Kurs Portfolio

Jedan od ključnih faktora prilikom traženja posla u oblasti dizajna jeste kreiranje kvalitetnog portfolija, koji će vas izdvojiti od konkurencije i predstaviti u najboljem svetlu. S obzirom na to da je u oblasti dizajna neophodno konstantno dokazivati svoju kreativnost poslodavcima, vaš prvi korak u tom pravcu biće upravo kreiranje portfolija. 

Iako mnogi posmatraju portfolio kao neku ne toliko bitnu stavku, činjenica je da upravo on može biti odlučujući pri donošenju odluke da li ćete dobiti posao ili ne. Prilikom kreiranje portfolija bitno je da obratite pažnju na nekoliko koraka koji će vam biti predstavljeni upravo na ovom kursu. 

Dobar portfolio pokazaće klijentu ili poslodavcu, bez čitanja CV-ja, da odlično poznajete radno okruženje programa kao što su Adobe Photoshop, Illustrator ili neki drugi, u zavisnosti od pozicije za koju konkurišete. Upravo to je i osnovni razlog zbog kog se u dizajnerskom svetu dobar portfolio ceni više od CV-ja

Mnogi poslodavci portfolio posmatraju čak kao „ulaznicu” na osnovu koje odlučuju da li će vam uopšte dati šansu i pogledati vašu radnu biografiju. Drugim rečima, kroz kvalitetan portfolio zapravo gradite svoj brend i omogućavate sebi veće izglede za željeno radno mesto. Praveći portfolio na ITAcademy, naučićete sve što vam je potrebno kako biste u bliskoj budućnost, upravo zahvaljujući toj kombinaciji radova, započeli svoju uspešnu karijeru.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Print & Graphic Design ProgramNew Media Design ProgramWeb Design Program i Video & Motion Graphic Design .

Opis i cilj kursa Portfolio

Tokom ovog Portfolio kursa, koji je deo pripadajućih programa na odseku Design & Multimedia, upoznaćete se sa tehnikama, pravilima i koracima koje je potrebno preduzeti kako biste se što bolje predstavili poslodavcu. 

Za vreme kursa, svaki polaznik će, uz savete predavača, biti u prilici da poboljša kvalitet svojih radova i uobliči ih u svojevrsnu prezentaciju, s kojom će biti spreman da započne potragu za poslom. U zavisnosti od odabranog programa specijalizacije, radićete na kreiranju štampanog i digitalnog, odnosno web ili multimedijalnog portfolija. 

Pored praktičnog dela, kurs Portfolio sadrži i teorijski deo, tokom koga će vam biti objašnjeno šta je zapravo portfolio, kako treba da izgleda i koje veštine su vam potrebne da biste ga kreirali. Po usvajanju pomenutih veština, vaši radovi u portfoliju ostaviće utisak na posmatrača samom svojom pojavom, ali kako biste u tome otišli korak dalje, biće vam neophodan i informativni tekst, koji će biti svojevrsni „vodič” kroz vaš portfolio. 

Na sve ove i mnoge druge detalje uputiće vas iskusni predavači ITAcademy, koji će vam savetima i prenošenjem znanja pomoći da naučite kako se pravi odličan portoflio, što će vam omogućiti da prilikom svakog konkursa zauzmete bolju startnu poziciju u odnosu na konkurenciju.  

Nakon što se upoznate sa karakteristikama dobrog portfolija, vaš zadatak biće da napravite portfolio, koji će zapravo predstavljati siže onoga što ste naučili tokom školovanja na Design & Multimeidia departmentu. Dakle, ovaj portfolio biće skup vaših najboljih radova, dodatno unapređenih kako bi izgledali što reprezentativnije i kao takvi činili profesionalni portfolio, koji će vam omogućiti da brzo dođete do posla koji želite.

S obzirom na to da na pomenutom odseku postoji nekoliko predmeta koje pohađaju polaznici sva četiri programa, u okviru svakog portfolija naći će se radovi sa kurseva Adobe Photoshop, Illustrator, Teorija dizajna...

Na samom kraju kursa i nakon što predavač usvoji vaš portfolio, biće organizovana javna prezentacija, na kojoj će svaki polaznik predstaviti svoj celokupni rad tokom jednogodišnjeg školovanja na ITAcademy.

Šta vas očekuje tokom ovog kursa?

Zoran Imširagić, predavač na odseku Design & Multimedia, predstavlja vam najvažnije delove kursa Portfolio. Pogledajte video i saznajte šta vas očekuje tokom predavanja, kao i zašto je ovaj kurs veoma važan za započinjanje vaše profesionalne karijere u oblasti dizajna. Pored toga, imaćete priliku da čujete i kako će izgledati vaši prvi časovi na ovom kursu, kao i koje nedoumice ćete na njima otkloniti. 

Kurs Portfolio

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se