Besplatni online kursevi - više nemate izgovor da ne radite na sebi

Sigurno se sećate kako ste nekada štedeli i odvajali od plate ili džeparca kako biste upisali željeni kurs jezika, programiranja, web dizajna, kurs grafičkog dizajna ili nekih drugih veština za koje ste se nadali da će vam doneti bolje plaćeni posao ili vam pomoći da pronađete prvi.

Na vašu sreću a možda razočarenje velikog broja škola koje i dalje nude tradicionalnu nastavu, besplatni online kursevi sada postoje na velikom broju sajtova i pokrivaju najrazličitije oblasti.

Danas kada je upotreba Interneta na takvom nivou da se praktično sve obavlja preko računara i ostalih pametnih uređaja ne postoji nijedan razlog zbog koga se i vi, ukoliko to već niste, ne biste odlučili da pohađate odgovarajući kurs online.

Bilo da ste trenutno bez posla pa vas zanimaju besplatni kursevi za nezaposlene ili studirate i raspitujete se koji su to najbolji besplatni kursevi za studente preporuka je da pogledate koji su to dostupni online kursevi iz oblasti koja vas zanima i da napravite plan učenja u skladu sa vašim slobodnim vremenom. Besplatni kursevi za nezaposlene su obuhvaćeni različitim kursevima prekvalifikacija i dokvalifikacija u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje ali ukoliko ne pronađete tamo oblast koja vas interesuje ili vam iz nekog razloga termini pohađanja kurseva ne odgovaraju, online kursevi koje možete pohađati bez ikakvih ograničenja mogu biti pravi izbor za vas. Kako je Srbija zemlja u kojoj se vrlo često ističe da postoji deficit IT stručnjaka, sigurno je da su jedni od najtraženijih kurseva upravo oni posle kojih možete steći primenljive IT veštine i odmah početi da radite.

Danas se više nego ikada ceni neformalno obrazovanje i što više kurseva uspešno završite to će vaš CV biti bogatiji i moći ćete da se izdvojite u masi ostalih kandidata. Odaberite one kurseve čije vam pohađanje može doneti prednost i obezbediti da vas pozovu na intervju za posao. Ukoliko još imate nekih nedoumica oko toga kako se pravi CV, prijavite se za besplatan CV kurs koji možete pronaći na navedenim CV stranama i naučite kako da napravite idealnu radnu biografiju.

Online edukacija - koji su najbolji besplatni online kursevi

besplatni online kursevi

Ukoliko dobro vladate engleskim jezikom, preporuka je da pogledate neke od najpoznatijih online platformi za kurseve kao što su Coursera, Open2Study, Udemy i mnogi drugi jer ćete tamo pronaći veliki izbor online kurseva. Tamo možete pronaći i besplatne kurseve i one koji se plaćaju ali ukoliko redovno pratite ove sajtove možete ih pronaći i po veoma pristupačnim cenama kada su u toku neke akcije, a neretko ih nude i besplatno. Ono što je zajedničko za sve vodeće edukativne platforme je da je kvalitet kursa na visokom nivou. Neke od spomenutih platformi naplaćuju izdavanje sertifikata tako da je to nešto što morate proveriti pre početka kursa ukoliko vam je sertifikat potreban.

Besplatni online kursevi na srpskom jeziku

Za sve one kojima je engleski jezik prepreka za učenje na pomenutim sajtovima, postoje i besplatni kursevi na srpskom jeziku koji se odvijaju preko online platformi, a koji vas isto tako veoma uspešno mogu upoznati sa materijom koju obrađuju.

Kada je reč o besplatnim kursevima jezika, od početka ove godine omogućili smo velikom broju đaka iz osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno pohađaju online kurs engleskog jezika kako bi u što ranijem uzrastu mogli da dostignu odgovarajući nivo razumevanja i sposobnost komunikacije na engleskom jeziku, koji će im pomoći u njihovom daljem školovanju. Kako je engleski opšteprihvaćen i kao univerzalni poslovni jezik, ITAcademy vam pruža šansu da usavršite svoje znanje uz besplatan kurs engleskog jezika. On je koristan za sve koji žele da budu konkurentniji na domaćem i svetskom tržištu rada.

S obzirom na to da je nemački jezik sve više prisutan u poslovnoj komunikaciji, izašli smo u susret velikom broju zainteresovanih, koji od sada mogu da  pohađaju besplatan online kurs nemačkog jezika. Na taj način će biti konkurentniji na tržištu rada i moći će da rade sa mnogim uspešnim kompanijama iz Nemačke i Austrije, ali i sa brojnim poslovnim saradnicima iz nemačkog govornog područja.

Kako je online edukacija jedna od mogućnosti kojom želimo da pružimo priliku što većem broju ljudi da stekne odgovarajuće obrazovanje u skladu sa tim pokrećemo povremene akcije kako bi što više zainteresovanih osvojilo besplatan kurs. Sada već tradicionalne akcije u kojima se dele online kursevi osobama sa invaliditetom i đacima generacije pokazale su da za ovaj vid online učenja vlada veliko interesovanje i da će kursevi koje u okviru ovih akcija delimo podstaći dobitnike da nastave sami da se interesuju za dodatne mogućnosti učenja preko interneta.

Besplatni kursevi programiranja

Interesovanje za IT oblast i IT zanimanje je danas veće nego ikada a besplatni it kursevi koje možete pohađati online vas mogu upoznati sa najpopularnijim programskim jezicima kao što su Java i PHP. Besplatni online kursevi programiranja će vam omogućiti da ukoliko se prvi put susrećete sa programskim jezicima, donesete odluku da li je ovo pravo zanimanje za vas.

Ukoliko ste zainteresovani za programiranje, a privlači vas i kreiranje sajtova, odlična polazna tačka je besplatan kurs WordPress-a koji vam poklanja ITAcademy. Ova obuka će vam pomoći da ovladate možda i najpopularnijom platformom za uređivanje i pravljenje sajtova i pomoći vam da se bolje upoznate sa brojnim specifičnostima koje donosi IT industrija.

besplatni edukativni kursevi

Besplatna online edukacija i kursevi sa sertifikatom

Ukoliko želite da nakon završenog besplatnog online kursa dobijete i odgovarajući sertifikat proverite kako funkcioniše ta procedura na platformi na kojoj ste pohađali kurs. Kao što smo već rekli neke od platformi za online učenje na kraju završenog kursa naplaćuju polaganje i dobijanje sertifikata, dok se na nekima sertifikat dobija besplatno nakon završenog kursa i nije potrebna nikakva novčana nadoknada. Na vama je da se raspitate koji su to kursevi koji nude takvu mogućnost ali morate biti svesni da sertifikate koje dobijete na takav način mnogi neće uvažiti kao validne jer nisu izdati od strane akreditovanih institucija kao što su na primer Cambridge International sertifikati koje možete steći na ITAcademy ili trenutno popularni Zend, Oracle ili Google sertifikati.

Zanimljivosti

Ljubitelj ste kafe i ne možete da zamislite dan bez nje ali ste pritom i osoba koja vodi računa o ishrani, vežbanju i zdravom načinu života? Da li ste znali da danas postoje kursevi koje možete naći na Internetu i na kojima možete naučiti dosta toga o istoriji kafe, procesu proizvodnje i pripreme kafe kao i različiti kursevi koji vas uče o povezanosti konzumacije određene vrste hrane i njenog uticaja na ljudsko zdravlje.

Mogućnosti za učenje su praktično neograničene i sigurno je da svako može pronaći odgovarajući besplatni online kurs za sebe čak iako ste možda pomislili da takav kurs ne postoji.

Ne dozvolite sebi da prođe još jedan dan a da ne naučite nešto novo sada kada vam je besplatno znanje na dohvat ruke kao nikada pre.

Sada kada nemate više izgovora, možete postati i naučiti šta god želite. Ograničenja nema.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se