University of Cambridge

The University of Cambridge je osnovan 1207. godine i jedan je od najstarijih i najistaknutijih univerziteta na svetu. Cambridge spada među vodeće univerzitete u Ujedinjenom Kraljevstvu na polju nastavnog i istraživačkog procesa i jedan je od najkonkurentskijih univerziteta za upis studenata.

Cambridge International Examinations (CIE) je deo University of Cambridge Assesment group, koja obavlja obrazovnu funkciju na međunarodnom nivou. Posebno je impozantan podatak da godišnje više od dva miliona kandidata polagaže Cambridge ispite u više od 160 zemalja širom sveta.

CIE je jedna od vodećih svetskih ustanova za međunarodnu procenu znanja. Poseduje veliki broj kvalifikacija namenjenih širokom krugu korisnika, a posebno prilagođenh potrebama studenata. CIE se uvek trudi da kvalifikacije budu prihvaćene i  priznate od strane univerziteta, obrazovnih ustanova i poslodavaca u celom svetu.

Cambridge Assesment group razvija i unapređuje kvalifikacije širom sveta, a vremenom su uvideli da potreba za međunarodno priznatim kvalifikacijama i dalje raste. Zbog toga su 1998. godine formalno osnovali CIE, kako bi obezbedili visok kvalitet i vodeće kvalifikacije koje ispunjavaju trenutne zahteve poslodavaca i edukatora širom sveta.

Cambridge kvalifikacije su priznate kao dokaz značajnog obrazovnog dostignuća, i misija CIE jeste upravo da radi u partnerstvu sa obrazovnim ustanovama na razvijanju visokog kvaliteta i rešenja za vrhunsku procenu znanja za poslodavce i studente, koji su sve više u pokretu. CIE neprestano razmatra svoje mere za procenu znanja, uvodeći nove predmetne oblasti i kvalifikacije, kako bi izašao u susret potrebama edukatora i studenata širom sveta. CIE ima blisku saradnju sa ministarstvima prosvete mnogih zemalja u postavljanju okvira nacionalnih kvalifikacija, koji odražavaju lokalnu ekonomiju i kulturu unutar svetskog konteksta.

CIE koristi nova tehnološka dostignuća u oblasti IT-ja i interneta, kako u administraciji, tako i u procenama znanja. Preuzevši pionirsku ulogu, CIE uspešno uspostavlja širok spektar novih tehnoloških inicijativa, koje su značajno poboljšale brzinu i efikasnost, i putem kojih se pruža podrška i obavlja administracija kurseva ili polažu ispiti.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se