Budite visokoplaćeni stručnjak u programiranju

Programming Department

Programming Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Programi
Software Testing and QA
Python Development
Frontend JavaScript Development
PHP Web Development
Java Development
Software Development
Microsoft Web Apps Development
Microsoft Desktop Apps Development
Microsoft Development
Software Engineering
Diplome i sertifikacije
Zend Certified Engineer PHP
Oracle Certified Associate/Professional/Master
Microsoft Certified: Azure Fundamentals
Unity Certified User: Programmer
Adobe Certified Professional: Web authoring using Adobe Dreamweaver
ISTQB® – Foundation Level
Python Institute Certified Entry-Level/Associate Programmer
IT Specialist Python
W3Schools JavaScript Developer Certificate
Cambridge International A&AS Level Computer Science
LINK English, LINK German
ITAcademy Certified Professional
PRIJAVITE SE

Školovanjem na Programming odseku pripremićete se za rad na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera, od početne analize, planiranja i dizajna, preko kodiranja i testiranja, do instalacije i održavanja softvera na mestu njegovog korišćenja.

Školovanje podrazumeva rad na konkretnim projektima, sa ciljem samostalne izrade softverskih rešenja.

Program školovanja na Programming odseku obuhvata oblasti razvoja algoritama, teorije programskih jezika, širokog spektra alata, jezika i tehnologija:

 • Visual Studio,
 • .NET,
 • C,
 • C#,
 • SQL,
 • ADO.NET,
 • ASP.NET,
 • PHP,
 • Java,
 • JavaScript,
 • Python,
 • Selenium,
 • Unity Engine,
 • Azure i dr.

Osim toga, polaznik se upoznaje sa algoritamskim modelovanjem, objektno orijentisanim principima, strukturama podataka, web programiranjem, cloud developmentom, bazama podataka, SQL programiranjem, dizajnom interfejsa aplikacija, testiranjem i održavanjem softvera, elementima sigurnosti i zaštite podataka i računarskih sistema.

Školovanje na odseku Programming se izvodi na deset programa:

Software Testing and QANovo!

Za one koji razmišljaju da tek zakorače u IT svet, ali i za one koji bi da obavljaju neke od plaćenijih IT poslova, Software Testing and QA je veoma pametan izbor. Znanja neophodna za rad u ovoj značajnoj grani IT industrije možete usvojiti za kratko vreme, a stečene veštine mogu vam kasnije poslužiti i kao odskočna daska do posla developera. Na ovom programu upoznaćete najznačajnije standarde, modele i strategije softverskog kvaliteta. Savladaćete veštine neophodne za manuelno testiranje softvera, ali i za automatizovano testiranje pomoću alata Selenium. Upoznaćete različite bezbednosne koncepte, najčešće korišćene kriptografske tehnike i algoritme, kao i rad u svim oblastima softverskog testiranja prema IEEE Software Engineering Body of Knowledge.

Python Development

Python je veoma moćan i fleksibilan open-source programski jezik koji se može koristiti za Web i API development, Data Science, automatizaciju sistema, Machine Learning, robotiku, veštačku inteligenciju, Cyber bezbednost, kreiranje igrica i još mnogo toga. Lakoća kojom se uči i koristi, kao i njegova velika praktična primena, doveli su do toga da je Python postao trenutno najpopularniji programski jezik u svetu. Na Python Development programu na ITAcademy savladaćete objektno-orijentisano programiranje u Pythonu, Python Net programiranje, kreiranje web aplikacija, rad sa bazama podataka, razvoj servisnih aplikacija, kao i automatsko testiranje.

Frontend JavaScript Development

Tokom školovanja na programu Frontend JavaScript Development na ITAcademy usvojićete najnaprednija znanja i praktične veštine za web programiranje, jedno je od najtraženijih zanimanja današnjice. Kroz niz zanimljivih kurseva upoznaćete se sa HTML i CSS tehnologijama, savladati JavaScript programski jezik, izučavati napredne koncepte objektno orijentisanog programiranja, kao i tri danas najpopularnija JavaScript okvira za kreiranje klijentskog dela web aplikacija – Vue.js, Angular i React.

PHP Web Development

Ovaj program vam pruža mogućnost da na sistematičan način savladate tehnike programiranja i programske jezike koji se zasnivaju na PHP, MySQL i JavaScript tehnologijama. Pored ovoga, naučićete kako da podesite Apache Web server na Linux ili Windows platformama ili kako da izvršite konfiguraciju MySQL servera. PHP je jednostavan i istovremeno moćan script programski jezik za izradu dinamičkog web sadržaja. Milioni web stranica na kojima se koristi PHP dokaz su njegove popularnosti i kapaciteta. Koriste ga programeri koji cene njegovu fleksibilnost i brzinu, kao i web dizajneri kojima odgovaraju njegove mogućnosti i lakoća upotrebe.

Java Development

Java je programski jezik koji se koristi za izgradnju i razvoj velikog broja aplikacionih softvera i njihovu implementaciju u najrazličitija multiplatformska okruženja. Nakon završetka ovog programa, steći ćete odgovarajuća znanja i veštine koje su neophodne za razvoj tri vrste Java programa: aplikacija na računaru, servleta na web serveru i Java Web Start aplikacija koje se izvršavaju u okviru čitača weba, poznatijim kao Java apleti.

Software Development

Razvoj softvera je glavni faktor u razvoju informacionih tehnologija. Na programu Software Development savladaćete fundamentalne principe programiranja, koji su neophodna osnova za svako dalje programiranje i projektovanje. Naučićete kako da projektujete stabilan softver, kako da konstruišete kvalitetan kod, kako da testirate softver, kako da ga održavate i unapređujete.

Microsoft Web Apps Development

Postaćete visokotraženi programer web baziranih aplikacija. Učićete sve – od izrade jednostavnih web prezentacija sa nekoliko stranica pa sve do najnaprednijih web aplikacija različitih tipova kao što su sistemi za upravljanje sadržajem (CMS), web trgovine, forumi, blogovi i sl. Program obrađuje web razvoj iz ugla najnovijih Microsoft tehnologija i alata, odnosno iz ugla .NET ekosistema. Savladaćete razvojno okruženje Microsoft Visual Studio, programske jezike C#, HTML, CSS, JavaScript, SQL i druge web tehnologije, a usvojićete i veštine za Cloud i Game Development. Postaćete stručnjak sa velikim mogućnostima za dalji razvoj karijere.

Microsoft Desktop Apps Development

Na ovom programu naučićete kako se kreiraju aplikacije za platformu Microsoft Windows. Postaćete ekspert za kreiranje široke palete softverskih rešenja koja se upotrebljavaju u skoro svim oblastima današnjeg poslovanja. Bićete sposobni da kreirate razne vrste desktop programa, počevši od računovodstvenih softvera sa visokim stepenom sigurnosti pa sve do kompleksnih multifunkcionalnih informacionih sistema za kompanije bez obzira na njihovu veličinu – sve to korišćenjem programskog jezika C# i najmodernijih alata i tehnologija kao što su Visual Studio, SQL Server, .NET, Azure, Unity i dr.

Microsoft Development

Na programu Microsoft Development dobijate najbolje iz sva tri sveta – desktop, web i mobile tehnologije. Upoznaćete se sa savremenim konceptima projektovanja, implementacije, razvoja i izrade desktop aplikacija za Windows OS, naprednih aplikacija i sajtova za web, kao i mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje, i to korišćenjem moćnog programskog jezika C# i najnovijih Microsoft alata i tehnologija. Naučićete i da dizajnirate, gradite, testirate i održavate cloud aplikacije i servise uz Microsoft Azure, kao i da koristite Unity Engine − najpopularniju platformu na svetu za pravljenje 2D, 3D i VR igara i aplikacija.

Software Engineering

Na ovom programu naučićete kako se planira i projektuje proizvodnja softvera, bez obzira na platformu koja se koristi ili programski jezik koji je upotrebljen za izradu. Odsek za softversko inženjerstvo pruža niz naprednih predmeta pomoću kojih se, izučavajući teorijske sadržaje i radeći na nizu projekata, osposobljavate za vrhunskog softverskog inženjera – projektanta. Veštine koje ćete dobiti poseduje veoma mali broj ljudi, a još manje njih zna uspešno da ih primenjuje. Na ovom programu dobićete i jedno i drugo.

Programiranje – Plan i programDa biste pogledali plan i program za odsek Programming, prvo izaberite jedan od gore navedenih programa specijalizacije.

Šta ćete savladati?

Predavanja iz oblasti programiranja, projektovanja, implementacije, testiranja i održavanja imaju za cilj sigurnost da je svaki kandidat kvalifikovan da radi u savremenom poslovnom svetu na širokom spektru poslova, od početnog nivoa programera do vodećeg softver inženjera i projektanta.

Zaposlite ITAcademy polaznike – ProgramiranjeAlati, jezici i tehnologije kojima ćete vladati nakon kompletiranja izabranog programa sa ovog odseka su:

 • Microsoft Visual Studio
 • Microsoft Visual Studio.NET
 • Microsoft Visual SourceSafe
 • Computer Associates ERwin
 • Programski jezik C#
 • ADO.NET tehnologija
 • ASP.NET 2.0 tehnologija
 • Tehnologije XML web servisa (HTTP, XML i SOAP)
 • Upitni jezik TRANSACT-SQL
 • Programski jezik Java
 • PHP programiranje
 • JavaScript jezik
 • Python programiranje
 • MS SQL server
 • MySQL server
 • Selenium
 • Xamarin

Kako izgledaju predavanja?

Nastava za ovaj program odvija se u tradicionalnoj i onlajn varijanti. Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy. Za sve one koji zbog svojih obaveza ili fizičke udaljenosti ne mogu da pohađaju tradicionalnu nastavu, onlajn način učenja je pravi izbor.

Dva načina školovanja: isti rezultat
Za koji god da se model školovanja odlučite, suštinska razlika u programu ne postoji. Obe varijante su prevashodno orijentisane na praktičan rad, a teorija je svedena na nužni minimum. Jedini cilj je da po završetku studija budete spremni za rad u profesionalnom programerskom okruženju.

Predavanja skrojena po meri
Predavanja su prilagođena predznanju polaznika. Teorija je svedena na zanimljive studije slučaja i primere, a praksa na aktivno programiranje, kreiranje aplikacija i razvijanje softvera.

Gde ćete moći da radite?

Bilo koji od 10 programa u okviru Programming Departmenta da odaberete, obezbedićete sebi veoma kvalitetne alate i veštine za kreiranje softverskih proizvoda – od ideje, preko projektovanja, do konačne realizacije.

Bez obzira na to da li Vaša buduća ili sadašnja firma koristi gotova ili razvija sopstvena softverska rešenja, bićete u stanju da se aktivno uključite u prilagođavanje i razvijanje softvera prema potrebama kompanije bilo koje veličine i na taj način učinite sebe nezamenjivom karikom u korporativnom lancu.

Danas je sve oko nas upravljano nekom vrstom softvera, od ručnih časovnika do svemirskih stanica. Sve mašine, svi poslovni procesi, industrija zabave, sve su to mesta na kojima softver nalazi svoju primenu, i iz ovog razloga je budućnost polaznika Programming Departmenta na ITAcademy osigurana.

Kvalitetni predavači

Predavači na ITAcademy imaju dve bitne karakteristike: stručni su u svojoj oblasti i znaju kako da prenesu znanje. Naš tim iza sebe ima na desetine hiljada radnih sati razvoja softverskih i dizajnerskih projekata. Među profesorima od kojih usvajate znanja su i doktori nauka, magistri, specijalisti.

Pored ovoga, predavači zaduženi za predmete u sklopu sertifikacije za Microsoft, Javu i PHP poseduju zvanične sertifikate koji potvrđuju njihovu ekspertizu za ove tehnologije.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP)

Dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde