Intervju sa pobednikom na konkursu 99designs.com

Kao što znate, uvek volimo da podelimo radost zbog uspeha naših polaznika.

Ovog puta vam prenosimo šta nam je ispričao polaznik ITAcademy, generacije 2012/2013. Miloš Vujinić, pobednik na konkursu za dizajn logoa na sajtu 99designs.com.

U sklopu svog profesionalnog portfolia koji je izradio na kraju školske godine, Miloš je na najbolji način primenio stečeno znanje sa smera Print&Graphic Design na ITAcademy.

Primena stečenih znanja na ITAcademy

1. Zašto ste odlučili da upišete ITAcademy?

Pre školovanja na ITAcademy, bavio sam se grafičkim dizajnom u porodičnoj štampariji. Uspevao sam da pratim zahteve kupaca, ali, kako se obim proizvodnje širio, rasli su i obim posla i zahtevi klijenata. Na ITAcademy sam došao da bih unapredio svoje znanje iz  programa Adobe Illustrator i Adobe Photoshop, pošto sam imao samo srednje znanje.

 

2. U kolikoj meri su znanja i veštine koje ste stekli doprineli u poboljšanju poslovanja Vaše porodične firme?

Posle samo nekoliko meseci učenja na ITAcademy, primetio sam neverovatan skok u svojim radovima, brzini izrade i kvalitetu. Klijenti su bili zadovoljniji, a – što je jos važnije – ja sam bio zadovoljniji.

3. Osvojili ste nagradu na 99design konkursu. Recite nam kako ste došli na ideju da se prijavite?

Tokom celog školovanja na ITAcademy, profesori su nas ohrabrivali da krenemo sa freelance designom kako bismo stekli dovoljno iskustva za rad posle završenog školovanja, a i da bismo zaradili ponešto tokom školovanja. Tako sam i ja krenuo sa konkursima, prvenstveno na 99designs.com. Konkurisao sam na nekoliko konkursa, i posle kratkog vremena sam pobedio na logo design konkursu.

Nagrađeno rešenje polaznika Miloša Vujinića

4. Šta Vam je ova nagrada donela u kraijeri?

Sa obzirom da pobediti na konkursu 99design.com nije lako, poslodavci cene takvo priznanje u portfoliu; u njihovim očima vi ste pobednik i imate veće šanse za zaposlenje.

 

5. U kolikoj meri je ono što ste naučili na ITAcademy uticalo na dobijanje ove nagrade?

Za ovaj rad sam koristio veštine stečene iz programa Photoshop i Illustrator kako bih najbolje odgovorio na zahteve organizatora konkursa koji je bio prezadovoljan krajnjim rezultatom.

 

6. Koliko Vam je školovanje na ITAcademy pomoglo u poslu i uspehu?

Školovanjem na ITAcadmy usavršio sam svoje znanje na sasvim jedan novi nivo; stekao sam dosta prakse radeći u dizajn studiju, pa mi je samim tim bilo lakše da nedavno dobijem posao u jednoj američkoj firmi.

7. Koje su, po Vašem mišljenu, prednosti jednogodišnjih studija u odnosu na četvorogodišnje?

Po meni, prednosti jednogodišnjih studija u odnosu na četorogodišnje je u tome što se sve zasniva na praksi i primenjivanju u realnim projektima, dok kod četvorogodišnjh studija ima mnogo više teorije i nekih nebitnih stvari, a praksa je zapostavljena, što ne bi trebalo da bude tako.

8. Da li ste i u kolikoj meri uspeli da u realnom poslovnom okruženju primenite znanja koja ste stekli na ITAcademy?

Sa obzirom da se bavim izradom logotipa, flayera i HoReCa ugostiteljskim programom, znanje stečeno iz Adobe Illustratora mi je od ključne važnosti.

 

Polaznici generacije ITAcademy 2012/13

 

9. Šta biste poručili Vašim kolegama, sadašnjim i budućim polaznicima ITAcademy?

Poručio bih im da je jedini način da uspeju u ovom poslu je da konstantno uče, usavršavaju se i, pre svega, da svakodnevno rade.

 

10. Kako sada, sa vremenske distance, nakon postignutog uspeha i uspešno započetog posla gledate na svoju odluku da upišete ITAcademy?

Mislim da sam upisom ITAcademy doneo pravu odluku. I mislim da ću posle završenog Print design-a upisati i Web design.

➠ Miloš je, zaključujemo iz njegove priče, već počeo da isplaćuje ono što je uložio u svoj napredak.
➠ Bravo, Miloše! Samo napred.
➠ Ugledajte se na njega. Nije nemoguće.

Portfolio Miloša Vujinića možete pogledati ovde>>

  • 05.08.2013 11:09

Komentar