Win win seminar2

Besplatan seminar „Korporativno lobiranje – win-win strategija”

U modernom biznis svetu sve su češći slučajevi sukobljenih poslovnih interesa dve ili više firmi. Da bi zaštitila svoje interese i bila uspešna, kompanija mora da prati i analizira dešavanja i trendove u svom poslovnom i zakonodavnom okruženju. Tehnike javnog zagovaranja, odnosno umetnosti ubeđivanja, kao i proaktivan odnos prema mogućim promenama neki su od preduslova koje svaka uspešna kompanija mora da ima.

Ono što se nameće pred savremene kompanije jeste postizanje potpunog uspeha u zastupanju korporativnih interesa, odnosno ostvarivanje win-win rezultata primenjene lobističke strategije. Ono što je bitnije – da li je ovo ostvarljivo? 

Na seminaru ste saznali:

 • na koji način da prepoznate cilj i organizujete lobistički nastup kompanije
 • kako da isplanirate, projektujete i vodite lobističku kampanju i da bez greške procenite rezultate njene uspešnosti
 • kako najbolje definisati komunikacijske strategije prema svim ciljnim javnostima
 • kako da rezultati win-win lobiranja budu vidljivi.

Predavač: Dr Miroslav Mitrović, magistar odnosa sa javnošću na FON-u i doktor interesnog pregovaranja na FB Beogradskog univerziteta

Sa višegodišnjim iskustvom u kreiranju i osmišljavanju promotivnih strategija, koje je stekao u radu na projektima sa mnogobrojnim institucijama, preduzećima, kompanijama i lokalnim samoupravama, Miroslav predstavlja stručnjaka u svojoj oblasti. Svoja znanja i umeće na temu pregovaranja i zastupanja interesa prikazao je u više naučno-istraživačkih radova koji su objavljeni na domaćim i inostranim naučnim konferencijama i časopisima. Osim toga, autor je i dve stručne monografije – Osnove lobiranja i Strateško lobiranje.

Utisci nakon održanog seminara

Kada imate kompaniju koja posluje u okruženju kakvo se danas sreće, analiziranje i praćenje dešavanja na poslovnom tržištu jednako je važno kao i promene u zakonodavnom okruženju. Rezultat koji treba ostvariti jeste postizanje i podizanje korporativnog interesa primenom lobističke strategije.

Upravo o tome se pričalo na seminaru „Korporativno lobiranje – win-win strategija”, koji je održan 16. septembra. Predavač je bio Miroslav Mitrović, magistar odnosa sa javnošću na FON-u i doktor interesnog pregovaranja na FB Beogradskog univerziteta. On je dobrom komunikacijom sa učesnicima i brojnim primerima predstavio važnost korišćenja win-win strategija, kao i metode koje mogu da pomognu da biste što brže vašu kompaniju popeli na vrh.

win win seminar

Prisutni su nakon seminara sumirali utiske

 • Predavanje me je oduševilo, puno primera i korisnih informacija. Sjajno!
 • Stručnost, neposrednost i komunikativnost predavača su mi se najviše dopale.
 • Primeri kako se lobiranjem ostvaruje cilj korporacije bili su mi jako interesantni i korisni.
 • Mislim da nakon ovog seminara mogu bolje da se snađem u nekoj pregovaračkoj situaciji.
 • Celokupno predavanje mi se mnogo dopalo.
 • Bezmalo sve. Tek sam nakon seminara uvideo koliko stvari ne znam.
 • Dopalo mi se što predavač, pored dobrog poznavanja materije, ume da drži pažnju slušalaca i nije dosadan.
 • Funkcionisanje win-win strategije i koliko zapravo ima uticaja.
 • Najviše mi se dopala otvorenost predavača i saradnja sa slušaocima, tj. to što je predavanje bilo više kao razgovor i uzajamno razmišljanje o problemima.
 • Konciznost i praktičnost predavanja.

Ono što je bilo zajedničko učesnicima seminara jeste zadovoljstvo što su stekli nova znanja i tehnike za korišćenje win-win strategija na adekvatan način. Uz primere iz prakse i određene tehnike, oni sad mogu da u svojoj kompaniji ili u pregovaračkim situacijama upotrebe neku od strategija. Ko zna, možda će baš neko od prisutnih toliko napredovati u svojim pregovaračkim veštinama da će biti spreman da i sam održi predavanje!

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se