Znanja i veštine za uspešno poslovanje na internetu

IT Business Department

IT Business Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Programi
IT Management Program
E-Business & Internet Marketing Program
E-commerce Manager & Entrepreneur
Online Sales & E-business Development Manager
Content & SEO Manager
Social Media, Online PR & Community Manager
PPC & Digital Channels Manager
Digital Marketing Planner & Account Manager
Web Project Manager & Data Analyst
Diplome i sertifikacije
Cambridge A/AS Level Business
Chartered Institute of Marketing (CIM)
The Institute of Commercial Management (ICM)
Pearson English International Certificate
LINK English, LINK German
ITAcademy Certified Professional
PRIJAVITE SE

Program IT Business odseka baziran je na sticanju znanja iz oblasti elektronskog poslovanja, online marketinga, biznisa i menadžmenta.

Školovanjem na ovom odseku naučićete da rukovodite računarskim sektorom i da vodite razvoj softverskih projekata.

Ovladaćete veštinama koje će vam omogućiti da se bavite internet marketingom i online PR-om, upoznaćete se sa aktuelnim pitanjima i problemima poslovnog okruženja, kao i sa mestom i ulogom informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja u njemu.

Savladaćete mehanizme funkcionisanja informacionih tehnologija u preduzeću, menadžmenta, planiranja, organizovanja, liderstva, kontrole i strategije rada IT menadžera.

Upoznaćete se sa aktuelnim pitanjima i problemima poslovnog okruženja, kao i mestom i ulogom informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja u njemu.

Steći ćete stručna i praktična znanja i veštine iz oblasti informacionih sistema i tehnologija, kao i marketinga, menadžmenta, finansija, neophodnih za uspešno obavljanje poslova u oblasti elektronskog poslovanja u preduzećima, bankama i drugim institucijama.

Bićete potpuno spremni da pokrenete i vodite online trgovinu i da se uspešno bavite digitalnim advertisingom. Naučićete kako da vodite komunikaciju na internetu, bilo da se bavite online poslovanjem, ili klasičnim biznisom. Ukratko, dobićete ekspertska znanja koja će vam omogućiti da zarađujete od poslovanja na internetu.

Školovanje na odseku IT Business se izvodi na devet programa:

IT Management

Program IT Management pruža sveobuhvatan uvid u prirodu menadžerskog poziva, nudeći potrebna
znanja za kvalitetno poslovanje u svetu sa sve većom konkurencijom. Naučićete niz tema iz oblasti biznisa uopšte, informacionih tehnologija, menadžmenta, marketinga, ekonomije, finansija, upravljanja projektima i
kvaliteta, kao i da upravljate radom i razvojem informacionih sistema u organizacijama. Bićete spremni da
odgovorite na sve izazove savremenog poslovanja, postignete i održite konkurentsku prednost preduzeća,
dođete u poziciju autoriteta i dobro naplatite svoje sposobnosti. Kao pravi menadžer, znaćete da kreirate svoje šanse i ostvarite uspeh.

E-Business & Internet Marketing

Školovanjem na odseku za elektronsko poslovanje i internet marketing, steći ćete znanja i veštine za naprednu upotrebu računara u kreiranju profita za preduzeće. Bilo da želite da vodite izlazak vaše ili kompanije u kojoj radite na globalno tržište putem interneta ili da ubrzate svoje poslovne procese, pojednostavite komunikaciju sa poslovnim partnerima ili centralizujete kontrolu poslovnih tokova, program za elektronsko poslovanje i internet marketing na ITAcademy je vaš pravi izbor.

E-commerce Manager & Entrepreneur

Odabrani kursevi u okviru programa E-commerce Manager & Entrepreneur pružaju vam neophodna znanja o procesu kreiranja i vođenja e-prodavnice, njenom razvoju i povećanju obima prodaje. Naučićete na koji način se upravlja svim potrebnim resursima za dugoročno vođenje uspešne e-prodavnice, bez obzira da li se radi o malom preduzeću ili o e-trgovini sa milionima proizvoda.

Online Sales & E-business Development Manager

Program Online Sales & E-business Development Manager stavlja podjednaki fokus na razvijanje i vođenje online prodavnica u korporativnom okruženju, okruženju malih i srednjih kompanija, kao i u sektoru startap kompanija, mikro preduzeća i preduzetnika.

Content & SEO Manager

Na programu Content & SEO Manager steći ćete znanja i veštine koje su neophodne da biste upravljali efikasnom online promocijom, koja će povećati prodaju i obim poslovanja vašeg online biznisa. Tokom ovog programa naučićete kako da vodite uspešne odnose sa javnošću i sa medijima, kao i tehnike SEO optimizacije.

Social Media, Online PR & Community Manager

Tokom programa Social Media, Online PR & Community Manager steći ćete sva neophodna znanja i veštine koje su neophodne kako biste uspešno vodili korporativne ili brend profile na društvenim mrežama. Naučićete kako da kreirate planove komunikacije na društvenim mrežama, kako da kreirate kreativne i efektne sadržaje i kako da povećate vidljivost vašeg poslovanja.

PPC & Digital Channels Manager

Na programu PPC & Digital Channels Manager steći ćete znanja i veštine neophodne za vođenje komunikacije i oglašavanja na kanalima digitalnih medija. Marketing se u današnjem poslovanju ubrzano prebacuje na internet a ovaj program će vas pripremiti da uspešno vodite online kampanje.

Digital Marketing Planner & Account Manager

Kako bi online marketing kampanja postigla željeni efekat, ona mora biti pravovremena, ciljana i unapred isplanirana. Ovaj program će vas pripremiti da plainirate uspešne online marketinške kampanje, kroz definisanje perioda odvijanja kampanje, kanala komunikacije, tona poruke i još mnogo toga.

Web Project Manager & Data Analyst

Na ovom programu naučićete da upravljate web projektima, projektima kreiranja sajtova, online platformi, online prodavnica, kao i kako da kreirate precizne analize podataka. Projektno upravljanje je trend u svim sferama poslovanja i zato će potražnja za stručnjacima iz ove oblasti biti sve veća.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se za IT Business Department.

Zaposlite ITAcademy polaznikeŠta ćete savladati?

Veštine koje ćete savladati po završetku ovog programa su:

  • implementacija različitih modela elektronskog poslovanja (e-Commerce, e-Government, e-Banking, e-Learning, m-Commerce), razvoj i povećanje obima prodaje,
  • napredna metodologija i strategije IT menadžmenta, primena stečenih stručnih i praktičnih znanja u menadžmentu,
  • organizovanje online kampanja, marketing menadžment, vođenje komunikacije na internetu,
  • sposobnost uočavanja problema i kritičkog mišljenja kroz analizu određenih konkretnih rešenja,
  • formiranje i održavanje dinamičkih web lokacija i e-prodavnica,
  • kreiranje biznis plana za internet poslovanje,
  • primena marketinga na internetu (oglašavanje, promocije, optimizacija i dr.),
  • izrada softverskih rešenja,
  • principi i metode upravljanja projektima na internetu i kreiranje preciznih analiza podataka.

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se može pohađati na dva načina: tradicionalno i online. Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy. Za sve one koji zbog svojih obaveza ili fizičke udaljenosti ne mogu da pohađaju tradicionalnu nastavu, onlajn način učenja je pravi izbor.

Predavanja su dinamična, interaktivna i prilagođena predznanju polaznika.

Ono što je karakteristično jeste da je polaznicima u toku svakog predavanja predmet izučavanja predstavljen ne samo teorijski već i praktično, na mnoštvu zanimljivih primera koji predstavljaju najbolju praktičnu obuku za samostalan rad odmah nakon završetka školovanja. Mini-projekti kojima se polaznici bave simulacija su realnog profesionalnog okruženja.

Gde ćete moći da radite?

U Evropi i regionu je sve veća potreba za stručnjacima u oblasti informacionih tehnologija i elektronskog poslovanja.

Po završetku, bićete kvalifikovani da radite na širokom spektru poslova u oblasti elektronskog poslovanja u svojim pojavnim oblicima (e-Business i e-Commerce), na izradi aplikacija za potrebe elektronskog poslovanja za internet (B2B i B2C) sa poslovnim aplikacijama, kao i na poslovima u savremenom računovodstvu.

Marketing se u današnjem poslovanju ubrzano prebacuje na internet i tokom ovog programa pripremićete se da uspešno vodite kampanje na digitalnim medijima i online komunikaciju.

Takođe, bićete osposobljeni za obavljanje poslova na mobilnom tržištu (korišćenje resursa mobilne telefonije u elektronskom poslovanju - GPRS mreža, SMS servis, itd.), za obavljanje poslova u oblasti elektronskog bankarstva (e-Banking) u finansijskim organizacijama, za obavljanje poslova elektronskog poslovanja u organima državne vlasti (e-Government), na svim nivoima - od opštine do republike.

Koristeći znanja koja ćete steći na ovom smeru, moći ćete da razvijete karijeru u svakoj firmi ili kompaniji u kojoj postoji ili je u planu IT odeljenje.

Kvalitetni predavači

Znanja i veštine za uspešno vođenje internet prodaje, online marketinga i komunikacije, kao i elektronskog poslovanja preneće vam najuspešniji stručnjaci iz ovih oblasti. Sve kurseve i predavanja u okviru smerova na IT Business Departmentu pripremili su ljudi koji su lideri internet poslovanja u regionu i vrhunski predavači, spremni da vam se u potpunosti posvete i od vas stvore vrhunske stručnjake online marketinga, prodaje, biznisa i IT menadžmenta!

Biznis plan + znanje kako da ga napravite

Tokom školovanja na odseku za IT Business radićete na razvoju svog biznis plana, na osnovu ideje koju ste zamislili i postavili. Osim što ćete steći korisna teorijska znanja o tome kako se radi biznis plan, sve vreme ćete imati potpunu podršku, u vidu uputstava i saveta mentora uz čiju pomoć ćete razvijati svoj biznis plan.

Na taj način ćete, na kraju školovanja imati kompletno razrađen biznis plan sa kojim možete da započnete sopstveni posao i aplicirate za različita sredstva kojima ćete potpomoći realizaciju svoje ideje.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP)

Dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se