Fakultativni kursevi engleskog i nemačkog jezika – za karijeru bez granica

Pored najkompletnije obuke za savladavanje najtraženijih IT veština, na ITAcademy dobijate i mogućnost da potpuno besplatno usavršite svoje znanje engleskog i nemačkog jezika.

Fakultativni kursevi engleskog i nemačkog jezika – za karijeru bez granica

Zašto je poznavanje stranih jezika važno za vašu IT karijeru?

Više nego za bilo koju drugu oblast, za IT važi: ukoliko želite da napredujete, morate stalno da se usavršavate.

A to znači da je potrebno da uvek budete u toku sa stručnom literaturom i publikacijama, koje su uglavnom na stranom jeziku. Takođe, kao IT stručnjak imaćete priliku da tokom karijere radite sa klijentima i kompanijama iz celog sveta, a za komunikaciju sa njima biće vam neophodno poznavanje nekog stranog jezika.

Napokon, mnoge zemlje u svetu poput Amerike, Nemačke i Švajcarske prinuđene su da uvoze kvalitetne IT radnike. Shodno velikoj potražnji, i plate u IT sektoru u inostranstvu dosta su visoke, pa učenje stranih jezika može biti veoma profitabilna odluka za vašu dalju karijeru.

Šta vam kursevi engleskog i nemačkog donose?

  • Lakše učenje programskih jezika i savladavanje IT alata;
  • Literatura i globalna IT zajednica su vam dostupnije;
  • Veću šansu za posao svuda u svetu;
  • Lakšu komunikaciju ukoliko radite u internacionalnoj firmi ili freelance sa stranim klijentima;
  • Veća platu;
  • Bolju mogućnost napredovanja.

Koji strani jezici su najbolji za IT?

Danas je za mnoge profesije poznavanje engleskog jezika neophodnost. To je posebno tačno kada je reč o programerima, dizajnerima, IT menadžerima i administratorima.

Pored toga što vam znanje engleskog jezika otvara vrata kompanija širom sveta (čak i onih koje ne spadaju u englesko govorno područje), ono vam čini dostupnom bogatu IT literaturu koja je uglavnom na ovom jeziku. Osim toga, brojna IT zajednica uglavnom komunicira na engleskom jeziku, pa ako želite da radite na open-source projektima, dobijete pomoć pri ispravljanju bagova i budete u toku sa najnovijim trendovima, neophodno je da poznajete engleski. Napokon, svako ko želi da nauči programiranje ili dizajn mora da poznaje makar osnove ovog jezika jer su glavni programski jezici i alati utemeljeni na njemu.

Pored engleskog jezika, dobro bi bilo da poznajete makar osnove još nekog stranog jezika. Jedan od poželjnijih za svakog ko se bavi tehnikom i IT-jem jeste nemački jezik. Nemačka je četvrta ekonomija na svetu, tako da svima koji rade u sferi informacionih tehnologija poznavanje osnova nemačkog jezika može doneti velike poslovne prilike.

Potražnja za IT stručnjacima na engleskom i nemačkom govornom području je veća nego ikad pre

Prema nekim procenama, u narednim godinama SAD će nedostajati oko 450.000 softver developera. Zbog toga će sve više američkih kompanija pokušavati da pronađu IT eksperte van zemlje. I u susednoj Kanadi potražnja za programerima je velika: među deset najtraženijih poslova u Kanadi sedmo mesto je zauzelo zanimanje grafičkog dizajnera i stručnjaka za IT.

Novac koji kao programer možete zaraditi u SAD, višestruko je veći nego u našoj zemlji. Na primer, junior programer u Americi ima prosečnu platu od 36.000 dolara, dok plata senior programera iznosi skoro 100.000 dolara godišnje.

plate programera u inostranstvu SAD (kursevi engleskog i nemačkog)

Istraživanja kažu da je Nemačkoj potrebno 260.000 radnika godišnje izvan Nemačke kako bi održali ekonomiju na odgovarajućem nivou. Među tim radnicima našli su se i IT stručnjaci. Naime, na listi od 10 najtražnijih poslova u Nemačkoj prvo mesto zauzima softver developer i programer, a četvrto IT consultant, IT analitičar. Da biste radili u Nemačkoj kao IT stručnjak, potrebno je da poznajete makar osnove nemačkog jezika i engleski jezik.

Zarade koje kao programer možete ostvariti na ovom govornom području učiniće učenje nemačkog jezika višestruko isplativim: junior programer u Nemačkoj zarađuje oko 44.000 evra, dok programera na poziciji seniora dolazi do 60.000 evra godišnje.

plate programera u Nemačkoj (kursevi engleskog i nemačkog)

Koje sve strane jezike možete naučiti na ITAcademy?

Kako bismo vam pružili sve neophodne alate za uspešnu i dobro plaćenu karijeru i istovremeno vam omogućili da napredujete i dobijete priliku da radite na svetskim tržištima, na ITAcademy obezbedili smo vam da u sklopu redovnog školovanja fakultativno pohađate kurseve engleskog i nemačkog jezika.

Engleski jezik možete savladati do C1 nivoa, nakon čega imate priliku da polažete za Cambridge English sertifikate, koji predstavljaju najbolju potvrdu vašeg znanja.

Na kursevima nemačkog jezika možete savladati A1, A2, B1, B2 i C1 nivoe, što vam je dovoljno ukoliko želite da se zaposlite kao programer u Nemačkoj. Takođe, ukoliko je vaše znanje iznad C1 nivoa, imate mogućnost da pohađete IT German kurs. 

Posle uspešnog kompletiranja ovih kurseva možete se prijaviti i za izdavanje LINK sertifikata za engleski ili nemački jezik po povlašćenim uslovima.

Bilo da se odlučite da radite u inostranstvu ili za stranog klijenta kao freelancer ili za neku od inostranih kompanija kod nas, poznavanje engleskog i nemačkog jezika povećaće vaše šanse za uspeh.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se