Kurs Python Net Programming

Kurs Python Net Programming otkriva tajne mrežnog programiranja kroz programski jezik Python.Odgovara na različita pitanja na koja su odgovori neophodni da bi se danas, u vreme dominacije mrežnih aplikacija, uspešno programiralo. Kako povezati dve aplikacije pomoću Pythona? Šta su to soketi i kako se koriste u Pythonu? Šta su to slojevi u mrežnom programiranju i koji sve slojevi postoje, kao i koji od njih su nam potrebni za uspešno programiranje, a koji ne? Koje su razlike između protokola u transportnom sloju i koji od njih je potrebno koristiti u kojoj situaciji? Šta je to TCP protokol i za šta se sve može iskoristiti? Kako se podaci transportuju kroz njega i koliko je siguran? Šta je UDP protokol? Za šta je dobar, a za šta ne? Ovo su samo neka od pitanja na koje ovaj kurs donosi jasne odgovore. 

Osim toga, kurs objašnjava i mnoge druge pojmove i razrešava mnoge druge nedoumice. Detaljno su objašnjeni svi svakodneno korišćeni protokoli aplikativnog sloja, neophodni za ispravno funkcionisanje web aplikacija. Objašnjava se problematika kašnjenja u protoku informacija i predstavljaju različita rešenja za ovaj problem.

Obnavlja se gradivo prethodno pređenih kurseva, ali u novim okruženjima i u kontekstu rešavanja novih problema, pa se tako kroz tehnike višenitnog programiranja rešava problem višeklijentske upotrebe jedne aplikacije, a kroz tehnike upravljanja događajima objašnjava obrada dolaznih poruka.

Gradivo ovog kursa je nadogradnja na osnovne Python kurseve i važna osnova za kurseve u vezi sa web programiranjem, jer razlaže komponente koje će biti osnovni gradivni blokovi u tim kursevima, odnosno onima koji slede.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Python Development Program.

Opis i ciljevi kursa Python Net Programming

Kao krajnji rezultat, polaznik od ovog kursa može očekivati rasvetljavanje mnogih „tajni” funkcionisanja sistema koje koristimo svakodnevno. Polaznik će znati na koji način pametni uređaji imaju informacije koje nam prikazuju, kako je moguće da se dopisujemo sa različitim korisnicima putem različitih platformi, kao i kako tačno funkcionišu multiplayer računarske igre i šta je sve potrebno da bi se one uspešno izvršavale. 

Polaznik će znati jasnu razliku između serverskog dela jedne mrežne aplikacije i njenog klijentskog dela, koji se delovi aplikacije na kojoj „strani” mogu izvršavati, na šta treba obratiti pažnju prilikom kreiranja i implementacije različitih njenih delova, koji su potencijalni problemi koji se u izgradnji mogu pojaviti i na koji način se mogu izbeći.

Aplikacije koje će polaznici biti u stanju da naprave u ovoj fazi biće mrežno orijentisane i upotrebljavaće adekvatne aplikativne i transportne protokole. Ove aplikacije, izvršavane na različitim uređajima i u različitim okruženjima, moći će da uzajamno razmenjuju mrežne poruke različitih namena.

Nakon savladanog kursa, polaznik može da reši problem dostave, sinhronizacije i upotrebe podataka između aplikacija.

Kurs Python Net Programming

Plan i program predavanja:

1. Uvod u računarsku mrežu

  • Računarska mreža i njeni slojevi
  • Soketi i transportni protokoli
  • Aplikativni protokoli

2. Rad sa soketima i transportnim protokolima

  • TCP protokol
  • UDP protokol
  • WebSocket protokol 

3. HTTP protokol

  • Osnove HTTP-a
  • HTTP klijent i server
  • HTTP statusi i poruke

Polaznici kursa Python Net Programming

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde