iOS Development Program – zakoračite u svet programiranja za najnapredniju i najprofitabilniju platformu na svetu

Intezivni kursevi iOS programiranja | ITAcademy Beograd, Novi Sad, Sarajevo, Banja Luka
Nastava
tradicionalna ili online
Fond časova
112 časova
Diplome i sertifikacija
ITAcademy Certified Mobile Application Developer
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

Iz dana u dan iOS programeri menjaju svet oko nas – način na koji komuniciramo, radimo, učimo i provodimo slobodno vreme. Uz prava znanja i veštine i vi možete postati jedan od njih.

Na ovom programu upoznaćete se sa alatima za iOS programiranje, naučićete Swift − moderan, moćan i intuitivan programski jezik, koji je razvila kompanija Apple i radićete u razvojnom okruženju Xcode koje je specijalno dizajnirano za razvoj iOS mobilnih aplikacija.

Učićete kroz praktične primere i proći kroz kompletan proces razvoja aplikacija, od početne ideje do postavljanja na Apple App Store.

Program je praktično usmeren, pa ćete od prvog časa sticati samo ona znanja koja će vam sigurno koristiti u poslu.

Vaš najbrži način da postanete iOS programer

I vi možete ovladati veštinama potrebnim za samostalan razvoj aplikacija.

U tome će vam pomoći iskusni predavači sa vrhunskim CV-jem i bogatim iskustvom. Uđite u svet traženih developera na široka vrata i neka se vaše ideje i rešenja nađu na iPhone i iPad uređajima širom planete.

Program koji garantuje primenjive veštine

Program nastave podeljen je u 100 časova, a možete ga pohađati u učionici ili online. Ništa što jedan iOS programer treba da zna neće biti izostavljeno, a sve lekcije ažurirane su prema najnovijim svetskim standardima u industriji razvoja aplikacija.

Za vas su obezbeđeni uslovi koji zadovoljavaju najviše standarde međunarodnog ispitnog centra Cambridge univerziteta, od najmodernije opremljenih Apple učionica, preko predavača, uslova polaganja i nastave do prilagođenosti gradiva i mogućnosti da i potpuni početnici postanu u najkraćem periodu stručnjaci koji lako demonstriraju svoje veštine.

Brzo ćete naplatiti svoja znanja

iOS je ne samo najpopularnija platforma za razvoj mobilnih aplikacija već i najisplativija. Baveći se ovim zanimanjem u regionu možete ostvarivati prihode od oko 1.600 evra mesečno, dok je zarada u inostranstvu znatno veća.

Prema svim istraživanjima, iOS programeri se nalaze među najtraženijim stručnjacima u regionu. Oni sa lakoćom pronalaze odlično plaćene poslove i sarađuju sa velikim domaćim i stranim klijentima. I vi možete biti među njima.

Proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se za iOS Development Program.

iOS Development – plan i program

No. Code Class No. of classes
1. ISPL Introduction to Swift Programming Language 16
    - Uvod u Swift - Osnovni elementi jezika Swift - Funkcije i kompleksni tipovi u Swift-u - Napredni koncepti u Swift-u  
2. ITIS Introduction to iOS SDK 28
    - Upoznavanje sa XCode Interface Builder-om - iOS kontrole - Kontejneri i kompleksne kontrole - Životni ciklus iOS aplikacije- Rad sa podacima- Rad sa udaljenim podacima  
3. ITP Introduction to Programming 32
    - Uvod u iOS Apple platforme - Uvod u programiranje  
4. IP iOS Project 36
    - Planiranje projekta - Dizajniranje aplikacije - Programiranje aplikacije - Rad sa podacima- Testiranje i objavljivanje  
5. EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online
    - English Pre-Intermediate - English Intermediate - German A1  
6. EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
    - English Intermediate - English Upper-Intermediate - German A2  
7. FCE FCE/BEC Vantage** online

* Polaznici biraju koji od navedenih jezika žele da izučavaju i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.
** Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Besplatan paket školovanja Personal Development ProgramU okviru školovanja na iOS intenzivnom programu besplatno dobijate i jedinstveni paket profesionalnih veština - Personal Development Program, koji će vam osigurati napredak u karijeri i izdvojiti vas kao lidera među stručnjacima u vašem poslu. Saznajte više o ovom obrazovnom programu i planu po kome se izvodi.

Ovaj program obuhvata 7 predmeta

1. Introduction to Swift Programming Language

Na ovom kursu obrađuju se osnovni koncepti programiranja u programskom jeziku Swift. Osposobićete se za rešavanje različitih problemskih zadataka upotrebom playground platforme, razvojnog okruženja Xcode, ovladaćete konceptima objektno orijentisanog programiranja, protokol-orijentisanog i funkcionalnog programiranja i bićete spremni za početak bavljenja razvojem aplikacija za alate iOS, wathchOS i tvOS uređaje.

2. Introduction to iOS SDK

Savladaćete osnovne koncepte potrebne za razvoj iOS aplikacija, upoznaćete se sa potrebnim okvirima i Xcode razvojnim okruženjem i njihovom upotrebom prilikom razvoja aplikacije. Naučićete da kreirate kako jednostavne tako i složenije iOS aplikacije, koje bi mogle da čuvaju podatke korisnika i pribave podatke sa servera upotrebom API-a. Na kraju kursa ovladaćete razvojnim okruženjem Xcode, okvirom UIKit i primenom programskog jezika Swift u razvoju iOS aplikacija.

3. Introduction to Programming

Upoznaćete se sa osnovnim konceptima programiranja i Apple platformama. Detaljno ćete savladati osnovne karakteristike iOS operativnog sistema, a nakon završetka kursa bićete u stanju da rešavate osnovne probleme kreiranjem programske logike. Naučićete da samostalno kreirate jednostavne programe, da manipulišete podacima, izvršavate ih i prikazujete odgovarajuće rezultate.

4. iOS Project

Tema ovog kursa je upoznavanje sa svim potrebnim koracima koji se primenjuju tokom razvoja neke iOS aplikacije − kurs obrađuje osnovne koncepte potrebne za planiranje projekta, što obuhvata pisanje projektnih zahteva, specifikaciju, kao i kreiranje mockupa. Na kraju kursa, bićete upoznati i sa Apple developerskom platformom i preduslovima za objavljivanje aplikacije na App Store-u.

5. English Language 1 / German Language 1

U okviru kursa English Language 1, odnosno German Language 1, najpre ćete raditi test procene svog trenutnog znanja engleskog ili nemačkog jezika, a na osnovu ostvarenog rezultata biće vam dodeljen odgovarajući nivo obuke za engleski jezik (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate), odnosno odgovarajući nivo obuke za nemački jezik (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Pohađanje ovih kurseva na određenom nivou pomoći će vam da usavršite svoje znanje, ovladate novim spektrom funkcija izabranog jezika u pisanoj i usmenoj formi i poboljšate razumevanje i korišćenje jezika.

6. English Language 2 / German Language 2

Na osnovu programa koji ste pohađali u okviru kursa English Language 1 ili German Language 1, u okviru kursa English Language 2, odnosno German Language 2, možete preći i neki od narednih nivoa gradiva. Za engleski jezik su to: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate, a za nemački jezik: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 ili IT German. Na ovaj način dodatno ćete usavršiti svoje znanje izabranog jezika.

Uz to, ukoliko je vaš nivo znanja na testiranju iz engleskog jezika iznad nivoa Upper-Intermediate, imate priliku i da prema svom izboru dobijete Business English, First Certificate in English (FCE) ili Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) kurs.

7. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Pripremni kursevi za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita nisu u okviru redovnog nastavnog plana i programa. Polaznici biraju koji od navedenih sertifikata žele da steknu i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.

Cambridge First Certificate in English (FCE) je pripremni kurs za polaganje FCE ispita na osnovu koga stičete sertifikat koji priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih tela i ministarskih i vladinih tela širom sveta. FCE je široko priznat u privredi i industriji, a daje vam značajnu prednost ukoliko nameravate da aplicirate za poslove koji uključuju rad sa javnošću, kancelarijski posao u bankama, u avio industriji, keteringu... Ovaj sertifikat priznat je i na mnogim univerzitetima, visokim školama i drugim institucijama, te predstavlja “odskočnu dasku” za vaše dalje obrazovanje i unapređenje znanja jezika.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) takođe predstavlja pripremni kurs za sticanje BEC Vantage sertifikata, jednog od najcenjenijih Cambridge sertifikata u poslovnom svetu. Kao što sam naziv govori, ovaj sertifikat vam daje značajnu prednost kod potencijalnih poslodavaca i poslovnih partnera, time što potvrđuje da je vaše znanje poslovnog engleskog jezika i mogućnosti komunikacije u svetu biznisa na zavidnom nivou. Priznaju ga sve svetske kompanije, akademske i poslovne institucije, jer predstavlja jedinstven dokument o vašim naprednim sposobnostima razumevanja, govora i pisanja na engleskom jeziku.

Zanima vas kako izgleda posao programera mobilnih aplikacija? Pročitajte više »

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se odvija u tradicionalnoj i e-learning varijanti. iOS kurs možete pratiti tradicionalno, u najmodernije opremljenim salama ITAcademy u Beogradu, ili online, putem platforme za učenje na daljinu.

Predavanja su krajnje zanimljiva i prilagođena predznanju polaznika. Ono što je karakteristično jeste da je polaznicima u toku svakog predavanja predmet izučavanja predstavljen ne samo teorijski, već i praktično, na mnoštvu zanimljivih primera koji predstavljaju najbolju praktičnu obuku za samostalan rad odmah nakon završetka školovanja. Ako spadate u one koji su oduvek želeli da kreiraju iOS aplikacije onda je ovo pravi kurs za vas.

Obezbedite sebi međunarodno priznati sertifikat:

Nakon uspešnog završetka školovanja na ITAcademy, dobijate i priznati sertifikat:

  • ITAcademy Certified Mobile Application Developer.

Ovaj sertifikat predstavlja zvaničnu potvrdu o kompletiranju iOS Development programa na ITAcademy, kao i priznatu dokumentaciju kojom unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šansu za napredovanje u karijeri i stvarate osnovu za dalje usavršavanje.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se