Email Server Administration (Postfix)

Opis kursa:

Email Server Administration (Postfix) je kurs namenjen budućim administratorima Postfix eMail Servera, trenutno najkorišćenijeg programa u te namene pod Linux/Unix operativnim sistemom. Bez obzira da li će se koristiti kao osnova za konfigurisanje produkcionog servera, za hostovanje više domena, ili za obezbeđivanje standardne i-mejl podrške u lokalnoj kompjuterskoj mreži, ovaj kurs obuhvata sve mogućnosti Postfixa, uz konstantan osvrt na sigurnost samog servera na kome će raditi.

Cilj kursa:

Po uspešnom savladavanju kursa polaznik će biti u stanju da samostalno instalira, konfiguriše i zaštiti Postfix Mail Server. Takođe, savladaće i kompletan proces kompajliranja Postfix Mail servera iz source koda, podešavanje za optimalan rad, instaliranje najpoznatijeg programa za webmail – SquirrelMail, kao i instaliranje integrisanog Server-Client sistema Zimbra Collaboration Suite baziranog na Postfix Mail serveru.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa:Linux Administration Program.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Prolećni upisni rok je u toku!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde