Kurs Web Design for Managers

Poznavanje web dizajna iz ugla biznisa je bitno jer su web stranice i aplikacije važan kanal komunikacije sa klijentima i potencijalnim kupcima. Dobro dizajnirana web stranica može povećati mogućnost da klijenti posete sajt i izvrše određenu akciju. Dizajn web stranice utiče na prvi utisak svih korisnika o vašem biznisu, a loš dizajn može veoma brzo odbiti potencijalne kupce.

Pored toga, dobar web dizajn može pomoći u povećanju SEO (Search Engine Optimization) rezultata, što znači da će vaš sajt biti vidljiviji u rezultatima pretrage, a samim tim će i korisnicima biti mnogo lakše da dođu do vaše web lokacije prilikom pretrage. To znači veći saobraćaj, odnosno veći broj poseta sajtu i ujedno potencijalno veću prodaju.

Web dizajn takođe igra važnu ulogu u korisničkom iskustvu (UX) i dizajnu interakcije. Ukoliko korisnici ne mogu da se jednostavno i brzo kreću po sajtu, odnosno pronalaze željene informacije, ili imaju problema sa određenim funkcionalnostima, to će negativno uticati na njihovo iskustvo i verovatno će otići na drugi sajt.

Menadžer u web dizajnu može imati ključnu ulogu u organizaciji i koordinaciji rada tima web dizajnera i developera. On je odgovoran za planiranje, organizovanje i kontrolu projekata web dizajna, kao i za usklađivanje potreba klijenata sa onim što tim može da isporuči. Dakle, poznavanje web dizajna je važno za biznis jer pomaže u povećanju prodaje, poboljšanju korisničkog iskustva i SEO rezultata.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: E-commerce Manager & EntrepreneurWeb Project Manager & Data AnalystDigital Marketing Planner & Account Manager i Online Sales & E-business Development Manager.

Kurs Web Design for Managers – opis i ciljevi

Menadžer u web dizajnu ima važnu ulogu i u komunikaciji sa klijentima, pružanju saveta o dizajnu, kao i u identifikaciji novih prilika za poslovanje. On takođe treba da radi sa timom web dizajnera i developera da bi se obezbedila kvalitetna izrada web stranica i da bi se ispunili zahtevi klijenata. Takođe, veoma je bitno da se konstantno prate aktuelni trendovi iz oblasti web dizajna i razvoja tehnologija kako bi tim mogao da primenjuje najnovije funkcionalnosti. Menadžer u web dizajnu takođe treba da vodi računa o rokovima i budžetu projekta, kao i da se brine o kvalitetu rada tima.

Kurs Web Design for Managers je namenjen menadžerima koji žele da prošire svoja znanja i veštine iz oblasti web dizajna. Cilj ovog kursa je da pomogne menadžerima da iskoriste potencijal web dizajna i kreiraju efektivno i kvalitetno online prisustvo koje će doprineti unapređenju poslovanja, oglašavanja, pozicioniranja u rezultatima pretrage na pretraživačima, kao i poboljšanju komunikacije sa ciljnom grupom.

Kurs na početku govori o pripremi za izradu jednog sajta, odnosno predstavlja ključne korake u kreiranju sajta, te su prikazani dokumenti koji se koriste prilikom pripreme, ali i pravila koja se primenjuju prilikom izrade sajta. 

Nakon toga, polaznici će se upoznati sa detaljnom projektnom dokumentacijom, ali i sa strukturom, ključnim elementima i navigacijom sajta, kao i sa različitim načinima povezivanja sajta sa društvenim mrežama. Poslednji deo kursa bavi se najpopularnijim OpenSource rešenjima, kao što je, recimo, Jommla, i načinom na koji funkcionišu.

Ovaj kurs će pružiti polaznicima neophodna znanja i veštine za uspešno planiranje, organizovanje i kontrolu web projekata, kao i za kreiranje kvalitetnih web stranica. Cilj ovog kursa je da menadžeri budu u mogućnosti da samostalno, prema obimu i vrsti projekta, planiraju, sprovode i izvrše sve neophodne korake potrebne za jedan uspešan i funkcionalan web projekat. Polaznici će takođe biti u mogućnosti da jasno definišu cenu web projekta u odnosu na poslovni model i potrebe klijenta, odnosno njegovog brenda.

Kurs Web Design for Managers odgovoriće vam na pitanja:

Zašto je kvalitetan i dobar web sajt bitan za jedno poslovanje?

Kvalitetan i dobro dizajniran web sajt je važan za poslovanje jer dovodi do bolje prepoznatljivosti brenda, većeg saobraćaja na sajtu, potencijalno veće prodaje i povećanja konverzije posetilaca u kupce. 

Kvalitetan web sajt mora biti jednostavan za korišćenje jer se na taj način povećava vreme koje korisnici provode na sajtu, što dovodi do veće šanse za konverziju. Sajt takođe mora biti prilagođen mobilnim uređajima kako bi bio dostupan širokom spektru posetilaca. Dobro dizajniran web sajt može pomoći u pozicioniranju sajta u rezultatima pretrage, što će dovesti do više posetilaca kada je reč o organskom saobraćaju. Takođe, sajt mora imati odgovarajuće mehanizme zaštite kako bi se osigurali podaci korisnika. 

Generalno, kvalitetan i dobro dizajniran web sajt je važan za poslovanje jer pomaže u izgradnji imidža brenda, povećanju posetilaca, povećanju konverzije, unapređenju korisničkog iskustva, poboljšanju SEO rezultata itd.

Kako postići ravnotežu između dizajna i funkcionalnosti sajta?

Izgradnja sajta ne podrazumeva samo estetski privlačan izgled. Neophodno je razmišljati o celokupnoj arhitekturi sajta i dizajnirati ga tako da bude jednostavan i praktičan za korisnike i, što je najvažnije, u skladu sa odabranom strategijom i porukom koju brend želi da plasira o sebi. Prava ravnoteža između funkcionalnosti i dizajna je ključna za stvaranje sajta koji će korisnicima pružiti dobro korisničko iskustvo, što je cilj svakog sajta.

Svaki element dizajna treba da bude jednostavan kako ne bi ometao funkcionalnost sajta i uticao na njegovu upotrebljivost. Upotrebljivost se odnosi na korisničko iskustvo i način na koji korisnik percipira sajt. Kvalitetna web stranica omogućava neometano i jednostavno kretanje korisnika kako bi dobio tražene informacije i izvršio željenu akciju.

Šta je Content Management System (CMS) i koji su najčešće korišćeni alati?

CMS ili Content Management System predstavlja sistem za dinamičko upravljanje sadržajem. To je platforma koja se koristi za kreiranje, objavljivanje i organizovanje sadržaja. Ovaj alat se može prilagoditi različitim potrebama i ciljevima projekta. Jedna od ključnih prednosti korišćenja CMS-a jeste odvajanje procesa uređivanja sadržaja od dizajna i funkcionalnosti sajta. Time se omogućuje korisnicima koji nisu stručnjaci iz oblasti dizajna i programiranja da samostalno menjaju i unose nove informacije na sajt. Na tržištu postoji mnogo različitih rešenja za izradu sajtova, među kojima su WordPress, Blogger, Joomla i Drupal, koji su među najpopularnijima.

Menadžer za laptopom izučava web design

Plan i program kursa

Web Design for Managers

  • Dokumenti koji prate proces pripreme online nastupa – uvod u pripremu izrade sajta
  • Projektna dokumentacija koja prati izradu sajta
  • Struktura sajta, navigacija sajta i povezivanje sajta sa društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.)
  • CMS kao rešenje izrade sajta i cene izrade sajtova u odnosu na poslovni model

polaznici kursa u učionici

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se