Milioni ljudi mogu koristiti Vaše aplikacije

Mobile Development Department

Mobile Development Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Programi
Android Mobile Development Program
iOS Development Program
Microsoft Mobile Apps Development Program
Diplome i sertifikacije
Google Associate Android Developer
Oracle Certified Associate/Professional
ATC Android Certified Application Developer/Engineer
Microsoft Certified: Azure Fundamentals
Unity Certified User: Programmer
Cambridge International A&AS Level Computer Science
ICM Diploma (single subject) in Computer Science
Pearson English International Certificate
LINK English, LINK German
ITAcademy Certified Professional
PRIJAVITE SE

Na odseku za projektovanje i razvoj aplikacija za mobilne uređaje pruža vam se prilika da naučite programske jezike i alate specijalno dizajnirane za iOS i Android operativne sisteme koji danas pokreću praktično sve mobilne uređaje.

Android, iOS ili obe platforme  izbor je na Vama i zavisi od Vaših interesovanja, potreba ili eventualnih ranijih iskustava.

Svaki od ovih programa pokriva sve elemente uspešnog razvoja i distribucije aplikacija za mobilne uređaje.

Nakon završenog programa, bićete spremni da samostalno razvijate napredne aplikacije za sve danas popularne smart telefone i tablete.

Alati, jezici i tehnologije kojima ćete vladati nakon kompletiranja izabranog programa sa ovog odseka:

 • programski jezik Java,
 • razvojno okruženje Android Studio,
 • SQL i SQLite,
 • Swift programski jezik,
 • razvojno okruženje Xcode,
 • Microsoft .NET platforma i C# programski jezik,
 • Xamarin,
 • razvojno okruženje Visual Studio,
 • Microsoft Azure,
 • Unity Engine,
 • HTML5, CSS3 i JavaScript jezici.

Školovanje na odseku Mobile Development Department se izvodi na tri programa:

Android Mobile Development

Nakon završetka ovog programa, moći ćete da kreirate različite aplikacije za sve verzije Android operativnih sistema, uključujući i najnoviju verziju. Bićete spremni da kreirate sve, od jednostavnijih aplikacija, pa do onih kompleksnih koje uključuju rad sa podacima, i to sve korišćenjem popularnog programskog jezika Java i razvojnog okruženja Android Studio.

Cilj je da naučite napredne koncepte programiranja za Android platformu, upoznate se sa okruženjem za izradu aplikacija, kao i sa alatkama za razvoj, testiranje i distribuiranje vaših aplikacija koje napravite i time dobijete šansu da vaše aplikacije budu instalirane na milione Android uređaja širom sveta.

Kada se vaše aplikacije jednom nađu na Google Play prodavnici, poslodavac će lako prepoznati kvalitet vašeg znanja koje ste stekli obrazovanjem na ITAcademy. Dodatno, svaka uspešno distribuirana aplikacija vam pruža odlične mogućnosti za zaradu.

iOS Development Program

Na ovom programu upoznaćete se sa alatima za iOS programiranje, naučićete Swift − moderan, moćan i intuitivan programski jezik, koji je razvila kompanija Apple i radićete u razvojnom okruženju Xcode koje je specijalno dizajnirano za razvoj iOS mobilnih aplikacija.

Učićete kroz praktične primere i proći kroz kompletan proces razvoja aplikacija, od početne ideje do postavljanja na Apple App Store.

Program je praktično usmeren, pa ćete od prvog časa sticati samo ona znanja koja će vam sigurno koristiti u poslu.

Microsoft Mobile Apps Development Program (za Android i iOS)

Naučićete da istovremeno razvijate aplikacije i za iOS i za Android uređaje koristeći Xamarin – besplatan cross-platform, open-source alat za kreiranje native mobilnih aplikacija pomoću najsavremenijih Microsoft tehnologija.

Ne samo da vam ovo daje mogućnost da mnogo brže steknete potrebne veštine za Mobile Development već vam i višestruko štedi vreme i resurse prilikom samog razvoja aplikacija za obe platforme.

Pored samog Xamarina, na programu Microsoft Mobile Apps Development na ITAcademy savladaćete i veštine za projektovanje, implementaciju, razvoj i izradu mobilnih aplikacija korišćenjem programskog jezika C# i najnovijih alata i tehnologija kao što su Visual Studio, SQL Server, .NET, Xamarin.Forms i dr.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se za Mobile Development Department.

Zaposlite ITAcademy polaznike

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se može pohađati na dva načina: tradicionalno i online.

Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy. Za sve one koji zbog svojih obaveza ili fizičke udaljenosti ne mogu da pohađaju tradicionalnu nastavu, onlajn način učenja je pravi izbor.

Predavanja su dinamična i prilagođena predznanju polaznika.

Akcenat nije na teoriji, već na praktičnom radu, prevashodno na kreiranju i implementaciji mobilnih aplikacija u cilju osposobljavanja za kvalitetan rad nakon školovanja.

Kvalitetni predavači

Predavači na ITAcademy imaju dve bitne karakteristike: stručni su u svojoj oblasti i znaju kako da prenesu znanje. Naš tim iza sebe ima na desetine hiljada radnih sati razvoja softverskih i dizajnerskih projekata.

Svaki od predavača će rado izaći u susret svim pitanjima i nedoumicama polaznika. Uvek su tu da daju savet i pomognu u učenju.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP)

Dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se