Kurs AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture je verzija čuvenog programa AutoCAD koja je kreirana isključivo za potrebe arhitekata. Za razliku od standardne verzije popularnog softvera, AutoCAD Architecture podržava brži način rada i sadrži namenske funkcije za arhitektonske projekte koje korisnicima omogućavaju efikasnije crtanje. 

Ranije verzije ovog programa bile su poznate pod imenom AutoCAD Architectural Desktop, zbog čega su ga korisnici često nazivali skraćeno ADT. Međutim, 2008. godine Autodesk je odlučio da promeni ime ovog programa kako bi se što bolje uklapao u nazive drugih softvera u okviru njegovih paketa, kao što su AutoCAD Electrical ili AutoCAD Mechanical. 

Jedna od glavnih osobina programa AutoCAD Architecture, kojim će se baviti ovaj kurs, jeste ta što su arhitektonski objekti u njemu u vezi jedni sa drugima i međusobno sarađuju. Takođe, u okviru ovog programa objekte je moguće predstaviti i u 2D, odnosno 3D prikazu. 

Zahvaljujući namenskim alatima koji su kreirani posebno za potrebe arhitektonskih crtača, korisnicima je omogućeno znatno efikasnije kreiranje crteža i dokumentacije. Ove alatke pružaju vam priliku da automatski iscrtate detalje kojima je nekad bilo potrebno posvetiti mnogo više vremena.

Uz to, greške u radu sa pomenutim alatima svedene su na minimum, što je uticalo na to da kompletan program ponudi korisnicima mogućnost za veću produktivnost. Zbog svih prednosti koje pružaju funkcije programa AutoCAD Architecture, ovaj kurs se izdvojio kao jedan od najvažnijih u obrazovanju budućih arhitekata.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Architectural Design Program.

Opis i ciljevi kursa AutoCAD Architecture

Tokom kursa AutoCAD Architecture, koji možete pohađati kao online kurs ili tradicionalno – u učionici, a koji je deo pripadajućih programa, upoznaćete se sa osnovnim alatkama za modelovanje, prikaz elemenata, crtanje planova i proračun površina u najzastupljenijem programu koji koriste arhitekte. 

Prolazeći kroz tematske celine kursa, steći ćete kompletnu sliku o svim prednostima pomenutog softvera u odnosnu na standardni AutoCAD program, posebno kada je u pitanju kontekst specifičnosti arhitektonsko-tehničkog crteža. 

Da biste pohađali ovaj kurs i bez poteškoća usvajali korisna znanja, neophodno je da posedujete osnove rada u 2D i 3D okruženju AutoCAD-a. Kako bi svi polaznici bili u prilici da s lakoćom prate predavanja, kompletan kurs je organizovan kroz module, odnosno tematske celine. Svaki od pomenutih modula baviće se određenim delom gradiva, i to na takav način da ćete do potrebnih znanja dolaziti korak po korak, počevši od najjednostavnijih lekcija do onih u kojima ćete usvojiti kompleksne veštine. 

Prvi modul biće posvećen uvodu u mogućnosti programa AutoCAD Architecture. U tim predavanjima upoznaćete se sa primenom i značajem pomenutog programa, kao i sa njegovom radnom površinom, odnosno korisničkim okruženjem. Uz to, naučićete da podešavate crteže, radite sa objektima, koristite alatke za navigaciju i još mnogo toga. U fokusu narednog modula biće arhitektonski elementi, odnosno predstavljanje funkcija pomoću kojih ćete moći da kreirate i modifikujete zidove, postavljate vrata i prozore i još mnogo toga. 

Poslednja tematska celina pružiće vam potrebna znanja za rad sa punim telima u programu AutoCAD Architecture. Tom prilikom naučićete šta su to Mass elementi i kako se oni ponašaju u pomenutom programu. Osim toga, u ovom delu kursa saznaćete kako da upotpunite realističnost vašeg modela primenom materijala u programu AutoCAD Architecture, ali i upoznati osnovne vizuelne stilove prikaza modela u radnom okruženju. 

Cilj kursa je da se nakon njegovog uspešnog završetka osposobite za osnovni prikaz arhitektonskih elemenata kroz planove i prostorni prikaz u softverskom programu AutoCAD Architecture.

Kurs AutoCAD Architecture

Plan i program predavanja:

1. Uvod u program AutoCAD Architecture 

 • Primena i značaj programa AutoCAD Architecture 
 • Radna površina i korisnički interface 
 • Podešavanje crteža 
 • Alatke za navigaciju u programu AutoCAD Architecture 
 • Upoznavanje sa osnovnim principima za kreiranje i definisanje objekata 
 • Kako se koriste rasteri stubova 
 • Rad sa objektima rastera 

2. Arhitektonski elementi 

 • Upoznavanje polaznika sa različitim tehnikama kreiranja zidova 
 • Modifikovanje zidova 
 • Alatke za čišćenje zidova 
 • Zid-zavese 
 • Vrata i otvori 
 • Prozori i montažna vrata i prozori 
 • Pravo stepenište 
 • Spiralno stepenište 
 • Postavljanje krovova u 3D projekat i podešavanje njegovih parametara 

3. Rad sa punim telima u programu AutoCAD Architecture 

 • Mass elementi 
 • Mass grupe, Extrude i Revolve alatke 
 • Floorplate alatka 
 • Materijali u programu AutoCAD Architecture

Polaznici kursa AutoCAD Architecture

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde