Kurs Interior Design & Decoration

Ljudi i dalje ne znaju šta tačno rade dizajneri enterijera, zatim koja je tačno njihova uloga i zbog čega oni postoje. Uvreženo mišljenje jednog dela javnosti je da dizajnere enterijera okružuje aura nedostižnog, luksuznog i ekskluzivnog. A drugi deo javnosti duboko je uveren da dizajneri enterijera malo čemu služe, odnosno da to što dizajneri nude mogu i oni sami da urade. Dizajn enterijera se može podeliti u dve grupe prema nameni prostora: dizajn za rezidencijalne i za komercijalne enterijere. 

Kurs Interior Design & Decoration će vas upoznati sa principima dizajna enterijera, radom na osnovama, izgledima i trodimenzionalnom unutrašnjem prostoru. Naučićete da sami razvijate dizajnerske koncepte, pravite mood board, uspešno koristite elemente enterijera (boju, materijale, rasvetu, nameštaj) i da dobro razumete sinergiju ovih aspekata profesije. 

Na ovom kursu upoznaćete se i sa načinom komunikacije sa klijentom kako biste razvili odnos poverenja. Saznaćete i kako da dobijete i uspešno finalizirate kako male, tako i velike projekte. Ni ekološki element nije zanemaren pa, shodno tome, polaznici imaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa pravilima implementacije ekoloških dizajnerskih principa u enterijer.

Da biste postali dizajner enterijera, za ovaj kurs pre svega je potrebno poznavanje rada u Autodesk AutoCAD-u, Autodesk 3ds Maxu i Adobe Photoshopu.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Interior Design Program i Computer Aided Design Program.

Opis i cilj kursa Interior Design & Decoration

Tokom kursa Interior Design & Decoration, koji možete pohađati kao online kurs ili tradicionalno – u učionici, a koji je deo pripadajućih programa, upoznaćete se sa svim potrebnim detaljima neophodnim za poslove dizajnera enterijera i dekoratera. 

Cilj ovog kursa je da polaznike upozna sa osnovama planiranja i dizajniranja unutrašnjosti javnih i privatnih prostora. Kao polaznik kursa naučićete da dizajnirate i dekorišete prostor u skladu sa savremenim, funkcionalnim i estetskim standardima. Saznaćete kako da klijentima pružite najbolju uslugu, kao i kako da rešavate profesionalne izazove. Drugim rečima, cilj ovog kursa je da vas potpuno osposobi da dizajnirate enterijere profesionalno i da kao zaposleni ili freelance dizajneri i dekorateri možete da se bavite uspešno ovim poslom. 

Jedino ozbiljno rešenje za rad na projektima dizajna enterijera predstavljaju, sa jedne strane, programi iz seta Adobe CC, a sa druge – Autodesk programi. Preciznije, pet programa bez kojih gotovo da ne možete uspešno da kreirate su Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Autodesk AutoCAD, Autodesk 3ds MAX i Autodesk Revit. 

Proces dizajniranja je podeljen u šest faza ili koraka. Prvi korak se odnosi na upoznavanje sa klijentom. Naučićete kako da sebe i svoj rad predstavite u najboljem svetlu kako biste na pravi način započeli saradnju. Drugi korak je fokusiran na analizu problema i razradu koncepta. Glavni koncept se razrađuje na osam manjih koncepata. Oni se međusobno preklapaju, dopunjuju, nadomešćuju i nalaze se u određenoj međuzavisnosti, kojom utiču na glavni koncept. Ti koncepti su planiranje, komunikacija u prostoru, osvetljenje, instalacije, 3D model, građevinska struktura i spojevi, materijali i boje. 

U trećem koraku dizajner dobija zeleno svetlo za koncept i počinje dizajn. U četvrtom koraku ideje o prostoru se prikazuju klijentu i vrši se finalni odabir, što otvara vrata za sledeći korak, kada počinje finalna izrada projekta. Poslednji, šesti korak jeste finalna faza u kojoj se projekat predaje klijentu, zajedno sa svim materijalom koji je neophodan kako bi jedan enterijer mogao da se izvede.

Kurs Interior Design & Decoration | ITAcademy

Plan i program predavanja

1. Uvod u dizajn enterijera – u ovoj lekciji se govori o podgrupama i specijalizacijama u oblasti enterijera

 • Dizajn enterijera: teorija i proces
 • Istorija profesije i stila
 • Dizajn proces i faze procesa
 • Inspiracija i konceptualizacija
 • Taktike, pristupi i saveti za uspešan dizajn

2. Preduslovi dizajna – od razgovora sa klijentom i neophodnog softvera do koncepta

 • Inicijalni sastanak sa klijentom
 • Softverski toolkit
 • Konceptualizacija i razvoj ideje

3. Funkcionalna konceptualizacija – analiza dizajnerskog procesa

 • Glavni koncept
 • Planiranje prostora
 • Komunikacija u prostoru
 • Osvetljenje unutrašnjeg prostora

4. Formalna konceptualizacija – osnovne forme enterijera su: kvadrat, krug i trougao. 

 • 3D model
 • Građevinske strukture i spojevi
 • Materijali i završna obrada površina
 • Boja

Kurs dizajna - Beograd, Novi Sad, Niš

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se