Mobilne aplikacije - milioni od rekreacije!

 
Oni su postali milioneri zahvaljujući aplikacijama koje su kreirali!
Sa mesečnom platom koju danas zarađujete, izračunajte koliko godina ćete još morati da radite da biste zaradili prvih milion dolara. Olakšaćemo vam, nemojte da se mučite… Sa prosečnom mesečnom platom od 400 evra, biće vam potrebno oko 210 godina! Dakle,nećete stići da ih zaradite! Ipak, postoje primeri ljudi u celom svetu koji su zahvaljujući jednostavnim ali “zaraznim” Android ili IOs aplikacijama koje su kreirali, zaradili desetine miliona dolara! I zarađuju i dalje…
Aplikacije za mobilne uređaje 

Flappy Bird - Zlatna koka Androida

Flappy Bird - Zlatna koka Androida
Mladi vijetnamac Dong Nguyen iz malog sela blizu Hanoja, kreirao je krajnje jednostavnu igricu za mobilne telefone - Flappy Bird. Zadatak tokom igre je prost - ne dozvoliti da ptičica udari u prepreke. Igrica je napravljena za svega nekoliko dana a na vrhuncu popularnosti, kreatoru je donosila preko 50 000 dolara dnevno! Uspesi njegovih prethodnika sa igricama Angry Birds, mere se već desetinama miliona dolara. 

Kako je seckanje voća donelo prihod od 400 000 dolara mesečno?

Kreator igrice za Android i IOs imao je velikih poteškoća da ubedi svog šefa u maloj australijskoj kompaniji da razviju aplikaciju na kojoj će korisnik pokretima prsta na ekranu seckati komade voća… Dobro je da je bio uporan pošto aplikacija Fruit Ninja kompaniji Halfbrick  danas donosi oko 400 000 dolara mesečno! Dakle, kada su aplikacije u pitanju, nijedna ideja nije suluda!

Besplatno+korisno=UNOSNO!

Najuspešnije aplikacije
 
Nemojte misliti da samo laka razbibriga donosi milione. Najuspešnije su one aplikacije čija je upotreba besplatna a korisniku donosi neku korist. Brian Acton i Jan Koum, tada obojica zaposleni u kompaniji Yahoo, 2007. godine uzeli su odmor od godinu dana kako bi proputovali Amerikom. U medjuvremenu su aplicirali za posao u Facebook-u i nijedan od njih nije dobio posao. 
2009. godine ovaj dvojac kreira WhatsApp o kome ne treba trošiti reči. Ove godine WhatsApp aplikaciju za slanje besplatnih poruka i medija prodali su svojim nesuđenim poslodavcima Facebook-u za 19 milijardi dolara! 

Znanje za ceo svet

Primere uspešnog unovčavanja ideja za aplikacije ne moramo da tražimo u svetu. Sjajnih primera ima i kod nas! Parking manijak, aplikacija koja skraćuje postupak plaćanja parkinga, Kamere Srbije, koje omogućavaju direktan prenos stanja na gradskim ulicama  i mnoge druge, najbolji su primer ogromnog poslovnog potencijala dobrih ideja i veština za pravljenje mobilnih aplikacija. Ove dve aplikacije, primera radi, već imaju oko 500 000 preuzimanja, što znači da zahvaljujući Google oglasima prave velike profite.

Pametni telefoni - prilika za pametne!

Ono što je nekada bila web stranica za kontakt sa potrošačima, danas je mobilna aplikacija!
Primera radi, sve više restorana kreiralo je mobilne aplikacije sa menijem, rasporedom slobodnih stolova i opcijom rezervacija. Pitanje je dana kada će pretraga određenog proizvoda ili usluge sa internet pretraživača preći na pretragu aplikacija na pametnim telefonima!

Aplicirajte za sigurnu budućnost

Jasno je da su App Developeri jedni od najtraženijih stručnjaka današnjice i izvesno je da će potreba za njima biti još veća! Ovo je pravo vreme da naučite sve o Android i IOs platformama i budete među najtraženijim stručnjacima današnjice! Saznajte više o tome kako da postanete uspešan App Developer!

Školovanje na ITAcademy pokriva širok spektar oblasti, a među njima možete pronaći upravo one koji će vam omogućiti da steknete IT veštine i sertifikate koji su potrebni da biste se bavili razvojem mobilnih aplikacija. Dodatna prednost ITAcademy je mogućnost online školovanja, bez obzira da li se nalazite u Sremskoj Mitrovici, Užicu, Somboru ili bilo kom drugom mestu u Srbiji.

Takodje, ITAcademy je dostupna i u BiH, te je možete online pratiti i iz Bihaća Banja Luke, Bijeljine ili bilo kog drugog mesta u BiH.

  • 01.09.2014 14:36

Komentar