Učite pod mentorstvom iskusnih profesionalaca

Mentorska tradicija oduvek je bila naročito važna u domenu audiovizuelnih umetnosti. Japanski reditelji se i dan danas obučavaju svojoj umetnosti u radu „jedan-na-jedan“. Ideja mentorstva jeste da učenik s jedne strane nauči zanatske veštine, a sa druge razvije sopstvenu poetiku. Jedno bez drugog u umetnosti ne daje dobre rezultate. Zato naše polazniike kroz celokupan program prati više stručnjaka iz oblasti koje izučavaju.

Od emisija iz garaže do Tvoje lice zvuči poznato

U televizijsku praksu uvešće vas iskusni beogradski producent Aleksandar Miljuš. Njegovo 14 godina dugo iskustvo na pionirskim rijaliti programima u regionu, kakvi su Leteći start i Hoćeš-nećeš, daće vam pravu sliku o, s jedne strane o problemima malih produkcija i razvojnih projekata sa malim budžetom, a s druge o svim aspektima rada na velikim franšizama poput Big Brothera, Operacije trijumf ili Tvoje lice zvuči poznato na kojima je bio izvršni producent.

Put od ideje do prve reprize

Proćićete sve faze u izradi jednog televizijskog projekta: od ideje i njene konceptualizacije, selekcije ponuđenih projekata i uočavanja kvaliteta, odnosno njihovih slabosti, okupljanja i vođenja tima, preko pravljenja budžeta, prostornog i vremenskog planiranja, sve do realizacije i postprodukcije.

Kako je posao producenta polje šire od televizijskog medija, imaćete priliku da se iz prve ruke informišete o specifičnostima organizovanja velikih koncerata kao posebnog medijskog događaja, sa sopstvenim zakonitostima, ali da takođe i u praksi isprobate ono što ste naučili, sve pod Aleksandrovom supervizijom. Osim svojih projekata koje ćete realizovati u okviru školskog programa, LINKeduTV - prva obrazovna televizija u regionu, biće poligon za sticanje praktičnih (hands-on) znanja.

Učite montažu po svetskom standardu sa sertifikovanim BBC trenerom!

Ivan Đorđević se preko 20 godina profesionalno bavi audio i video produkcijom i edukacijom radijskih i televizijskih tehničara, snimatelja, montažera i novinara. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na Katedri za filmsku i televizijsku montažu.

Kao BBC-jev sertifikovani trener, 8 godina je obučavao snimatelje i montažere u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Ukrajini i Nigeriji. Pratiće vaš individualni razvoj po visokim standardima britanske televizijske prakse. Poznato je kolika se pažnja na BBC-ju pridaje svakom detalju, a njihov televizijski program uzdignut je na nivo vrhunske umetnosti.

Iskustvo koje je sticao kroz rad za Radio televiziju Srbije, Tajvansku novinsku agenciju, Tanjug i veliki broj privatnih produkcijskih studija i agencija pomoći će vam da razumete razlike između analognih i digitalnih formata slike, ali i specifičnosti studijskog osvetljavanja i montaže za različite vrste programa – informativni i edukativni, igrani i dokumentarni, montažu uživo, u realnom vremenu i naknadnu, za potrebe snimaka i reportaža. I, što je podjednako važno, naučićete kako da kao montažer dobijete posao na televiziji.

„Zaokruživanje priče” sa diplomiranim filmskim rediteljem

Bojan Nešović je tokom svoje karijere prošao sve pozicije u filmskoj i video produkciji. Radio je kao snimatelj, montažer, animator, asistent reditelja, scenarista autor making off filmova i reditelj, od prve klape do titlovanja filma na strane jezike.

Lista njegovih klijenata broji mnoge poznate firme: Coca-Cola, Delta Generali, Sommersby, a sarađivao je i sa televizijama Pink i Metropolis. Sa vama će kao mentor raditi na praktičnom razumevanju TV režije: snimaćete svoje prve kratkometražne filmove i video-radove i učićete kako se ideja sprovodi u delo kroz različite vizuelne medije; kako se narativni film razlikuje od propagandnog, a TV film od bioskopskog. Isprobaćete metode koje se koriste u svim formatima i naj način biti spremni za različite profesionalne situacije.

Specifičnosti reklamnog i live okruženja i načini da se iz vizuelnog medija izvuče maksimalni kvalitet razumećete samo nakon rada u realnom okruženju sa iskusnim supervizorom. Bez obzira da li ste montažer, snimatelj ili producent, rediteljska znanja učiniće vas traženijim na tržištu.

Muzička produkcija „iz prve ruke“

Uroš Krstović se više od dve decenije aktivno bavi muzikom. Kao koncertni muzičar proputovao je ceo svet. Sarađivao je sa Marijom Šerifović, Sašom Kovačevićem, Oliverom Stojiljkovićem, Osvajačima, Igorom Popovićem i mnogim drugima. Kompozitor je i gitarista grupe Simboli.

Iskustva koja će vam preneti savršen su balans između dve vrste muzičke prakse: koncertne i studijske. Svi problemi i razlike između pripremanja scene za nastup uživo i postizanja savršene zvučne slike u studiju biće vam jasni. Kako učiniti studijski snimak „živim“, a zvuk uživo studijski „ispeglanim“.

Kako kvalitetno snimiti i miksovati zvuk, šta u praksi znači audio montaža filma i kakav je odnos zvučne slike i videa.

 


LINKeduTV kao poligon za potvrđivanje stečenih veština

Deo vaše prakse možete obaviti na LINKeduTV uključeni u naše aktuelne, ali i planirane projekte. Tako ćete proći sve produkcione faze u realizaciji edukativnih TV emisija. U pripremnom radu pravićete planove snimanja i kalkulisati budžet, organizovati kastinge i crtati storyboardove; u fazi egzekucije kreiraćete studijski „štimung“ uz pomoć rasvete i snimati naše predavače. U postprodukciji ćete kreirati finalni proizvod i kontrolisati njegov kvalitet; montirati snimljeni materijal (audio i video), raditi kolor-korekciju i dodavati vizuelne efekte i, najzad, postavljati emisije na LINKeduTV portal.

LINKeduTV je prva edukativna televizija, ne samo u Srbiji već i u celom regionu. Pod sloganom Gledajte u bolje sutra, misija LINKeduTV-a je da podigne svest o obrazovanju, kao i da, kroz iskustva i savete najuspešnijih, pomogne vašem usavršavanju, školovanju i razvoju karijere.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde