Kurs Adobe Acrobat XI Pro

Adobe Acrobat XI Pro je jedan od veoma važnih programa kompanije Adobe koji korisnicima pruža mogućnost da pregledaju, kreiraju, uređuju i štampaju dokumente u formatu PDF (Portable Document Format).   

Za korisnike koji se prvi put susreću sa ovim programom važno je istaći da Acrobat postoji u tri osnovne verzije: Acrobat Standard, Acrobat Pro i Acrobat Pro Extended, kao i da vam omogućava mnogo više funkcija od samog otvaranja i pregledanja PDF-ova. U verziji Acrobat Pro kojom će se ovaj kurs baviti možete da dodajete 3D objekte unutar PDF dokumenata, flash animacije, kao i razne druge interaktivne elemente. 

Osim toga, kada jednom naučite da radite u ovom programu, bićete spremni da kreirate nove PDF dokumente, kao i da u takve fajlove kombinujete različite vrste dokumenata. Uz to, bićete pripremljeni da postavite bezbednosne lozinke kako bi pristup PDF dokumentima bio onemogućen svima. 

Takođe, štampanje, uređivanje i unošenje digitalnog potpisa u PDF postaće deo tehnika kojim odlično vladate. Tokom kursa ćete steći i znanja koja možete da iskoristite kako biste ostavljali razne komentare unutar PDF dokumenata i tako unapredili komunikaciju sa online klijentima. Kurs Adobe Acrobat XI Pro izučava se na programima Print & Graphic Design Program i New Media Design Program, što znači da ćete usvajanjem pomenutih znanja napraviti korak napred ka nekom od najplaćenijih zanimanja u oblasti IT-ja.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Print & Graphic Design Program i New Media Design Program.

Opis i cilj kursa Adobe Acrobat XI Pro

Polaznici ovog kursa imaće priliku da savladaju sve funkcionalnosti koje nudi program Adobe Acrobat XI Pro. Upoznaćete se sa radnim okruženjem ovog programa i naučiti kako da se u njemu snalazite, kako da ga prilagodite svojim potrebama, da kreirate, brišete i premeštate stranice i kako da uređujete sadržaj na tim stranicama u okviru PDF dokumenata. 

Kurs će se posebno fokusirati na osposobljavanje polaznika za kreiranje PDF dokumenata, sigurnosti, formi, ali i za ostala podešavanja u pomenutom programu. Detaljno izučavanje rada sa PDF dokumentima, osim njihovog kreiranja podrazumeva i modifikovanje, kao i veze između fajlova kreiranih u drugim formatima. 

Kompletan kurs podeljen je na dva modula, odnosno tematske celine koje će vas postepeno uvoditi u sve neophodne veštine za rad u programu Adobe Acrobat XI Pro. Prvi deo kursa baviće se osnovama rada u ovom programu i tom prilikom bićete upoznati sa njegovim interfejsom. U nastavku kursa očekuju vas lekcije koje će vam pružiti detaljnu sliku o samom kreiranju PDF dokumenta i njihovom uređivanju stranica.

Pošto usvojite osnovna znanja, očekuje vas druga tematska celina, koja će vam predstaviti kompleksnije tehnike za rad u programu Adobe Acrobat XI Pro. Prva od naprednih opcija kojom ćete se baviti tiče se uređivanja sadržaja koji se nalazi unutar PDF dokumenta. Zatim sledi lekcija koja ima za cilj da vas pripremi za rad sa interaktivnim elementima, a zatim i predavanja posvećena kreiranju portfolija i PDF dokumenata kroz kombinovanje dokumenata različitih formata.

Provereni predavači koji iza sebe imaju višegodišnje iskustvo rada u ovom programu preneće vam veštine i za kreiranje PDF formulara, kao i potrebna znanja za pregled i komentarisanje dokumenata u pomenutom formatu. Tokom poslednja dva poglavlja kurs će se baviti obezbeđivanjem sigurnosti PDF dokumenata i njihovom pripremom za štampu. 

Cilj kursa je da svaki polaznik nakon uspešno odslušanih predavanja stekne uvid u važnost PDF dokumenata, formata koji je danas najrasprostranjeniji u štamparskoj industriji i razmeni elektronskih dokumenata. Nakon završenog kursa polaznici će posedovati veštine pomoću kojih će moći da upravljaju PDF dokumentima. Osim toga, polaznici će samostalno moći od dokumenata različitih formata da kreiraju PDF, ali i da od njih prave elektronske formulare kako bi ih zaštitili i podelili sa drugim kolegama, prijateljima ili klijentima.

Kurs Adobe Acrobat XI Pro

Plan i program predavanja:

1. Osnove programa Adobe Acrobat XI Pro 

  • Upoznavanje sa korisničkim okruženjem programa 
  • Uređivanje stranica PDF dokumenta 
  • Kreiranje PDF dokumenata iz Microsoft Officea i drugih aplikacija 

2. Upoznavanje sa naprednim korisničkim opcijama za rad u Adobe Acrobat XI Pro 

  • Uređivanje sadržaja koji se nalazi unutar PDF dokumenata 
  • Rad sa interaktivnim elementima i upoznavanje sa pojmovima Link & Button
  • Kreiranje portfolija i PDF dokumenata kombinovanjem dokumenata različitog formata 
  • Kako se kreiraju PDF formulari 
  • Pregled i komentarisanje PDF dokumenata 
  • Upoznavanje sa funkcijama koje obezbeđuju sigurnost PDF dokumenata 
  • Kako se pripremaju PDF dokumenti za štampanje 

Polaznici kursa Adobe Acrobat XI Pro

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se