Dizajn vizit karti po kojima ćete biti poznati

 

 

 

Želite da oduševite klijenta koji vas je angažovao da mu dizajnirate vizit karticu, a nije baš siguran šta želi? Ili ste vi klijent, koji želi da ispostavi jasan zahtev dizajneru?

To malo parče papira mora da ima sve: sjajan grafički dizajn, sve ( i samo) neophodne informacije kao i odgovarajuće dimenzije (da savršeno staje u džep pantalona ili novčanika).

U početku beše vizit kartica! Ona se osmišljava u isto vreme kad se radi brendiranje kompanije. Ipak, preporučuje se da se ova vizuelna konstanta povremeno osveži i redizajnira. U tom slučaju, nova vizitka bi trebalo da se organski uklapa u postojeći vizuelni indetitet kompanije.   

Razmena business kartica u poslovnom svetu mu dođe kao rukovanje – to je trenutak kada se formira prvi (i najvažniji) utisak o vama kao profesionalcu. Marketing stručnjaci ukazuju da već prilikom tog ritualnog prvog susreta počinje proces prodaje, koji se, kao što svi znamo, bazira na pozicioniranju u odnosu na konkurenciju i isticanje vlastite uporedne prednosti i nezamenljivosti.

Zato su poslovni ljudi i dizajneri koje angažuju sve hrabriji kada se radi o dizajnu vizitke. Predstavljamo vam inspirativna idejna rešenja.  

Vizitke koje angažuju


Tačno je da bi sagovorniku, poslovnom partneru ili klijentu trebalo da sve informacije pružite odmah, bez odlaganja. Ali tačno je i da bi trebalo pružiti im prilku da se neočekivano igraju. Interaktivne vizit karte zahtevaju od korisnika da obavi određenu zabavnu akciju kako bi došao do željenih podataka.
 
 
 
 
 
 
 

Vizitke koje asociraju na delatnost


Što je dizajn vizit karte više logički povezan sa delatnošću kompanije, utoliko bolje. Uostalom nije svejedno da li pravite vizitku za stomatološku ordinaciju ili advokatsku kancelariju, zar ne?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Da li smo se već negde sreli?


Sa sagovornikom ćete ostvariti trenutnu bliskost ako mu pružite vizitku koja ga asocira na poznate situacije. Jednostavno, razgažene cipele su najudobnije.
 

 
 
 
 
 
 

 

Vizitka koja nije samo vizitka


Vizit karta je važna jer njenom korisniku pruža potrebne informacije. Ali, zar ne bi bilo bolje da ona pruža još neku vrednost?
 
 
 
 
 
 
 
 
 Koje je rešenje, po vašem mišljenju, najinspirativnije?
 Ukoliko i vi želite da naučite da dizajnirate ovakve vizit karte, kurs grafičkog dizajna može biti pravi izbor za vas.
 

  • 23.08.2012 11:15

Komentar

Avatar korisnika: Dario Krestalica

Dario Krestalica

Ima domišljatih,.... ali mene je dojmila ova zadnja (koja ima usb port) ;-)

Avatar korisnika:  Tatjana Petrovic

Tatjana Petrovic

Vizit karta koja nije samo to vec ima i neku vrednost,ali ne samo ona vec i vizitka koja acocira na delatnost su ja mislim idealna resenja,jos bi mozda bilo najbolje uraditi spoj ovih dvaju vizitki,dakle da asocira na delatnost,ali ujedno i ima neku odredjenu vrednost.

Avatar korisnika: krisdesign

krisdesign

Ukoliko posjetite sajt www.99designs.com, jedan od primjera dizajn zarade preko Interneta, primjetit ćete da se na toj stranici većina vizitkarti kreira u Rounded Rectangle Toolu sa gradient prelazima i jakim bojama, tako da logo ispadne kao da dobije efekat ispupčenosti, a ne nečeg življeg odokativnim procesom gledanja. Dakle danas su vizitkarte od ključnog značaja pogotovo za logo dizajn. Međutim, u zadnje vrijeme, dizajneri sve više izbegavaju takav princip dizajniranja na vizitkartice isključivo zbog toga što zahtjeva dosta preciznosti, a i veoma je visok i složen kompleks samog dizajniranja. Ono što se još da primjetiti, u trendu su vizitkarte kao privjesci sa ili bez mješavine brusheva u pozadini, što daje bolji ekspektni dizajn i visoku zaradu.

Avatar korisnika: Web dizajn

Web dizajn

Meni je ubjedljivo najbolja zadnja i ova sto se rasteze je odlicna!