Dizajnirajte sve što zamislite pomoću moćnih Autodesk alata

3D Design & CAD Department

3D Design & CAD

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Programi
Computer Aided Design Program
Architectural Design Program
Interior Design Program
Product Design Program
Diplome i sertifikacije
Autodesk Certification (AutoCAD, 3ds Max, Revit Architecture, Revit Structure and Inventor Certified User/Professional)
Pearson English International Certificate
LINK English, LINK German
ITAcademy Certified Professional
PRIJAVITE SE

Školovanjem na 3D Design & CAD odseku stičete najtraženije veštine u oblasti dizajniranja, crtanja i projektovanja uz pomoć računara, i međunarodno priznati Autodesk sertifikat.

Ovo je napredni jednogodišnji program, kreiran po zvaničnim Autodeskovim principima obuke, na kome ćete učiti od iskusnih predavača koji poseduju Autodesk Certified Instructor sertifikate. To vam garantuje da ćete brzo i kvalitetno usvojiti znanja za rad u najpopularnijim softverima ove kompanije: AutoCAD, 3ds Max i Autodesk Revit.

Naučićete da korišćenjem CAD programa nacrtate bukvalno sve što možete da zamislite – od atraktivnih 3D modela proizvoda, objekata i likova, preko specijalnih efekata i animacija, do arhitektonskih projekata, dizajna enterijera i prostora… Savladaćete 2D i 3D projektovanje. Znaćete kako da dizajnirate, nacrtate, modelujete i vizualizujete prostorne forme, date im treću dimenziju i postavite ih u virtuelni prostor.

Bilo da ste apsolutni početnik u ovoj oblasti, student, zanatlija, ili ste školovani dizajner, inženjer ili tehničar, na ovom odseku sigurno ćete savladati napredne tehnike upotrebe računarskih programa za 3D dizajn i projektovanje.

Školovanje na 3D Design & CAD odseku se izvodi na četiri programa:

Computer Aided Design

Na ovom programu naučićete napredne tehnike upotrebe AutoCAD softvera za crtanje i projektovanje. Uz to, specijalizovaćete se i za Autodesk 3ds Max i vizuelizaciju i modelovanje objekata. Visoka primanja za ljude sa ovakvim kompetencijama su podrazumevana.

Computer Aided Design je napredan program za osobe koje žele da postanu eksperti u digitalnom crtanju i oblikovanju projekata zgrada, urbanog okruženja, pravljenja atraktivnih 3D modela i uz sve to obezbede širok spektar poslova na kojima je moguće raditi. Idealan je za početnike koji žele da zakorače u svet 3D dizajna jer pruža mogućnost da se kasnije specijalizujete za ostale oblasti sa ovog departmenta.

Architectural Design

Ovo je program za sve one koji žele da se bave arhitektonskim dizajnerskim crtanjem, ali i za one koji se već bave arhitekturom i žele da usavrše svoje veštine za rad u najmodernijim Autodesk softverima.

Na njemu ćete se upoznati sa fundamentalnim konceptima arhitektonskog dizajniranja, projektovanja i crtanja. Steći ćete veštine da na računaru osmislite kuću i njen eksterijer, da postojećim objektima i zgradama date novi izgled ili da isplanirate izgled objekta koji tek treba da bude sagrađen. Arhitektonski dizajn je danas idealan spoj umetnosti i tehnologije, on vam omogućava da maksimalno ispoljite svoju kreativnost, istovremeno vodeći računa o tehničkim i funkcionalnim zahtevima okruženja.

Interior Design

Interior Design je program za buduće i sadašnje dizajnere enterijera i osobe koje žele da se bave dekoracijom prostora. Uz temeljna znanja o upotrebi Autodesk softvera 3ds Max i AutoCAD, na ovom programu naučićete sve tajne naprednog računarskog projektovanja i dizajniranja.

Izrada 3D modela je osnova dizajna svakog enterijera. 3ds Max je najmoćniji program na tržištu koji vam omogućava da efikasno dizajnirate i dekorišete razne unutrašnje prostore, a nezamenljiv je kada je reč o prezentaciji dizajna klijentima. Do juče je ovaj nezaobilazan proces bio skup i dugotrajan, a danas i vi možete preuzeti veštine koje vam garantuju visoku stručnost i uspešnu karijeru u ovoj profitabilnoj oblasti.

Product Design

Na ovom programu usvojićete tražene veštine za dizajniranje, crtanje i projektovanje industrijskih proizvoda. Takođe, specijalizovaćete se i za vizualizaciju i modelovanje upotrebnih predmeta uz pomoć Autodesk 3ds Max i AutoCAD softvera.

Ovo je napredan program za osobe koje žele da postanu eksperti u crtanju i oblikovanju projekata za svakodnevne upotrebne predmete: od automobila, telefona, televizora i bele tehnike do rasvete, svakodnevnih predmeta, industrijskog nameštaja... Moći ćete da radite projekte za različita strana tržišta preko interneta, ali i za domaću industriju, i da budete cenjeni i visoko plaćeni stručnjak za trodimenzionalno kompjutersko modelovanje u domenu industrijskog dizajna. 

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se za 3D Design & CAD Department.

Zaposlite ITAcademy polaznikeŠta ćete savladati?

Veštine kojima ćete vladati po završetku ovog programa su:

  • dizajniranje trodimenzionalnih oblika,
  • kompjutersko tehničko crtanje i projektovanje,
  • priprema tehničke dokumentacije projekata,
  • 3D modelovanje,
  • osnove animacije,
  • vizuelizacija (renderovanje) digitalnih objekata,
  • izrada digitalnih prototipova,
  • korišćenje arhitektonskih i građevinskih elemenata,
  • napredne koncepte dizajna.

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se može pohađati na dva načina: tradicionalno i online. Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy. Za sve one koji zbog svojih obaveza ili fizičke udaljenosti ne mogu da pohađaju tradicionalnu nastavu, onlajn način učenja je pravi izbor.

Predavanja su dinamična, interaktivna i prilagođena predznanju polaznika. Koncipirana su tako da polaznici, pored praktičnih znanja u korišćenju softverskog paketa kompanije Autodesk, dobiju i sva potrebna teoretska znanja iz oblasti dizajna, vizuelizacije i digitalnog modelovanja, kao i da stvore istančan osećaj za prostor i okruženje.

Autodesk Autorized Training Center | 3D, Cad i Autocad kursITAcademy je autorizovani Autodesk Training Center što vam omogućava sticanje prestižnih sertifikata ove kompanije iz oblasti dizajna i projektovanja.

Naši polaznici se školuju prema programu koji je usklađen sa zvaničnim Autodeskovim principima obuke, koristeći najnovije softverske pakete ove kompanije.

Steknite iskustvo u ITAcademy Dizajn studiju

Kao polaznici 3D Design & CAD Departmenta imaćete priliku da se usavršavate u ITAcademy Dizajn studiju i da steknete neophodno iskustvo u samostalnom radu sa renomiranim klijentima.

U okviru Dizajn studija radićete na mnogobrojnim projektima i učestvovati u izradi vrhunskih dizajnerskih rešenja, uz konstantnu pomoć ITAcademy mentora i koordinatora. Tako ćete naučiti i kako se gradi karijera i kako se postaje traženi i cenjeni 3D i CAD dizajner. Saznajte više o ITA Dizajn studiju »

Gde ćete moći da radite?

Završetkom programa na 3D Design & CAD Departmentu bićete u mogućnosti da radite na širokom spektru zanimljivih, kreativnih i izuzetno traženih poslova.

Poslovi u oblasti prostornog ili 3D dizajna su danas odlično plaćeni. Kada završite jedan od programa na ovom odseku postaćete ekspert za primenu softverskih programa za dizajniranje kuća, zgrada, enterijera, upotrebnih predmeta, mašina i automobila, dizajn za gejming industriju, dizajn rasvete, projektovanje, oblikovanje i crtanje, čime postajete idealan kandidat za rad u dizajnerskim studijima, kompanijama koje se bave dizajnom i projektovanjem, ali i za samostalan, freelance rad sa klijentima iz celog sveta.

Kvalitetni predavači

Nastavu izvode visokoobrazovani profesori i predavači – eksperti u svojim oblastima. Pored toga, predavači koji realizuju obuku za stručne predmete iz Autodesk programa su sertifikovani Autodesk treneri. Svaki od predavača rado će izaći u susret svim pitanjima i nedoumicama polaznika na 3D Design & CAD smeru na ITAcademy. Uvek su tu da daju savet i podstaknu vašu kreativnost.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP)

Dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se