Sve najlepše o vama na prvoj strani Google-a!

 

Lični brending na internetu 

Pit Kistler nekada nije voleo Google.

Prvo se čudio što ga nijedan poslodavac ne zove na razgovor, iako je uredno slao svoju impresivnu radnu biografiju.

Onda je ukucao svoje ime i prezime u Google pretraživaču i, umesto podataka o njemu, na prvo mesto pretrage udobno se smestio članak o nekom drugom Pitu Kistleru, koji nema tako lepu prošlost. Naprotiv, radi se o osuđenom silovatelju i dileru droga.


On line krizu identiteta Piter je rešio tako što se, umesto da plaća neku profesionalnu kompaniju koja bi povratila njegovu narušenu reputaciju, udružio sa SEO stručnjakom Patrikom Ambronom.

Nakon što je “lažni” Kistler nestao sa prve stranice Google-a uz pomoć SEO magije, Pit, Patrik i Evan su osmislili besplatni servis BrandYourself, koji svakom običnom čoveku omogućava da upravlja svojim utiscima na Internetu.      

Radi se o Do it Yourself platformi, koja savetuje korisnike kako da željene linkove približe vrhu pretrage njihovog imena, ostavljajući za sobom one manje lepe linkove. Pored ove usluge, Brend it Yourself otkriva da li vas je neko guglao i iz kog grada je to uradio: sasvim precizna informacija nakon intervjua za posao ili prvog ljubavnog sastanka.

Usluga je besplatna za tri linka, a ako želite da se podrobnije bavite ličnim brendingom na Internetu, neophodno je da plaćate minimum 9.99 dolara mesečno.

SEO stručnjaci nisu se mnogo radovali ovoj vesti, dok svi mi koji ne znamo mnogo o optimizaciji pretrage ili ključnim rečima sada imamo alat za bildovanje on line imidža u rukama.

To se ipak ne odnosi na sve korisnike koji imaju pristup Internetu. Kad sam pokušala da otvorim svoj nalog na servisu i poradim na ličnoj reputaciji, naišla sam na obaveštenje, koje je, u slobodnom prevodu, glasilo:

Izvinjavamo se, ali nismo u mogućnosti da prihvatimo prijave sa vaše lokacije zbog ograničenja kapaciteta.

Preostalo mi je samo da se prijavim na listu čekanja, i da se nadam da ću jednog dana imati sjajnu reputaciju i rangiranje poput ITAcademy i Allison Academy.

  • 04.05.2012 16:00

Komentar