Pitanja i odgovori o General Business English, FCE i BEC Vantage kursevima

1. Da li je sistem učenja na sva tri kursa isti kao i kod English Upper Intermediate?

- Da, sistem je isti, samo što će se SPEAKING deo obavljati preko sistema WHITEBOARD (online konverzacija). Termini online konverzacije će se unapred zakazivati. Pripremni materijal za SPEAKING deo nalazi se na svakom modulu. Konverzacija je simulacija SPEAKING dela na samom ispitu. Posle sesije svaki polaznik dobija feedback.

2. Ukoliko se odlučim za FCE ili BEC Vantage, da li je njihovo polaganje uslov za uspešan završetak ITAcademy?

- Polaznici samo treba da urade sve što je u okviru kursa (da urade assignmente i taskove i imaju ukupno 50% prolaznosti). Polaganje ispita održava se u samom British Councilu, a ukoliko na to mislite, položen ispit nije uslov za završetak ITAcademy.

3. Da li se polaganje u British Councilu dodatno plaća?

- Da, ispit se dodatno plaća. Cene ispita zavise od zemlje i centra u kome polažete, a na sledećem linku možete pronaći odgovarajući British Council centar: www.cambridgeenglish.org/find-a-centre/find-an-exam-centre/. Ako živite u Srbiji, bilo da ste u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu ili bilo kom drugom gradu cenovnik ispita za tekuću godinu možete pronaći na zvaničnom sajtu na sledećem linku: www.britishcouncil.rs/.

4. Koji su predviđeni termini polaganja?

- Na sledećem linku možete pronaći British Council centar koji vam najviše odgovara: www.cambridgeenglish.org/find-a-centre/find-an-exam-centre/ Pošto pronađete centar u gradu koji vam odgovara, na sajtu British Councila nalaze se i termini polaganja željenog ispita.

5. Koliko traje svaki od tri kursa koji su mi na raspolaganju?

- Kursevi traju po 3 meseca. Polaznik može da izabere jedan od tri ponuđena kursa. Ukoliko želi da pohađa i ostala dva, mora da doplati (FCE i BEC Vantage kursevi iznose 3.999 bez instruktora, a 6.999 sa instruktorom za 30 dana).

6. Kako mogu da pogledam sadržaj i nastavni program kurseva FCE i BEC Vantage kako bi mogla da odaberem pravi kurs za sebe?

- Kursevi FCE i BEC Vantage se sastoje od niza testova koji polaznika očekuju na samom ispitu. Na sledećem linku www.teachers.cambridgeesol.org/ts/exams/businessenglish/becvantage dat je detaljan opis kako kurs izgleda, naravno, samo je sadržaj naših testova drugačiji. Primer kako testovi izgledaju možete naći na sledećem linku: www.cambridgeenglish.org/exams-and-qualifications/.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se