Počeli smo kao tim za vežbanje Kolezeee, a sada smo uspešna kompanija Kolezeee Solutions

Tokom školovanja na ITAcademy Ivana, Aya, Slavko, Petar, Marko i Dragana napravili su mali online tim za vežbanje, od šale nazvan Kolezeee. Nije prošlo mnogo vremena od tada, a oni su zajedničkim snagama već pokrenuli kompaniju Kolezeee Solutions, koja se bavi izradom sajtova, SEO optimizacijom i osmišljavanjem digitalnih strategija za povećanje profita klijenata.

O njihovom putu od neobaveznog ćaskanja i utvrđivanja gradiva do zajedničke kompanije koja posluje sa klijentima širom sveta govori vam Aya Romporas, polaznica smera PHP Web Development.

Kolezeee

Udružene snage traženih stručnjaka

Tokom pohađanja IT kurseva na PHP smeru, Aya je imala priliku da stiče praktična znanja kroz mnošto kvalitetno osmišljenog materijala i uz iskusne i posvećene profesore. Kako bi testirala svoje veštine i unapredila ih vežbanjem, Aya je odlučila da se poveže sa kolegama iz struke i učestvuje u razmeni ideja, znanja i novih načina za napredovanje.

Još tokom školovanja, na Facebooku sam uputila poziv PHP kolegama sa ITAcademy, kao i drugim PHP developerima, da se okupimo u jedan tim u cilju vežbanja stručnih predmeta, razvijanja veština timskog rada, isprobavanja alata za saradnju timova, komunikacije, podele taskova i fajlova itd.

Odziv je bio odličan, pa sam pozvala i web dizajnere, content writere i android developere. I ovaj odziv je bio dobar, ali se vremenom, kao što sam i pretpostavila, cela ekipa svela na znatno manji broj, i izdvojili su se zaista ozbiljni ljudi, zainteresovani za dalji zajednički rad.

Tako se, sasvim spontano, Aya pronašla u timu koji je iz odlične atmosfere za vežbanje prerastao u tim koji se bavi ozbiljnim i plaćenim poslom. Udruženim snagama, Aya Romporas, Slavko Pantelić, Petar Cvetić – sertifikovani stručnjaci za PHP, MySQL i JavaScript Development, Ivana Šapić – sertifikovani web dizajner, Dragana Matović – copywriter, content writer, HR ekspert i Marko Lisica – network administrator osnovali su kompaniju Kolezeee Solutions.

Znanje koje daje rezultate

Iako su tek završili usavršavanje u svojim oblastima, članovi kompanije Kolezeee Solutions pokazali su da raspolažu znanjima za samostalan, efikasan rad u okruženju savremenog tržišta. Za manje od godinu dana, kompanija koju su pokrenuli ovi mladi i perspektivni stručnjaci uspešno je ostvarila saradnju sa klijentima na nekoliko projekata, poštujući u svom radu visoke standarde kvaliteta rada.

Željni znanja i dokazivanja svojih mogućnosti u poslu kojim se bave, kolege iz kompanije Kolezeee Solutions intenzivno rade na svom online i offline prisustvu, poboljšanju komunikacije kako među sobom, tako i sa klijentima, i unapređenju kompetencija u traženim oblastima: HTML, CSS, JS, jQuery, PHP, MySQL, AJAX, XML, WordPress, izrada internet prodavnice, web design, content writing itd.

Često ih pitaju o veštinama kojima vladaju i koliko je školovanje na ITAcademy imalo udela u uspehu koji su ostvarili.

Veći broj prijatelja i poznanika nas je pitao za mišljenje o ITAcademy i savet za smer. Od nas su dobili najiskrenije preporuke, a što se tiče saveta za odgovarajući smer, uputili smo ih na predusretljivu studentsku službu i test na sajtu – kaže Aya, i dodaje: Drago nam je da je posle razgovora sa nama dosta ljudi napravilo isti korak kao i mi i odlučilo se za upis na ITAcademy. To je početak koji obećava.

Podrška koja traje i nakon završetka školovanja

Za polaznike koji žele da znanja i veštine koje su stekli na izabranom programu iskoriste na najbolji način, tu je Personal Development Program, koji sa polaznicima radi na razvoju njihovih transverzalnih veština i najefikasnijeg predstavljanja na tržištu po završetku školovanja.

Ove dodatne mogućnosti koje svojim polaznicima ITAcademy nudi potpuno besplatno iskoristila je i šestorka iz Kolezeee Solutionsa, što se pokazalo kao odličan potez u osmišljavanju strategije poslovanja i pozicioniranja na tržištu.

Izuzetno smo zahvalni na mentorskoj podršci i nesebičnom zalaganju gospođice Jovanović sa Personal Development Programa, kao i studentskoj službi, koja je uvek bila tu za nas. Hvala njima i celokupnoj ITAcademy i LINK groupu na ogromnom znanju koje smo stekli i mogućstvu da radimo ono što volimo i da nam se to isplati – poručuje Aya Romporas ispred svog tima.

  • 21.03.2017 15:11

Komentar