasniji procesi dizajna i proizvodnje.

Moć platforme za dizajn i proizvodnju

Platforma za dizajn i proizvodnju, koja obuhvata Autodesk Platform Services i tri industrijska clouda – Fusion, Forma i Flow, predstavlja ključnu inicijativu u ujedinjavanju podataka i radnih procesa iz različitih industrija.

Ova platforma odslikava posvećenost Autodeska pristupu koji je orijentisan prema AI-ju i vođen podacima, što će svakako doprineti brzini obavljanja poslova, a smatra se i da će proširiti spektar industrija koje će imati koristi od ovakvog moćnog softverskog rešenja.

Nove, poboljšane funkcije i sposobnosti

Autodesk je na AU 2023 predstavio dodatne sposobnosti AI-ja. Ova poboljšanja uključuju alate za automatizaciju dokumentacije i crteža projekata, kreiranje CNC putanja alata koje značajno smanjuje vreme programiranja, te primenu mašinskog učenja u različitim projektima u građevinskom okruženju.

Ostale inovacije uključuju planiranje produkcije medija i manipulaciju scenama, dodatno proširujući potencijal Autodesk AI-ja u različitim oblastima.

Mogućnosti za učenje i razvoj

Sa preko 600 sesija za učenje, AU 2023 je učesnicima pružio obilje znanja i uvida. Ove sesije su uključivale glavne prezentacije, panel-diskusije, predavanja o liderstvu i obuke za Autodesk proizvode.

Više od 100 sesija vodili su klijenti i partneri Autodeska, demonstrirajući uticaj Autodesk alata na različite globalne projekte, od ogromnog parka ptica u Singapuru do najvećeg aerodroma u Južnoj Americi.

Poseban fokus je bio na veštačkoj inteligenciji, sa više od 50 sesija, industrijskim demonstracijama, radionicom o dizajnerskom razmišljanju i susretima posvećenim ovoj transformativnoj tehnologiji kako bi se pronalaženje sesija koje se odnose na AI olakšalo onima koji su bili posebno zainteresovani za možda najsloženije aspekte ove teme.

Koliko će ova promena olakšati posao AutoCad dizajnerima?

Kontinuirano obrazovanje nakon AU-a

Čak i nakon završetka Autodesk University događaja, učenje i inspiracija se nastavljaju. AU nudi besplatan pristup sesijama na zahtev, profesionalnom razvoju i inspirativnim razgovorima u vezi sa industrijom tokom cele godine, osiguravajući da uvidi i znanja stečeni na događaju budu dostupni široj publici.

Kako je Autodesk University 2023 pokazao, integracija AI-ja u industrije dizajna i proizvodnje nije samo koncept budućnosti već stvarna sadašnjost. Posvećenost Autodeska inovacijama i saradnji nastavlja da pomera granice mogućeg, inspirišući stručnjake iz raznih industrija poput građevinarstva, arhitekture i 3D modelovanja da zamisle i stvore bolji svet.

  • 22.12.2023 14:40

Komentar