Introduction to Lighting Design

Opis kursa

Kurs je osmišljen tako da polaznike upozna sa vrstama distribucije veštačkog osvetljenja, svetlosnim efektima koji se postižu rasvetom, funkcijom rasvete u radnom, kućnom i javnom okruženju. Na kursu će se obaditi kako unutrašnja tako i spoljašnja rasveta. Posebna pažnja na kursu je usmerena na ekološki aspekt rasvete, njegovu dizajnersku primenu, kao i estetske efekte koji se mogu postići. Određeni broj vežbi koje se sprovode u 3ds Maxu posebno će pokazati polaznicima domete i efekte i značaj svetla i rasvete prilikom dizajniranja uopšte.

Cilj kursa

Cilj ovog kursa je da polaznike upozna sa osnovnim znanjima o korišćenju rasvete u dizajnu. Polaznici će po završetku ovog kursa moći da opišu i razumeju osnovne osobine svetla i rasvete, razumeju razlike između različitih tehnika osvetljenja, prepoznaju različite tipove svetlosnih efekata koje mogu da primene u svom dizajnu.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Computer Aided Design Program i Interior Design Program.