Diplome i certifikati za visoko plaćene poslove

Diplome i certifikati na ITAcademy

Svako od stručnih zvanja koje dobijate na ITAcademy priznato je na svjetskom nivou, u Bosni i Hercegovini posebno.

To je zato što obuku i polaganje finalnih ispita organizuje ITAcademy, a diplome i certifikati se direktno šalju sa adresa odjeljenja za međunarodne ispite Cambridge Univerziteta, Microsoft-a, Adobe-a, Zend-a i CompTIA-e, iz Engleske, Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

Zvanja koja dobijate imaju istu težinu kao da ste ih stekli u jakim IT centrima u Evropi ili Americi. Iz našeg iskustva, sa ovim papirima u ruci stičete priznat autoritet u zemlji. Osim realnih vještina koje dobijate, rang vaših novih zvanja otvara vam vrata preduzeća koja nude odlično plaćene poslove, visoku zaradu.

To je zbog toga što ITAcademy radi na najvišem nivou partnerstava sa vodećim IT institucijama i kompanijama i, kao takva, jedina je institucija na Balkanu i jedna od malobrojnih u Evropi koja ima sva ova ovlašćenja. Inače, odjeljenje za međunarodne ispite Univerziteta u Cambridge-u je dio Cambridge Assessment-a, najveće evropske agencije za ocjenjivanje.

Dva od mnogih razloga zašto imamo tu privilegiju jesu kvalitet projekata koje su naši timovi izvršili i metodologija „arhitektura saznanja” koju koristimo za izvođenje nastave, čime obezbjeđujemo visok nivo stručnosti polaznika, bez obzira da li se školujete tradicionalno ili učenjem na daljinu.

ITAcademy certifikat je siguran dokaz vašeg znanja

ITAcademy certifikat predstavlja zvaničnu potvrdu vašeg znanja i međunarodno priznati dokument kojim unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šanse za napredovanje u karijeri i ujedno stvarate osnovu za dalje usavršavanje. ITAcademy certifikat ima čak 8 nivoa zaštite, što ga čini jednim od najzaštićenijih certifikata na svijetu. Saznajte više.

ITAcademy certifikat

Šta vam donosi posedovanje ovih papira?

Sticanje zvanične industrijske diplome ili certifikata govori da imate realne, profitabilne vještine i znanja. U odnosu na kolege koje nemaju ovakav dokaz svoje stručnosti, prednost pri zaposlenju ili vođenju sopstvenog posla je velika. 

Prema rezultatima istraživanja koje je uradila korporacija Microsoft, više od polovine IT menadžera otkrilo je da je industrijska diploma najpouzdaniji način za utvrđivanje nivoa znanja i vještina programera, dizajnera i administratora, kao i da je glavni kriterijum za zapošljavanje u većini kompanija. Pri tom, vještine koje dobijate sticanjem ovih zvanja veoma su realne. Čak 63% menadžera i direktora tvrdi da su certifikovani pojedinci produktivniji od njihovih necertifikovanih kolega. Skoro polovina ispitanih IT stručnjaka otkrilo je da su, zahvaljujući svojim ozvaničenim stručnim vještinama, dobili povećanje plate. 

Nije stvar u papiru, već u činjenici da sticanje industrijskih zvanja podrazumijeva da imate realnu sposobnost koja je visoko profitabilna.

Koju diplomu i certifikate dobijate uspješnim završetkom školovanja na ITAcademy?

U zavisnosti od odseka, stičete veliki broj industrijskih diploma i certifikata za naprednu upotrebu računarskih tehnologija. Istovremeno stičete autoritet da vašu novu stručnost odlično naplatite. 

Za polaznike na Programming i IT Business odsecima:

 • Cambridge International A&AS Level Business
 • Cambridge A&AS Level Computer Science

Sticanjem certifikata stručnih jednogodišnjih studija Cambridge University-a nasljeđujete autoritet i ugled jednog od najstarijih univerziteta na svijetu. Sposobnost naplate vaših novih vještina, takođe. Više o Cambridge certifikatima.

Za polaznike na odsjecima Programming i Mobile Development (MS Web / Desktop / Mobile Development):

microsoft certifikat
 • MCAF: Microsoft Certified Azure Fundamentals

Microsoft je jedna od najvećih IT kompanija na svijetu, što znači da su i certifikati koje izdaje izuzetno cijenjeni kod poslodavaca, a pun autortitet i priznanje imaju i u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući Microsoft certifikatu, koji možete steći nakon školovanja na odsjecima na ITAcademy – Programming i Mobile Development, istaći ćete se na tržištu rada i imati siguran dokaz da posjedujete potrebne vještine i znanje Microsoft programera. Više o Microsoft certifikatima i zvanjima za profesionalno programiranje.

Za polaznike na odsjeku (PHP) Programming:

zend certifikat
 • Zend Certified PHP Engineer

PHP je najzastupljeniji jezik za razvoj internet aplikacija na svijetu. Razvojna kompanija PHP jezika, Zend Technologies, profesionalnim PHP programerima daje stručna zvanja certifikovani inženjer. Ovo zvanje je garancija vještina za razvoj u PHP okruženju. U potpunosti je priznato u Bosni i Hercegovini. Više o Zend certifikatu i zvanju za profesionalne PHP programere.

Za polaznike na odsjeku Design & Multimedia:

adobe certifikat
 • ACP Visual design using Photoshop
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC
 • Adobe XD Credential

Adobe System je najveća softverska korporacija koja proizvodi programe za dizajn i multimediju. Zbog toga njihova ekspertska zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umjetnosti ili poslovnoj primjeni. Ova zvanja su u potpunosti priznata u Bosni i Hercegovini. Više o Adobe ekspertskim i profesionalnim zvanjima za dizajnere.

Za polaznike na odsjeku Administration:

CompTIA A+ certifikat
 • CompTIA A+ Certified IT Professional
 • CompTIA Network+ Certified IT Professional
 • CompTIA Security+ Certified IT Professional
 • CompTIA Linux+ Certified IT Professional

ITAcademy je zvanični CompTIA Authorized Partner, što polaznicima garantuje najmoderniju obuku i priliku da usvoje najaktuelnija znanja i vještine za početak ili unapređenje IT karijere. CompTIA je vodeći svjetski provajder brend-neutralnih IT certifikata. Kompanije kao što su Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco priznaju CompTIA certifikaciju, a Dell, Intel, Lenovo, CompuCom, Ricoh i drugi ovu certifikaciju zahtijevaju kao neophodan i glavni uslov pri zapošljavanju. Više o CompTIA certifikaciji.

Za polaznike na odsjeku Administration:

microsoft certifikat
 • MCA: Azure Administrator Associate
 • MCA: Teams Administrator Associate
 • MCA: Messaging Administrator Associate

Microsoftovi certifikati za administratore spadaju u najvrednije svjetske Network certifikate, sa punim autoritetom i priznanjem u Bosni i Hercegovini. Microsoft certifikat, koji nakon završenog školovanja na odsjeku Administration možete dobiti potpuno besplatno, biće garancija za vaše usvojeno znanje iz sistemskog i mrežnog administriranja i efikasno korištenje mrežne infrastrukture kao jednog od najvrednijih IT resursa danas.  Više o Microsoft certifikatima i zvanjima za profesionalnu administraciju.

Za polaznike na odsjeku Administration:

 • Cisco CCNA

Cisco certifikati su jedni od najpriznatijih potvrda znanja među administratorima.

Bićete u mogućnosti da razvijete praktično znanje o radu modernih TCP/IP mreža, savladate komande i tehnike koje se koriste da bi se rješavali problemi konekcija ka hostovima, raditi na Cisco switchevima i routerima, praviti backup i restore konfiguracione datoteke i upravljati mrežnom opremom, a najbolja potvrda toga biće posjedovanje Cisco certifikata CCNA. Više o Cisco CCNA certifikaciji.

Za polaznike na odsjeku Administration:

 • MTCNA – MikroTik Certified Network Associate
 • MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer

MikroTik certifikati predstavljaju jednu od najznačajnijih potvrda znanja i vještina u oblasti mrežne administracije, a znanja za koja oni garantuju smatraju se neophodnim za sve vrhunske IT stručnjake.

ITAcademy je akreditovani MikroTik trening centar koji polaznicima omogućava sticanje prepoznatljivih certifikata o posjedovanju znanja i vještina iz područja upravljanja i konfiguracije mreža na RouterOS-u, operativnom sistemu kompanije MikroTik. Više o MikroTik certifikatima.

Za polaznike na odsjeku Programming (Java Development):

 • Oracle Certified Associate
 • Oracle Certified Professional
 • Oracle Certified Master

Oracle certifikat za Java programiranje je prestižni certifikat, priznat širom svijeta, koji se bazira na važnim ulogama u razvoju softverskih aplikacija i kreiranju poslovnih sistema. Za IT stručnjake i menadžere, Oracle Java certifikat potvrđuje najveći stepen znanja i iskustva, kao i ekspertsko zvanje koje zadovoljava visoke standarde IT industrije. Više o Oracle Java certifikatima.

Za polaznike na smjeru Software Testing and QA:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - ISTQB
 • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level

ISTQB® je neprofitno udruženje koje okuplja stotine međunarodnih stručnjaka za testiranje softvera. Ova organizacija je kreirala najuspješniju šemu za certifikaciju softver testera sa više od 720.000 izdatih certifikacija u 129 zemalja širom svijeta. Više o ISTQB® certifikaciji.

Za polaznike 3D Design & CAD Departmenta:

 • AutoCAD Certified User/Professional
 • Autodesk 3ds Max Certified User/Professional
 • Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional
 • Autodesk Revit Structure Certified Professional
 • Autodesk Inventor Certified User/Professional

Autodesk je multinacionalna softverska korporacija, lider u oblasti 3D softvera za dizajn, projektovanje i kreiranje digitalnih sadržaja. ITAcademy vam, kao autorizovani Autodesk Training Center, omogućava da se školujete po zvaničnim Autodeskovim principima obuke i da steknete neke od akreditovanih certifikacija koje će vašem radu obezbijediti kredibilitet. Autodesk certifikati su pouzdana potvrda vaših znanja i vještina koja će poslodavcima garantovati vaš profesionalizam, ćak i van granica naše zemlje. Više o Autodesk certifikatima

Za polaznike na odsjecima Programming i Mobile Development (MS Web / Desktop / Mobile Development):

 • Unity Certified User Programmer

Pored toga što ćete se po završetku obuke na MS Dev programima na ITAcademy osposobiti da uz najpopularniji game engine današnjice razvijate interaktivne video-igre i aplikacije, imaćete priliku i da postanete vlasnik svjetski priznatog certifikata za programere koje izdaje kompanija Unity Technologies. Više o Unity certifikaciji. Više o Unity certifikatiji

Za polaznike na odsjeku Programming (Python Development):

Python Institute certifikacija
 • Python Institute Certified Entry-Level Python Programmer
 • Python Institute Certified Associate in Python Programming

Python Institute je nezavisan neprofitni projekat koji je pokrenula organizacija Open Education and Development Group (OpenEDG) kako bi promovisala Python programski jezik i pružila podršku profesionalcima iz ove oblasti na globalnom nivou. Veoma cijenjeni certifikati koje Python Institute izdaje programerima širom svijeta omogućavaju da dođu do najbolje plaćenih i najinteresantnijih poslova u ovoj oblasti. Više o Python Institute certifikaciji.

Za polaznike na odsjeku Programming (Python Development):

Information Technology Specialist certifikacija
 • Certiport IT Specialist Python

Information Technology Specialist certifikacija je još jedan od načina na koje polaznici Python Development programa imaju priliku da potvrde stečene IT vještine i istaknu se na tržištu rada. Ovaj certifikat veoma je cijenjen kod poslodavaca svuda u svijetu zato što ga izdaju direktno Certiport i Pearson VUE, vodeći svjetski provajderi certifikacionih ispita, a predstavlja potvrdu širokog spektra vaših sposobnosti – od prepoznavanja i pisanja Python koda do otklanjanja bagova. Više o Information Technology Specialist certifikaciji.

Za polaznike na IT Business Departmentu:

 • Google Ads Certified Professional
 • Google Analytics Certified Professional

U okviru plana i programa ITAcademy polaznici se obučavaju i polažu ispite za sticanje zvaničnih Google Ads i Google Analytics certifikata. Ova certifikacija je svjetski prepoznatljiv pečat koji potvrđuje vaše poznavanje najznačajnijih alata i tehnika za online marketing i digitalnu analitiku. Više o Google certifikaciji.

Za polaznike na odsjeku (Linux) Administration:

 • The Linux Professional Institute Certification (LPIC):
  - LPIC-1
  - LPIC-2

Linux Professional Institute (LPI) je prva svjetska organizacija koja pomaže korisnicima prilikom profesionalne upotrebe Linux operativnih sistema. Njihova certifikacija LPIC potvrđuje kompetentnost i znanje IT profesionalaca u ovoj oblasti. Prati Linux Standard Base i druge relevantne standarde i konvencije. Bićete u mogućnosti da polažete za dva nivoa LPIC certifikacije: LPIC-1 i LPIC-2. Više o LPIC certifikaciji.

Za polaznike na IT Business Departmentu:

 • Foundation Certificate in Marketing
 • CIM Level 6 Digital Diploma in Professional Marketing

Chartered Institute of Marketing (CIM) iz Velike Britanije je prestižna međunarodna institucija za profesionalnu certifikaciju marketing stručnjaka. Sticanje specijalističkih znanja, kao i fleksibilna mogućnost certifikacije čini program Chartered Institute of Marketing jedinstvenim na tržištu. ITAcademy je akreditovani CIM centar i po završetku školovanja možete steći zvanične CIM diplome i certifikate. Saznajte više.

Za polaznike na IT Business Departmentu:

 • ICM Diploma (single subject) in Business Management and Administration
 • ICM Diploma (single subject) in Marketing
 • ICM Diploma (single subject) in Marketing and Marketing Management
 • ICM Diploma (single subject) in Business Management and Administration
 • ICM Diploma (single subject) in Project Management
 • ICM Diploma (single subject) in Public Relations
 • ICM Diploma (single subject) in Marketing
 • ICM Diploma (single subject) in Marketing Management
 • ICM Diploma (single subject) in Sales and Sales Management
 • ICM Diploma (single subject) in Freelance and Feature Writing

ICM programi kvalifikacija su međunarodno priznati, a regulisani su po principima i standardima Kancelarije za regulaciju kvalifikacija i ispita Velike Britanije (Ofqual). Više o ICM certifikatima.

Za polaznike na smjeru Android Application Development:

 • Android Certified Application Developer
 • Android Certified Application Engineer

Organizacija Advanced Training Consultants bavi se edukacijom iz oblasti Android programiranja na globalnom nivou sa ciljem da pruži certifikovana znanja usmjerena ka savremenom tržištu.

Android ATC je prva certifikacija za razvoj aplikacija na Android platformi. Ona garantuje Vašu stručnost i veoma je cijenjena od strane poslodavaca. Više o Android ATC certifikaciji.

Za polaznike na smjeru Android Application Development:

 • Associate Android Developer

Zvanična certifikacija za programere kompanije Google svjetski je priznato zvanje koje vam omogućava da kompanijama i poslodavcima pokažete svoju stručnost i umeće u radu sa Google proizvodima i alatima. Više o Google Developers certifikaciji.

Za polaznike na smjeru Frontend JavaScript Development:

 • W3Schools JavaScript Developer Certificate

W3Schools je najveća platforma za web developere na svijetu, koja svojim korisnicima pruža mnoštvo tutorijala i korisnih referenci o jezicima za web razvoj kao što su: HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL i drugi. Znanja koja usvojite na programu Frontend JavaScript Development omogućiće vam da steknete prestižni certifikat koji dodjeljuje W3Schools i koji je među poslodavcima širom svijeta veoma cijenjen. Više o W3Schools certifikaciji

Za polaznike na smjerovima Software Engineering i IT Management:

 • Diploma in Marketing
 • Certified Project Management Analyst (CPMA)

Kao jedini Registered Training Centre za IQN (dosadašnji BIMS UK) qualifications u Bosni i Hercegovini, ITAcademy LINK group vam pruža mogućnost da steknete kvalifikacije vodeće globalne organizacije u oblasti biznisa i IT-ja.

Znanja koja pruža ovaj britanski institut idu u korak sa najnovijim trendovima, konceptima i praksama savremenog poslovanja u oblasti informacionih tehnologija i biznisa. certifikati IQN-a zvanično su priznati i cijenjeni u više od 160 zemalja svijeta. Više o IQN certifikaciji saznajte ovdje.

Za sve polaznike koji su završili English Upper Intermediate Level:

 • Cambridge First Certificate in English (FCE)
 • Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Na osnovu partnerstva sa British Council Institutom, ITAcademy svojim polaznicima omogućava pohađanje pripremnih kurseva za polaganje ispita u cilju sticanja certifikata Cambridge First Certificate in English (FCE) i Business English Certificate Vantage (BEC Vantage), najčešće polaganih Cambridge ispita. Ovi kursevi nisu sastavni dio redovnog plana i programa ITAcademy, već ih polaznici mogu polagati po izboru. Više o FCE i BEC Vantage certifikatima možete pročitati ovdje.
 

Vrijedan dodatak certifikatu – sve vaše kompetence na jednom mjestu sashui

Uz certifikat ITAcademy i ostale diplome i certifikate, koje možete steći nakon uspješno završenog školovanja, dobićete i poseban dodatak koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy. A ukoliko želite, uz ovaj dodatak možete dobiti i učinak koji ste ostvarili na svakom predmetu, izražen u procentima.

Ovaj važan dokument predstavlja dokaz svih znanja i vještina koje ste preuzeli tokom školovanja i odličnu kvalifikaciju za potencijalne poslodavce koja će im ukazati na sve što umijete da radite.

TESTING CENTRI

ITAcademy ispunjava stroge standarde opremljenosti i kvaliteta i akreditovani je međunarodni testing centar, čime svojim polaznicima obezbeđuje pripadnost najuticajnoj mreži potvrđenih profesionalaca.

Na ovaj način, polaznici imaju optimalne uslove za polaganje ispita, i zbog toga je prolaznost ITAcademy polaznika na ovim ispitima izuzetno visoko rangirana.

Pearson VUE

Certifikati za visoko plaćene poslove - Pearson VUE

Pearson VUE je jedan od najvećih svetskih test centara koji je ekskluzivan provajder zvaničnih ispita za kompanije: Adobe, Oracle, CompTIA, Cisco Systems, Zend Tehnologies i mnoge druge, čije su diplome, certifikati i licence kao dokaz kompetencije najvišeg nivoa postale standard i uslov svih IT kompanija u 165 zemalja širom sveta. Mogućnost polaganja ispita u VUE test centru na ITAcademy je ekskluzivno pravo samo polaznika ITAcademy programa.

Certiport

Certifikati za visoko plaćene poslove - Certiport

Certiport je jedan od svetskih lidera među test centrima, ovlašćen za testiranje i kompletan proces certifikacije za veliki broj najuticajnijih institucija i organizacija, čiji su certifikati, diplome i licence potvrda stručnosti najvišeg nivoa.

Status Testing centra koji ITAcademy poseduje obezbeđuje ekskluzivnu privilegiju polaganja samo našim polaznicima.

PSI Services

Certifikati za visoko plaćene poslove - PSI

PSI Services je globalni lider u oblasti ljudskih resursa, sa preko 70 godina iskustva u organizovanju testiranja koje stručnjacima obezbeđuje uspeh na akademskom i ličnom nivou.

U više od 160 zemalja, PSI organizuje programe testiranja koji su ključni za svaki sektor, sa izvanrednim rezultatima u oblasti informacionih tehnologija, certifikacije, avijacije, finansija, zdravstvene zaštite i proizvodnje.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izvještaj ovdje.

Da li ima mjesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovdje