Corporate Responsibility

Opis kursa

Povećano interesovanje za društvenu odgovornost je nastalo usled povećane svesti o etičnim problemima i sve veće zagađenosti okoline. Problemi kao sto su zagađenje spoljašnje sredine, neprikladan tretman radnika, loša proizvodnja i ugrožen položaj su svakodnevna pojava u medijima. Mnoge zemlje su razvile državne regulative koje se tiču svih ovih pitanja, a posoje i standardi i zakoni koji važe na međunarodnom nivou. Zbog toga sve više investitora i menadžera je počinje da vodi računa o društvenoj odgovornosti.

Sa druge strane potrošači su sve osetljiviji na performanse kompanije na polju društvene odgovornosti , naročito kada su u pitanju kompanije od kojih kupuju potrebna dobra ili traže usluge. Ovaj trend je doprineo stvaranju pritiska na kompanije, nalažući im da funkcionišu po ekonomskim, drustvenim i ekološki opravdanim strategijama.

Cilj kursa

Cilj ovog kursa je da polaznike uptuti na najbolje načine za rešavanje problema vezanih za društvenu odgovornost. Kroz praktičen primere bićete upućeni u svetske i domaće trendove u ovoj oblasti. Naučićete kako da kompaniju u kojoj radite promovišete kao društveno odgovornu, a da pritom ne trošite milione.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Digital Marketing Planner & Account ManagerE-commerce Manager & EntrepreneurWeb Project Manager & Data AnalystSocial Media, Online PR & Community ManagerPPC & Digital Channels Manager.