Učite pod mentorstvom iskusnih profesionalaca

Mentorska tradicija oduvek je bila naročito važna u domenu audio-vizuelnih umetnosti. Japanski reditelji i dan-danas usavršavaju svoju umetnost u radu „jedan na jedan”. Ideja mentorstva jeste da učenik, s jedne strane, nauči zanatske veštine, ali i da, sa druge strane, razvije sopstvenu poetiku. Jedno bez drugog u umetnosti ne daje dobre rezultate. Zato naše polaznike kroz celokupan program prati više stručnjaka iz oblasti koje izučavaju.

Od „Velikog brata”, preko popularnih muzičkih spotova, do festivala EXIT

U televizijsku praksu uvešće vas prekaljeni producent Vojkan Milosavljević. Tokom više od dve decenije profesionalnog iskustva u oblasti TV i video produkcije, Vojkan je učestvovao u osmišljavanju i realizaciji nekih od najpopularnijih televizijskih emisija kod nas, kakve su „Leteći start”, „48 sati svadba”, „Veliki brat – Mala sestra”, „Veliki brat – Koloseum”, „Sve za ljubav”, „Noćni TV projekat”, „Tvoje lice zvuči poznato”. Takođe, Vojkan je osmislio i režirao preko 50 muzičkih spotova za neke od najpopularnijih muzičkih zvezda, a na festivalu EXIT 2012. bio je reditelj i glavni snimatelj intervjua sa zvezdama Main Stagea. Pored toga, ovaj zapaženi producent iza sebe ima i nekoliko kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova.

Od umetničkih formata do velikih franšiza i zabavnog programa

Zahvaljujući Vojkanovom znanju i iskustvu, moći ćete da saznate šta sve nosi rad na velikim rijaliti i zabavnim emisijama, kako da muziku poznatih izvođača pretočite u nezaboravne slike i priče u TV spotovima visoke produkcije, kao i na koji način da dočarate neponovljive realne živote u dokumentarnim formatima. 

Drugim rečima, pod budnim okom ovog svestranog producenta naučićete sve o problemima malih produkcija i razvojnih projekata sa malim budžetom, kao i o načinima njihovog prevazilaženja. Takođe, upoznaćete se sa kompleksnošću rada na velikim franšizama i zabavnim programima sa velikim brojem učesnika. Drugim rečima: znanja, tajne i trikove zanata iskusnog majstora usvajaćete iz prve ruke.

Put od ideje do prve reprize

Proći ćete sve faze u izradi jednog televizijskog projekta: od ideje i njene konceptualizacije, preko selekcije ponuđenih projekata i uočavanja kvaliteta, odnosno njihovih slabosti, okupljanja i vođenja tima, pravljenja budžeta, prostornog i vremenskog planiranja, sve do realizacije i postprodukcije.

Kako je posao producenta polje šire od televizijskog medija, imaćete priliku da se iz prve ruke informišete o specifičnostima organizovanja velikih koncerata kao posebnog medijskog događaja, sa sopstvenim zakonitostima, ali da i u praksi isprobate ono što ste naučili, pod supervizijom iskusnih producenata koji su vaši mentori. Osim svojih projekata, koje ćete realizovati u okviru školskog programa, LINKeduTV – prva obrazovna televizija u regionu, biće poligon za sticanje praktičnih (hands-on) znanja.

Učite montažu po svetskom standardu sa sertifikovanim BBC trenerom!

Ivan Đorđević se preko 20 godina profesionalno bavi audio i video produkcijom i edukacijom radijskih i televizijskih tehničara, snimatelja, montažera i novinara. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Katedri za filmsku i televizijsku montažu.

Kao BBC-jev sertifikovani trener, osam godina je obučavao snimatelje i montažere u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Ukrajini i Nigeriji. Pratiće vaš individualni razvoj po visokim standardima britanske televizijske prakse. Poznato je koliko se pažnje na BBC-ju pridaje svakom detalju, a njihov televizijski program uzdignut je na nivo vrhunske umetnosti.

Iskustvo koje je sticao kroz rad za Radio-televiziju Srbije, tajvansku novinsku agenciju, Tanjug i veliki broj privatnih produkcijskih studija i agencija pomoći će vam da razumete razlike između analognih i digitalnih formata slike, ali i specifičnosti studijskog osvetljavanja i montaže za različite vrste programa – informativnog i edukativnog, igranog i dokumentarnog, montažu uživo, u realnom vremenu i naknadnu, za potrebe snimaka i reportaža. I, što je podjednako važno, naučićete kako da kao montažer dobijete posao na televiziji.

Muzička produkcija „iz prve ruke“

Uroš Krstović se više od dve decenije aktivno bavi muzikom. Kao koncertni muzičar proputovao je ceo svet. Sarađivao je sa Marijom Šerifović, Sašom Kovačevićem, Oliverom Stojiljkovićem, „Osvajačima”, Igorom Popovićem i mnogima drugima. Kompozitor je i gitarista grupe „Simboli”.

Iskustva koja će vam preneti savršen su balans između dve vrste muzičke prakse: koncertne i studijske. Svi problemi i razlike između pripremanja scene za nastup uživo i postizanja savršene zvučne slike u studiju biće vam jasni, takođe i kako učiniti studijski snimak „živim”, a zvuk uživo studijski „ispeglanim”, kao i kako kvalitetno snimiti i miksovati zvuk, šta u praksi znači audio-montaža filma i kakav je odnos zvučne slike i videa.

 


LINKeduTV kao poligon za potvrđivanje stečenih veština

Deo svoje prakse možete obaviti na LINKeduTV uključeni u naše aktuelne, ali i planirane projekte. Tako ćete proći sve produkcione faze u realizaciji edukativnih TV emisija. U pripremnom radu pravićete planove snimanja i kalkulisati budžet, organizovati kastinge i crtati storyboardove; u fazi egzekucije kreiraćete studijski „štimung” pomoću rasvete i snimati naše predavače. U postprodukciji ćete kreirati finalni proizvod i kontrolisati njegov kvalitet, montirati snimljeni materijal (audio i video), raditi kolor-korekciju i dodavati vizuelne efekte i, najzad, postavljati emisije na LINKeduTV portal.

LINKeduTV je prva edukativna televizija, ne samo u Srbiji već i u celom regionu. Pod sloganom „Gledajte u bolje sutra”, misija LINKeduTV-a je da podigne svest o obrazovanju, kao i da, kroz iskustva i savete najuspešnijih, pomogne vašem usavršavanju, školovanju i razvoju karijere.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se