Kurs Google Skillshop – Google Ads

Google Skillshop je preimenovani online servis za obuku (ranije poznat kao Google Academy). Preko njega se može pristupiti različitim ispitima, koji obuhvataju različite oblasti, a koje se tiču oglašavanja i preispitivanja postignutih rezultata. Na Internet Academy moduli Google Skillshop su obavezni deo programa. Tokom ovih modula imaćete priliku da steknete znanja za polaganje nekog od međunarodno priznatih Google sertifikata u domenu Google oglašavanja na servisu Google Ads. Sva važna mesta digitalnog oglašavanja obrađena su u okviru različitih priča o servisima Google Ads i Google Analytics, koji se smatraju važnim alatima svakog savremenog poslovanja i posebno traženim poslovnim znanjima na tržištu rada. U okviru Google Skillshopa zasebno će biti obrađeni moduli: 

 • Google Ads Search;
 • Google Ads Display;  
 • Google Ads Video; 
 • Shopping Ads;
 • Google Ads – Measurement; 
 • Google Ads Apps Certification;
 • Google Analytics.
Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Social Media, Online PR & Community ManagerIT Management ProgramDigital Marketing Planner & Account ManagerWeb Project Manager & Data AnalystE-commerce Manager & Entrepreneur.

Opis i cilj modula Google Skillshop – Google Ads

Google Ads Search

Google Search ima cilj da približi i predstavi neke od fundamentalnih principa kreiranja i optimizovanja oglasnih kampanja na search mreži. Cilj ovog oglašavanja je da se oglasi distribuiraju potencijalnim kupcima koji pretražuju određene upite. Predavanje pokriva teme koje se tiču odabira ključnih reči, bidding strategija, ali i kreiranja efektivnih tekstualnih oglasa. Osim toga, kroz ovaj modul obrađena su i automatizovana rešenja, kao što je Smart Bidding, kao i načini merenja performansi kampanja. U okviru predavanja biće predstavljen i Google Ads Keyword Planner, a polaznici će imati priliku i da nauče kako da primene ove korisne tehnike u različitim poslovnim praksama.

Google Ads Display

Predavanje u okviru modula Google Ads Display pruža konkretne praktične primere savremenog poslovanja za potrebe kreiranja, prikupljanja, merenja i optimizacije različitih multimedijalnih oglasa kroz različite oglasne kampanje. U okviru ovog modula fokus je na Display oglašavanju, a tokom predavanja će biti obrađene i teme koje se odnose na izradu kampanja u okviru Google Ads servisa. Više reči tokom ovog modula biće i o različitim tipovima oglasa i funkcionisanja Google Display mreže (GDN). Takođe, biće objašnjeno i to kako se cilja odgovarajuća ciljna grupa, kako se optimizuju kampanje, ali i kako se prate i mere performanse plasiranih display kampanja. 

Google Ads Video

U okviru modula Google Video obrađene su neke od osnovnih tema koje se tiču video-oglašavanja. Takođe su predstavljeni i postupci targetiranja ciljne grupe kroz video-sadržaje, ali i preko formata oglasa. Osim toga, biće reči i o načinima kreiranja oglasa za video-sadržaje, te objašnjeno koje su osnovne komponente ovakvog oglasnog formata. Postoje brojne prednosti ovakvog video-oglašavanja, a brojni su i razlozi koji mogu doneti korist od reklamnog video-sadržaja na YouTubeu. Tokom ovog modula biće reči o tome kako se plasiraju oglasni sadržaji na YouTubeu u video-formatu i koje su karakteristične strategije bidovanja i načini praćenja i provere metričkih podataka nakon plasirane oglasne video-kampanje na Google Adsu.   

Shopping Ads       

Modul Google Shopping je posvećen posebnom vidu oglasa – oglasima za plasiranje proizvoda u okviru pretraživačkog interfejsa Googlea ili u okviru partnerske Google mreže. Zahvaljujući ovom Googleovom servisu moguće je plasirati proizvode ili usluge pred milionskim brojem internet korisnika koji svakodnevno koriste Googleov pretraživački servis sa namerom da pronađu proizvod ili uslugu sličnu onoj koju vi nudite preko Google Ads servisa ili istu takvu kroz Shopping Ads formu. Iz tog razloga, jedno od ključnih mesta ovog predavanja je praktični prikaz promovisanja i povećanja saobraćaja ka sajtu ili ka fizičkoj lokaciji na kojoj je prodavnica. Jedan od tematskih okvira koji će biti obrađeni u ovom modulu ticaće se i Smart Shopping kampanje i načina povećanja konverzija kroz različite domete (reach).   

Google Ads – Measurement

Modul Google Measurement predstavlja tematsku oblast nakon koje će polaznici moći samostalno da prepoznaju i optimizuju digitalne oglasne performanse u jednoj oglasnoj kampanji. Performanse jedne oglasne kampanje mogu se meriti preko alata za merenje rezultata koje je razvio Google. Ovaj modul vam otvara mogućnost da steknete sertifikat Google Measurement, koji je potvrda da ste usvojili potrebna i tražena znanja o metričkim parametrima i pokazateljima različitih oglasnih akcija koje utiču na poslovne prakse i njihovo upravljanje. Sticanjem Google Measurement sertifikata bićete u prilici da marketinške zadatke prikažete kroz pregledne, jasne i merljive pokazatelje oglasnih i poslovnih akcija. Tako ćete moći da pratite uvećanje prodaja, uvećanje preuzetih aplikacija ili druge akcije prodajnog levka kojim se zainteresovani internet korisnik pretvara u kupca.  U ovom modulu upoznaćete se sa načinima definisanja poslovnih ciljeva, ali i praksama prevođenja rezultata različitih digitalnih kampanja u merljive, vrednovane i optimizovane rezultate. 

Google Ads Apps 

Fokus modula Google Ads Apps je na oglašavanju u kome se kreiranje kampanje odvija preko različitih aplikacija, a za potrebe ostvarivanja konkretnog cilja.  Ovaj modul će vam pomoći da savladate osnove kreiranja svake kampanje i da odredite strategije preko kojih je moguće unaprediti optimizaciju oglasa. Osim toga, predstavljeni su i različiti načini za angažovanje  internet korisnika. Zahvaljujući različitim načinima optimizovanja oglasa moguće je ispuniti i povećati angažman, odnosno navesti zainteresovane internet korisnike da ispune postavljeni cilj u oglasnom prostoru. To znači da je moguće poboljšati rezultate konkretne kampanje ili unaprediti kvalitet aplikacije. 

Google Analytics

Google Analytics je poseban modul u okviru Google Skillshopa, koji će vam pomoći da se pripremite za ostvarivanje prava na sertifikat ili priznanje poznavanja jednog od dragocenih Google servisa za analitiku – Google analytics. 

Modul Google Analytics obrađen je kroz nekoliko tematskih okvira, među kojima su: 

Google Analytics for Beginners – podrazumeva obradu osnovnih funkcionalnosti koje nudi Google Analytics, a koje se odnose na kreiranje naloga, unos koda za praćenje (tracking code), čitanje osnovnih izveštaja, ali i podešavanje ciljeva i praćenja kampanje.

Advanced Google Analytics – predstavlja prezentovanje naprednih funkcija Google analitike, odnosno sakupljanje podataka i pristupanje kompleksnim izveštajima i drugim funkcionalnim marketinškim alatima. 

Google Analytics for Power Users – predstavlja naredni nivou u kom je težište na efikasnoj analizi različitih poslovnih performansi i raspoznavanju delova i okvira koje je moguće unaprediti. 

Introduction to Data Studio – deo modula sa fokusom na upravljanje i povezivanje podataka i ciljeva zbog kojih se izrađuju izveštaji.

Google Tag Manager Fundamentals – odnosi se na implementaciju različitih tagova, odnosno kodova na veb-stranice sajta prema različitim poslovnim ciljevima, što se izvršava i prati preko alata Google Tag Managera.

Polaznik kursa koristi laptop

Plan i program

Modul 1 – Google Ads

 • Google Ads Search Certification
 • Google Ads Display Certification
 • Google Ads Video Certification  
 • Shopping Ads Certification      
 • Google Ads – Measurement Certification
 • Google Ads Apps Certification
 • Google Analytics               

Polaznici kursa Google Skillshop – Google Ads u učionici

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se