Kurs Advanced JavaScript i AJAX

Skriptni programski jezik JavaScript u svojoj osnovi sadrži programski jezik C i upravo se zbog te karakteristike smatra jednim od lakših za učenje. Osnovnu primenu ovaj programski jezik ima u oblasti web programiranja, pre svega, zbog jedne od svojih glavnih osobina koja JavaScriptu omogućava funkcionisanje na svim poznatijim web browserima, poput Internet Explorera, Mozillae, Chromea, Firefoxa, Netscapea i Operae.

Sa druge strane, AJAX predstavlja tehnologiju, tačnije grupu tehnologija za web razvoj koja je namenjena isključivo kreiranju interaktivnih aplikacija za web. Za korišćenje AJAX-a neophodno je da znate da radite u JavaScriptu, HTML-u, CSS-u i XML-u. Pored toga, poželjno je da poznajete i JSON notacije kako biste što bolje naučili da radite u AJAX-u.

Važno je istaći da ćete sve pomenute veštine koje su vam potrebne za pohađanje ovog kursa imati prilike da usvojite kroz druge kurseve koji su takođe deo programa na kome se usavršavate. Na taj način imaćete sva potrebna predznanja za razvijanje novih znanja na kursu Advanced JavaScript i AJAX.

Kao što i sam naziv govori, ovaj kurs osmišljen je kako bi se polaznici upoznali sa naprednim radom u JavaScript programskom jeziku. Da biste u tome bili što uspešniji, potrebno je da posedujete poznavanje logike po kojoj ovaj specifični programski jezik i funkcioniše. Takva znanja možete da steknete pohađanjem osnovnog kursa JavaScript, na koji se kurs Advanced JavaScript i AJAX nadovezuje kao logični nastavak.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: PHP Web Development Program.

Opis i cilj kursa Advanced JavaScript i AJAX

Na ovom kursu imaćete prilike da se upoznate sa naprednim tehnikama JavaScripta i naučite da rukujete asinhronim HTTP zahtevima. Pored toga, saznaćete kako da koristite XML i JSON, ali i da radite sa jQuery bibliotekom. Kurs Advanced JavaScript i AJAX takođe će se baviti i naprednim tehnikama korišćenja AngularJS frameworka i Dojo Toolkita.

Da biste pohađali ovaj kurs i sa lakoćom razumevali sve teme koje će se tokom predavanja obrađivati, potrebno je samo da posedujete osnovna znanja za rad u HTML-u i CSS-u, kao i da poznajete osnove JavaScript jezika. Uz pomenute veštine razvijanje novih znanja biće vam prilično jednostavno, tako da ćete vrlo brzo postati spremni da kreirate napredne web aplikacije pomoću JavaScripta.

Kurs je podeljen u dve tematske celine, odnosno modula, kroz koje ćete se korak po korak upoznavati sa svim neophodnim veštinama za programiranje web aplikacija u JavaScriptu. U prvom delu kursa akcenat je stavljen na upoznavanje polaznika sa osnovama funkcionisanja programskog jezika JavaScript, a zatim i sa objektno orijentisanim programiranjem.

Nakon toga očekuju vas predavanja tokom kojih ćete naučiti da radite sa XML-om i XMLHTTPRequest objektom. Zatim ćete saznati šta je AJAX tehnologija, od čega se sastoji, kako funkcioniše i gde se mogu videti benefiti njene upotrebe. U nastavnim jedinicama koje slede biće vam predstavljen napredni rad sa regularnim izrazima, kao i rad u realnom vremenu – animacija.

Drugi deo kursa baviće se eksternim bibliotekama JavaScripta. Dobićete sve neophodne veštine za rad sa jQuery bibliotekama i AngularJS, a nakon toga naučićete i osnovne koncepte Node.js platforme i saznaćete kako se radi sa Dojo bibliotekama.

Nakon uspešno završenog kursa Advanced JavaScript i AJAX moći ćete da samostalno kreirate klijentsku logiku web aplikacije i započnete karijeru u oblasti informacionih tehnologija. Stečena znanja predstavljaće vam vrednu referencu prilikom traženja posla, ali i značajan temelj za dalje usavršavanje i razvijanje novih veština.

Zašto biste trebali da pohađate ovaj kurs?

Pogledajte video u kome vam predavač Vladimir Marić govori o različitim tehnologijama kojim je moguće upravljati pomoću JavaSripta. Pored toga, moći ćete da saznate na šta će se fokusirati kurs Advanced JavaScript i AJAX, kao i šta ćete sve moći da naučite tokom predavanja kako biste se osposobili za izradu web aplikacija.

Polaznik kursa advanced JavaScript i AJAX

Plan i program predavanja

1. Advanced JavaScript and AJAX

 • Osnove funkcionisanja JavaScript programskog jezika 
 • Objektno orijentisano programiranje u JavaScriptu 
 • Upoznavanje polaznika sa XML-om i načinima njegove primene 
 • Rad sa XMLHTTPRequest objektom 
 • AJAX – Asinhroni JavaScript i XML 
 • Napredni rad sa regularnim izrazima 
 • Rad u realnom vremenu – animacija

2. JavaScript eksterne biblioteke

 • Uvod u jQuery – Selektori 
 • jQuery – Upravljanje događajima 
 • jQuery – Efekti 
 • jQuery i DOM manipulacija 
 • Koliko jQuery olakšava upotrebu AJAX-a? 
 • Upoznavanje polaznika sa radom u frameworku AngularJS 
 • AngularJS – Filteri i metode 
 • AngularJS – AJAX i rutiranje 
 • Upoznavanje polaznika sa osnovama koncepta platforme Node.js 
 • Šta je Dojo i gde se koristi?

Kurs advanced JavaScript i AJAX - polaznici kursa

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se